POKRETANJE ODGOVORNOSTI

POKRETANJE ODGOVORNOSTI

18. studenoga, 2012.

 

gotovina sloboda nethr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zbog progona generala Ante Gotovine i Mladena Markača

Piše: Željko Vinski, predsjednik stranke Hrvatskog zajedništva 

Stranka hrvatskog zajedništva poziva Vladu RH i Hrvatski sabor  da pokrene odgovornost sadašnjih i bivših saborskih zastupnika te vladinih bivših i sadašnjih dužnosnika koji su svojim radom i djelovanjem sudjelovali u optužbama generala Ante Gotovine, Mladena Markača i drugih hrvatskih časnika i branitelja kojima je nanesena nepravda optužnicama pred  Haškim sudom i drugim sudovima.

SAMI DAJTE OSTAVKE 

Vjerujemo da će ti saborski i vladini dužnosnici ako imaju imalo časti i poštenja sami dati ostavke na svim državnim funkcijama, a tada će im hrvatski narod i lakše oprostiti.Ukoliko sami ne podnesu ostavke na sve državne dužnosti, zahtjevamo od Hrvatskog sabora i Vlade RH da pokrenu postupke i na demokratski način te osobe opozovu i oduzmu im  sva prava  na rad u državnim službama RH.

Napominjemo da su se neki visoki hrvatski državni dužnosnici natjecali tko će Hagu dostaviti više javnih i tajnih dokumenta kako bi hrvatski generali bili osuđeni zbog toga što su s hrvatskom  vojskom oslobodili Hrvatsku od agresora i domaćih izdajica.

Dok su hrvatskim domoljubima tekle suze radosnice nakon oslobađanja hrvatskih generala po osnovama svih optužbi, drugi nisu uspjeli sakriti svoje razočaranje tim presudama. Bili  su uvjereni da  su sudu u Hagu dostavili toliko materijala  da  general Gotovina i drugi hrvatski generali moraju biti optuženi.

TREBA ISPRAVITI NEPRAVDU

Haški sud je dokazao da ima snage pravedno donijeti odluke i time se suprotstaviti svim političkim faktorima koji su za sve vrijeme trajanja sudskog procesa taj sud koristili obračunavajući se s poštenim hrvatskim domoljubima.

Velika je odgovornost na Hrvatskom saboru i Vladi Republike Hrvatske koji moraju tu nepravdu ispraviti i krivce opozvati barem tako da im se ukine pravo rada u državnim službama RH.

Hrvatski narod neće više dozvoljavati da krivci za progon nevinih hrvatskih osloboditelja, generala, i dalje rade u državnim službama RH koje hrvatski narod svojim novcem plaća.

Tražimo od Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske da pod hitno pokrenu odgovornost onih koji su sudjelovali u optužbama. T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. gustirna
  #1 gustirna 24 studenoga, 2012, 21:04

  i ovaj vinski kao da se naroljao vina.njemu kanda nije jasno kako su udbasi,srbohrvati,orjunasi,jugokomunjare…..napravili sve i sva da oni nikada za nista ne odgovaraju.
  -predali 200.000 komada oruzja teritorijalne obrane hrvatske braci cetnicima i nikom nista.
  -napustili sabor pri izglasavanju osamostaljenja i nikom nista
  -donose zakon o potpunoj suradnji sa carlom del ponte kako bi izrucili generale.
  -veleizdajnicki opskrbljavaju carlu del ponte drzavnim tajnama i falsifikatima kako bi hrvatska i generali bili osudjeni.
  -nisu ni hadezeovci bili puno bolji od udbokomunjara, dolaskom na prijevaru na vlast u hadezeu pedera drivo.
  -postavili po gotovo svim pravosudnim tijelima svoje kolege jugokomunjare kako sutra nebi bili tuzeni i sudjeni.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. pesimist
  #2 pesimist 22 studenoga, 2012, 17:41

  No3:
  Ne, nije! I tu ste u pravu. On je VELEIZDAJNIK! Isto kao i bivši te trenutni predsjednik države i svi njihovi ideološki sljedbenici kojima su Hrvatska riječ i Hrvatska država noćna mora i kamen u grlu.

  Potražite u hrvatskom jeziku definiciju riječi “veleizdajnik” te ju usporedite s “riječima, djelima i propustima” vladajuće oligarhije (svih 22. godine postojanja Hrvatske kao države, bez iznimaka!)…
  I shvatit ćete da “…između vas: Hrvatskog sabora, Hrvatske vlade, predsjednika Republike Hrvatske i četnika NEMA NIKAKVE RAZLIKE.” – ovaj citat bi vam trebao biti poznat. LP

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. pesimist
  #3 pesimist 22 studenoga, 2012, 17:40

  No2:
  Što se pak tiče “vrijeđanja državnog vrha” (kako ste to VI okvalificirali) očito je kojim političkim ideologijama Vi pripadate. Jer kada premijer javno, pred kamerama vodećih europskih medijskih kuća, svoju državu naziva slučajnom, paradoksalnom… kada taj isti premijer nakon povratka NEVINIH generala, na press konferenciji s toliko žući najavljuje da će (ONI) pronaći novog “Pedra” za Oluju; kada taj isti premijer morbidno javno izjavi da na Blajburgu nije bilo nevinih žrtava (antihrvatskog pogroma) i da su svi tamo stradali dobili samo ono što su i zaslužili… tada taj premijer nije “izdajica hrvatskog naroda”?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. pesimist
  #4 pesimist 22 studenoga, 2012, 17:39

  I moje osobno mišljenje je da su pojedine upotrijebljene riječi novinarke neprimjerene kada je u pitanju javno ophođenje, ponajviše zbog njene profesije.
  Nabijanje na određenu stvar je radnja svojstvena bračnoj postelji, a ne društvenim mrežama, portalima…
  S druge pak strane novinarka spominjući lomaču ne poziva na linč; u pitanju metafora vezana za političku budućnost dvojice političara..

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. nabijanje ...
  #5 nabijanje ... 21 studenoga, 2012, 14:54

  Novinarka HRT-a Helena Krmpotić na svom je Facebook profilu nakon presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču ostavila sljedeći status: “Nabijem na kurac Milanovića i Josipovića i njihova mišljenja o Domovinskom ratu i oslobađajućoj presudi. Da barem malo nalikujemo na državu već danas bi bili spaljeni na lomači na Markovom trgu”.
  S vrijeđanjem državnog vrha Krmpotić je nastavila i u komentarima na svoj status, pa je tako premijera i predsjednika prozvala i “izdajicama hrvatskog naroda”.
  Inače, istup kolegice, HRT smatra govorom mržnje koji je kao takav apsolutno nedopustiv, osobito za novinare i još k tome novinare Informativnog programa javnog servisa. Interni postupci su u tijeku…

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. pesimist
  #6 pesimist 19 studenoga, 2012, 07:19

  “…ako imaju imalo časti i poštenja…” – koliko ga imaju dokazali su s PP-om. (svakom se to može dogoditi, ali bahatima je to stil života pa se u njegovom slučaju to ne može smatrati nezgodom).
  A ostavke će dati kao što bi je i “Pipi” dao da mu se nije “dogodila” pravda.
  Činjenica o tome koliko je ova vlada narodna je toliko da je iluzorno očekivati odnje pravdu i istinu jer su to pojmovi i procesi strani njihovoj (ponaosob) ideologiji i svjetonazoru…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code