POSLOVNI SAVJETI ZA ZET

POSLOVNI SAVJETI ZA ZET

5. svibnja, 2014.

zet8PICT6012 Custom

Stranka ZA GRAD u ponedjeljak 5.svibnja su  ZET-u ponudili besplatno poslovno savjetovanje kako bi spriječila daljnje donošenje loših poslovnih odluka. U stranci smatraju da je nedavna odluka uprava ZET-a o povećanju broja kontrolora i nabavke 5 milijuna kuna vrijednih novih uređaja za kontrolu karata simptom loše poslovne politike.

“Iako bi daljnje smanjenje karte nesumnjivo donijelo nove pozitivne pomake, ZET najisplativijom mjerom smatra razne oblike kažnjavanja građana. ZET-u je potreban zaokret u pristupu te usmjeravanje na pružanje usluge koja je ekvivalentna cijeni koja se za nju plaća – i tu smo spremni pomoći – besplatno“, izjavila je Iva Kvakić, supredsjednica stranke ZA GRAD.

Brojke pokazuju da smanjenje cijena karata rezultira padom broja „švercera“ – podaci iz prosinca 2013. govore da je nakon promjene cijene karte s 12 na 10 kuna broj „švercera“ pao je s 60% na 40% što je u skladu s predviđanjima stranke ZA GRAD iz studije “ZET za PET”.

Da je Zagreb u vrhu cijena karata pokazuju podaci. Prosječni Zagrepčanin ili Zagrepčanka za mjesečni pokaz mora izdvojiti čak 5.37% mjesečne neto plaće, postotak koji nadmašuje samo 6 od 27 metropola članica EU. Usporedbe radi, u Bruxellesu se za mjesečni pokaz mora izdvojiti 2.09% plaće, u Beču 2.37%, a u Stuttgartu 2.92%.

Nedavno se pojavila i Facebook inicijativa građana koja traži uvođenje alternativne pojedinačne karte koja bi koštala 3,50 kn za 30 minuta vožnje.

“Na žalost, predstavnici ZET-a nisu imali sluha za našu prošlogodišnju studiju “ZET za PET” kojom je izračunato da bi smanjivanje cijene karte na 5 kuna povećalo prihode ZET-u, tako da se nadamo da će ova glasna inicijativa građana imati više uspjeha. ZET treba shvatiti da se ljudi ne žele švercati, ali su primorani na to previsokim cijenama karte. Dodatna represija to ne može promijeniti,” izjavio je Svibor Jančić, v.d. supredsjednika stranke ZA GRAD.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code