PRAVAŠKI BLOK: DIVERZIJE NA ŽELJEZNICI

PRAVAŠKI BLOK: DIVERZIJE NA ŽELJEZNICI

9. siječnja, 2013.

ekspolozija5-090113

Hrvaska stranka prava već je nekoliko puta  upozoravala na opasnosti koje proizlaze iz prijevoza opasnih tvari željeznicom na području Grada Zagreba, a današnja diverzija ukazuje na to koliko je cijeli željeznički sustav ranjiv te kakve bi fatalne posljedice po život građana i njihovu imovinu željeznička havarija mogla izazvati.

Danas, ponukani diverzijom na željezničkoj pruzi u Podsusedu, ponovno pozivamo aktualnu vlast da sigurnosti željezničkog prometa na području Grada Zagreba, a i cijele Hrvatske posveti posebnu pozornost.

Današnja diverzija ukazuje i na to da među nama žive neprijatelji i da to nikako ne smijemo smetnuti s uma te da sigurnosne službe nisu dorasle svom zadatku, kada u središtu grada netko može postaviti eksploziv na najprometnijoj pruzi u državi.

Postavljamo i pitanje ravnatelju željezničke infrastrukture, što poduzima u cilju sprječavanja pristupa infrastrukturnim objektima i ugrožavanja sigurnosti prometovanja vlakova? Ne bi li bilo uputnije da se, s obzirom da vladajući barataju brojkama od nekoliko tisuća radnika viška u HŽ-u, poveća broj pružnih ophodnji ili uvede fizička zaštita vitalnih objekata umjesto što se povećao broj članova Uprave HŽ infrastrukture s tri na pet članova?

Dovoljno je samo pogledati grafitima išaran zagrebački željeznički most, preko kojeg idu pruge prema Sisku i Karlovcu, i zaključiti kako taj, jedan od strateških objekata,  uopće nije zaštićen, jer ako se netko može popeti na vrh mosta i satima šarati po njemu, onda mu zacijelo nije problem ni postaviti 5 ili 6 kilograma eksploziva. Most je sagrađen 1939. godine i opremljen stražarskim kućicama na obje strane upravo stoga što su ga tada smatrali vitalnim objektom koji valja čuvati.

Željezničke nesreće događaju se diljem Hrvatske gotovo svakodnevno i samo je bilo pitanje vremena kad će se nesreća dogoditi i u Zagrebu, a ako se takva neorganiziranost sustava HŽ-a nastavi, ekološki incident u kojem će biti ugroženi životi građana i njihova imovina postaje pitanje sata a ne dana!

Pravaški blok Zagreb

Siniša Šukunda, kandidat za gradonačelnika T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code