PORTAL TJEDNO MEDIJSKI POKROVITELJ DANA  SV.PATRICKA U ZAGREBU 15.-16.03.

PORTAL TJEDNO MEDIJSKI POKROVITELJ DANA SV.PATRICKA U ZAGREBU 15.-16.03.

9. ožujka, 2013.

 Dani Svetog Patrika-1

Povijest slavlja Sv.Patricka u Zagrebu traje već osmu godinu zaredom u sklopu kojih Hrvatsko-irska kulturološka udruga organizira proslavu na velikom festivalu koji je besplatan za posjetitelje.

Promicanje irske glazbe, gastronomije i kulture glavni su ciljevi udruge. Hrvati i Irci su narodi  sličnog mentaliteta, dijele slične poglede na veselje, život i zabavu pa nije nimalo neočekivano da su proslave Svetog Patricka zaživjele mađu građanima i posjetiteljima Zagreba.

Proslavu Dana Sv. Patricka u Zagrebu, ove godine zajednički organiziraju Hrvatsko-irska kulturološka udruge i OTK Ferdinand Budicki, a uz potporu i u suradnji sa Veleposlenstvom Republike Irske.

Festival povodom Dana Svetog Patricka, kao i Irski tjedan u Zagrebu koji prethodi samoj proslavi, ove godine organizira se osmi (8.) put uzastopce. Prošle (2012.) godine događanje za Dan Sv. Patricka u našoj organizaciji u Zagrebu pohodilo je preko 20.000 ljudi iz cijele Hrvatske, pa i šire regije. Naime, riječ je o jedinom takvom Festivalu u regiji, koji se kroz godine razvijanja programa pokazao kao izvanredno popularan, i posjećenost mu raste iz godine u godinu.

Ove godine proslava Sv.Patricka po prvi puta se održava u zatvorenom prostoru u obliku dvodnevnog kulturnog događanja s brojnim novim elementima eventa koji predstavljaju Irsku I njezinu kulturu građanima Hrvatske. .

Festivalsko događanje trajat će dva dana (15. i 16.03.- petak i subota) u prostoru Muzeja automobila Ferdinand Budicki, dok će  Irski tjedan u centru grada sa bogatim programom  trajati od 12.-17.03.2013.

Ove godine nas na dvodnevno festivalu u Muzeju 15. I 16.03. očekuju brojni bendovi, irski plesači i upoznavanje sa irskom kulturom, gastronomijom i glazbom. Tako je u petak cjeli dan u muzeju izložba oldtimera, izložba fotografija Irske, te navečer nastupi plesne trupe Celtic Fantasy te glazbeni nastupi Carpathia i DJ Irish music.

U subotu 16.03. Zagreb će po prvi puta imati St Patricks Day povorku koja će se sastojati od oldtimera dekoriranih u zeleno i koja će se provozati kroz centar grada. Popodnevni program u muzeju je pun glazbenih nastupa, počevši sa  Thin Lizzy Tribute band, Paddys Allstars, Carpathia, Ciotog, Celtic Fantasy, Irish Maiden, a headlineri nam stižu ravno iz Dublina – The Bogus Pogues od kojih očekujemo da će tako podignuti atmosferu da će zabava trajati do dugo u noć. Negdje oko 19 sati  očekuje nas stand up Željka Pervana. Ovaj festival i ove godine je podržala Ambasada Republike Irske i Culture Ireland koji prate naš rad i svake godine prenose u Irsku što se događa u Zagrebu. Zagreb je ovom proslavom stavljen na kulturnu kartu svijeta, uz bok mnogih velikih gradiva (New York, Dublin, Chicago..) gdje se održavaju ovakve proslave.

Naravno i  ove godine smo uz potporu Daruvarske pivovare omogućili brojne vrste vrhunske Staročeške pive, a za one nešto mlađe tu su Cedevita i Cocta…..Posjetitelji će moći uživati u Irskom gulašu i specijalitetima od vrhunskih sireva  Old Irish Creamery, Knokanore do maslaca KerryGold s Irske strane.

Glavna nagrada za dva sretna posjetitelja biti ce dvotjedni tecaj engleskog u Irskoj u Language Learning Centru, a škola engleskog Inicijativa iz Zagreba daje 5 tečajeva engleskog jezika u trajanju jednog stupnja. Uz bogati zabavni program i brojne kulturne sadržaje svi su pozvani da osjete Irski duh u centru Zagreba.T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code