PERSPEKTIVE STARENJA U REGIJI

PERSPEKTIVE STARENJA U REGIJI

6. studenoga, 2012.

umirovljenici 2p3

Povodom obilježavanja Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba u suradnji s Udrugom za inicijative u socijalnoj politici, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba organizira jednodnevnu konferenciju pod nazivom „Perspektive starenja u zemljama regije“. Konferencija će se održati 7. studenog 2012. s početkom u 10,00 sati u Zagrebu,  u Starogradskoj vijećnici, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5.

 

Cilj održavanja konferencije potaknuti aktivniju politiku skrbi o starijima osobama, razmjeniti iskustva i razgovarati o potrebi mijenjanja lokalnih politika kako bi starijim građanima omogućili kvalitetan život, sudjelovanje u društvu i aktivno zdravo starenje.

U uvodnom dijelu konferencije plenarna izlaganja održat će:

 

 

  • prof. emeritus Vlado Puljiz, na temu: Aktivno starenje i društvene promjene
  • prim.dr.sc. Spomenka Tomek Roksandić, Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar, na temu: Zaštita zdravlja starijih osoba
  • prof.dr.sc.Nenad Pokos, Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar“, na temu: Starenje stanovništva kao temeljni dugoročni demografski proces u zemljama u regiji.

 

 

U drugom dijelu konferencije izlagat će predstavnici glavnih gradova zemalja regije koji će prezentirati demografsko kretanje svojih gradova i sustav socijalne zaštite. Trajanje konferencije predviđeno je do 16,00 sati.

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code