PRIJE 189. GODINA ROĐEN DR. ANTE STARČEVIĆ

PRIJE 189. GODINA ROĐEN DR. ANTE STARČEVIĆ

24. svibnja, 2012.

MIljak-starevi_bista

Hrvatska čista stranka prava je obilježila 189. obljetnicu rođenja Oca Domovine dr. Ante Starčevića. U Velikom Žitniku u kući Oca Domovine bili su predsjednik stranke Josip Miljak, Jasenka Okroša predsjednica ŽV-a Zagrebačke županije, Jerko Mitar član Glavnog stana i Ivica Balenović predsjednik podružnice Novi Zagreb istok.

Predsjednik Miljak se upisao u knjigu dojmova u spomen kući, te nasuprot napisima u knjizi da je djelo Otca Domovine ispunjeno stvaranjem hrvatske države 1991., konstatirao da to nije istina. Napisao je da je ostvarenje države samo temeljni pravaški cilj, a tek uređenjem države po pravaškim načelima dolazi do ispunjenja nauka Oca Domovine, a da ne govorimo o krnjoj državi bez Turske Hrvatske kako je Starčević zvao hrvatsku Bosnu i Hercegovinu.

Nakon obilaska kuće, posjetili smo crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Klancu, gdje je Starčević kršten. Crkvu nam je otvorio mjesni župnik Ivica Miloš s kojim smo proveli ugodne trenutke u razgovoru o Starčeviću i samoj crkvi koja je stara 350 godina.

Kako je HČSP u posjedu krsnoga lista Ante Starčevića, donosimo podatke iz njega. Starčević je kršten 30. svibnja 1823., otac Jakob, majka Ana, rođ. Bogdan, Veliki Žitnik 162, Klanac, kumovi Ivan Krbavac i Magdalena Pavletić, župnik koji ga je krstio zvao se Ivan Skočilić.T

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code