„PROLAZ ZA STELLU“ U DOKOKINU

„PROLAZ ZA STELLU“ U DOKOKINU

4. prosinca, 2014.

izaogledala Custom

U subotu 6. prosinca u 21 sat u Dokokinu u KIC-u, Preradovićeva 5, premijerno se prikazuje „Prolaz za Stellu“, dirljiva priča o djevojčici čiji je život stopostnog invalida dodatno otežan odnosom sa susjedima koji ne dopuštaju prolaz za njezina kolica.

Stella  ima trinaest godina i drugačija je od drugih. Ne govori, ne hoda i gotovo ništa ne vidi. Kreće se isključivo uz tuđu pomoć u invalidskim kolicima. Kako bi lakše prenosili Stellu od ulice do stana, do kojeg ima ponekad vrlo teško premostivih 35 stepenica (pa još 35 za prijenos kolica), roditelji su pokušali od susjeda ishoditi dozvolu za prolazak njihovim dvorištem, čime bi se izbjeglo stepenište. Susjedi su neumoljivi i ne dopuštaju prolazak. Ovo je film o djevojčici čiji je osobni svijet ograničen bolešću i invaliditetom, ali i samoživošću susjeda.

Nakon projekcije u subotu slijedi razgovor s redateljicom filma Ljiljanom Šišmanović koja će govoriti o procesu nastanka filma, a gledatelji će imati priliku upitati autoricu sve što ih dodatno zanima. T

7 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code