PP VLADE RH U DUBLINU

PP VLADE RH U DUBLINU

24. svibnja, 2013.

Pusić foto

PP Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova RH Vesna Pusić,  sudjelovat će na konferenciji “10 godina nakon Soluna” koja će se održati u Dublinu u petak, 24. svibnja.

Konferenciju organizira irsko predsjedništvo EU, s obzirom da je proširenje Unije jedan od njegovih prioriteta. Cilj je konferencije osvrnuti se na napredak učinjen posljednjih deset godina, na prepreke, ali i izglede za završetak projekta proširenja kao i na promjene u europskoj politici prema proširenju uopće.
Na konferenciji je, među ostalim, predviđeno sudjelovanje potpredsjednika slovačke vlade i ministra vanjskih poslova Miroslava Lajčaka, zatim makedonskog ministra vanjskih poslova Nikole Poposkog, glavnog crnogorskog pregovarača Aleksandra Pejovića, zatim austrijskog državnog tajnika Reinholda Lopatke, te glavnog tajnika Regionalnog vijeća za suradnju Gorana Svilanovića.
Osim sudjelovanja na konferenciji, ministrica i PP Vlade RH VesnaPusić odvojeno će se sastati s Eamonom Gilmoreom potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova i trgovine Irske Lucindom Creighton, državnom ministricom Irske za europske poslove te Štefanom Füleom, povjerenikom EK za proširenje i politiku susjedstva s kojima će razgovarati o skorom hrvatskom punopravnom članstvu u EU. T

 

7 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code