PORTAL TJEDNO PRATI PAPU U SVETOJ ZEMLJI

PORTAL TJEDNO PRATI PAPU U SVETOJ ZEMLJI

24. svibnja, 2014.

PAPA FRANJO FOTO

Papa Franjo će u slijedeca tri dana, od subote do ponedjeljka, posjetiti Jordan, Zapadnu obalu i Izrael, a raspored mu je iznimno naporan. Franjo je četvrti papa koji posjećuje Svetu Zemlju. Papa će se sastati s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom te izraelskim predsjednik Shimonom Peresom i premijerom Benjaminom Netanyahuom, a u Jeruzalemu će se sastati i s ekumenskim patrijarhom Bartolomejem gdje će u ponedjeljak zajedno u bazilici Svetoga groba služiti misu. 

Papa Franjo je prije odlaska istaknuo da će njegovo putovanje u Svetu Zemlju biti isključivo vjerske naravi, ali iz njegova objavljenog rasporeda aktivnosti jasno je vidljivo da će posjet imati i političke konotacije. S Papom putuju i njegova dva prijatelja, rabin Abraham Skorka koji je zajedno s Bergogliom napisao knjigu »O nebu i o zemlji« i Omar Abud, bivši glavni tajnik Islamskog centra u Argentini.

Uz ekumenizam, važna sastavnica Franjina posjeta je i međureligijski dijalog. Njegov posjet odvijat će se i u ozračju 50. obljetnice usvajanja deklaracije II. Vatikanskog ekumenskog sabora »Nostra Aetate«. Tom se deklaracijom usmjerava odnos Katoličke crkve prema nekršćanskim religijama, a iznimno je važna za poboljšanje odnosa između katolika i židova.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code