PREMIJER SRBIJE: Uhapšeni trgovci koji su podigli cene!

PREMIJER SRBIJE: Uhapšeni trgovci koji su podigli cene!

17. svibnja, 2014.

aleksandar-vucic-milorad-dodik-foto-tanjug-1400320568-498377 Custom

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je uhapšeno nekoliko osoba koji su u vanrednoj situaciji podigli cene vode i namirnica.

“Među uhapšenima je i jedna osoba iz Obrenovca koja je utrosturčila cene namirnica”, rekao je Vučić.

Tužilaštvo poručuje da će reagovati u svim slučajevima eventualnih izvršenja krivičnih dela protiv imovine i zdravlja ljudi.

Policiji je naloženo da prikupi izveštaje o prijavljenim nepravilnostima, kao što je podizanje cena i slično. Nakon analize tamo gde ima osnova biće preduzete mere shodno zakonu, napominje se u saopštenju.Svi koji budu zloupotrebili situaciju nastalu usled vremenske katastrofe koja je zadesila Srbiju i usled evakuacije ostavila hiljade gradjana van svojih domaćinstava, biće procesuirani u hitnom postupku i najstrožije kažnjeni, saopštio je danas Prekršajni apelacioni sud.

Pojedinci vođeni željom da steknu ekstra profit i iskoriste ovu nesreću, protivzakonito su podigli cene osnovnih životnih namirnica, poput hleba i mleka. Sada je najvažnije zaštititi ljudski život i sve raspoložive kapacitete prekršajnog pravosudja staviti u tu svrhu”, izjavio je predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić.

Pašalić je istakao da ako gradjani primete da neko neosnovano usled ove situacije podiže cene osnovnih životnih namirnica poput hleba, mleka i hrane za decu odmah obaveste nadležne inspekcije ili najbližeg policajca, kako bi se takvi pojedinci priveli pravdi.

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code