PROLJEĆE U ANDAUTONIJI

PROLJEĆE U ANDAUTONIJI

29. svibnja, 2014.

Proljeće u Andautoniji Custom

Manifestacija Proljeće u Andautoniji se organizira svake godine. Održava se  četiri  nedjelje tijekom mjeseca lipnja (1., 8., 15. i  22. lipnja) od 12 do 18 sati. Manifestacijom se želi  proširiti ponuda Arheološkog parka  i edukativnim sadržajima približiti način života tijekom svojedobne rimske onodobnice.

Glavna tema ovogodišnje manifestacije: Kakav gospodar-takav pas (Qualis erus talis et canis) –Kućni ljubimci u rimskom gradu, predstavit će se izložbom i edukativnim radionicama i igraonicama. Posjetitelji će moći sudjelovati i u radionicama vezanim uz svakodnevni život Rimljana (izrada nakita i keramičkih posuda,rimske igre, odjeća i dr.) te u uživati u rimskoj hrani i vinu. Manifestacijom se ujedno obilježava i dvadeset godina od otvorenja Arheološkog parka, pa će tim povodom biti priređena i izložba fotografija na otvorenom: „20 godina  Arheološkog parka Andautonija“ (od  istraživanja, konzervatorskih radova,  radionica, manifestacija).

Tijekom odvijanja manifestacije (ulaz u Arheološki park je besplatan – baš za sve posjetitelje), pa čak kažu da su dobrodošli i kućni ljubimci. Izim obilaska Arheološkog parku, moguće je razgledati i  izložbu Mirisi u Andautoniji, koja je je od 2012. god. postavljena u Interpretacijskom centru Arheološkog parka, a uz koju će se održavati i radionica izrade „rimskih“ mirisa. (Poznato je da su bogati Rimljani ponekad mirise stavljali i na svoje kućne ljubimce).

Stoga su svi sadržaji prilagođeni slijepim i slabovidnim osobama i, osobama s drugim oblicima invaliditeta, a organiziran je i  besplatan prijevoz dva puta dnevno iz Zagreba.

Polazak autobusa je predviđen na terminalu Glavni (željeznički) kolodvor (pored Mc’Donaldsa) u sljedećim terminima:

11:30 Glavni kolodvor – Ščitarjevo

14:30 Ščitarjevo – Glavni kolodvor

15:00 Glavni kolodvor – Ščitarjevo

18:00 Ščitarjevo – Glavni kolodvor

Ulazak u autobus dopušten je i kućnim ljubimcima !

Ivan RaosT

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code