PRIJEM ZA DIPLOMATSKI ZBOR

PRIJEM ZA DIPLOMATSKI ZBOR

26. siječnja, 2012.

bandic-zbor
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić  u palači Dverce priredio tradicionalni novogodišnji prijem za članove Diplomatskog zbora te im zaželio puno uspjeha u njihovoj diplomatskoj misiji i ugodan i miran boravak u glavnome gradu Republike Hrvatske.

“Poštovane ekscelencije i dragi prijatelji. Prošlu godinu proslavili smo u znaku 20. obljetnice Republike Hrvatske, pa je ovo prigoda da u ime glavnoga grada Republike Hrvatske zahvalim vašim vladama koje su nas priznale i podržavale na putu osamostaljenja i međunarodnog priznanja”, istaknuo je zagrebački gradonačelnik.

“Da smo u 20 godina, kao društvo i kao država demokratski dozreli i da nismo iznevjerili očekivanja naprednog i slobodoljubljivog svijeta – potvrđuju to i dva nedavna datuma koja ostaju zapisana zlatnim slovima u cjelokupnoj nacionalnoj povijesti, a to su: 9. prosinca 2011. kada je u u Bruxellesu potpisan Pristupni ugovor i 22. siječnja 2012., dakle prije tri dana, kada su građani Republike Hrvatske kazali DA za europske kulturne i društvene vrijednosti”, naglasio je gradonačelnik Bandić.

U ime Diplomatskog i konzularnog zbora ovjerovljenog u Hrvatskoj kao i u ime Međunarodnih organizacija prisutnih u glavnom gradu Republike Hrvatske doajen Diplomatskog zbora u RH apostolski nuncij Mario Roberto Cassari istaknuo je kako preko gradonačelnika Bandića žele svojim čestitkama “obuhvatiti sve građane Zagreba sa željom da ovaj grad uvijek više napreduje, poput jedinstvene obitelji, na čvrstim temeljima sklada, razumijevanja, solidarnosti i mira”.

“Neka Gospodin u svojoj čudesnoj providnosti blagoslovi Vas, Vaše najmilije, Vaše suradnike i sve stanovnike ovoga grada, te učvrsti naša nastojanja i naše žarke želje za mirom i vedrinom. Hvala”, naglasio je.

“Imamo puno razloga gledati u budućnost s pouzdanjem i optimizmom unatoč, svima nama znanim poteškoćama. Smatramo da je upravo naše prijateljstvo i želja za suradnjom na što boljoj moralnoj, duhovnoj i materijalnoj obnovi Zagreba i cijele Hrvatske, naša najljepša čestitka na početku Nove godine, kako bi snažni, velikodušni i gostoljubivi hrvatski narod u budućnosti postigao veći razvoj i zasluženi napredak”, istaknuo je apostolski nuncij Mario Roberto Cassari. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. City boy
    #1 City boy 27 siječnja, 2012, 18:38

    Na Općinskom sudu u Zagrebu Jurica Meić nepravomoćno je osuđen zbog klevete gradonačelnika Milana Bandića. Morat će platiti kaznu te troškove suđenja!!!Lijepa vijest za diplomatski zbor.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code