PERKOVIĆ I VIDOŠEVIĆ

PERKOVIĆ I VIDOŠEVIĆ

22. prosinca, 2013.

kolumna-opljackano-LN

Piše:Saša Radović

Dva događaja opet zabavljaju hrvatski puk. Jedan je nastavak političke priče o Lex Perkoviću. Drugi događaj je nastavak lopovske trakavice o HGK i udomljavanje pedesetak Kukurikuovih podobnih poslušnika.

 

LEX PERKOVIĆ

HDSSB neće podržati ustavne promjene u petak. Predložit će da se rasprava o ustavnim promjenama odgodi do 15. siječnja iduće godine. HDSSB  jasno izražava da  Kukuriku koalicija u ovome ima skrivene motive. Spominju dvojbe oko Lex Perkovića, a današnji prijedlog o referendumu bio bi sumrak demokracije i zacementirao bi položaj vladajuće oligarhije. U prijedlogu je apsurd o 50 posto prihvaćenosti svih birača. To znači da je za prihvaćanje referenduma potrebno 1,9 milijuna potvrdnih glasova. U Hrvatskoj na izbore i na referendum izlazi najviše 1,7 milijuna birača. Da svi glasuju „za“ – nije dovoljno!

Nikakav pritisak, USKOK-a, poskoka, razno raznih Bajića, Cvitana i sličnih ne mogu utjecati na neka kompromisna rješenja na koja bi HDSSB pristao, a da oni u konačnici štete nacionalnim interesima“, dodao je predsjednik stranke Šišljagić.

Tek kada se uvjere da su promjene za dobrobit građana, podići će ruku – poručeno je iz HDSSB-a.

Ako razmišljamo otvoreno i konkretno – cijela farsa oko promjene Ustava vrti se samo oko zaštite Josipa Perkovića i Titovih ubojica. Milanović je uspio skupiti dvotrećinsku većinu za promjene Ustava, odnosno za neizručenje Josipa Perkovića Njemačkoj. Sve ostalo prozirna je igra, no u toj igri dogodili  su se i neki „nemili“ udarci sa strane za aktualnu vlast. Dogodio se referendum Inicijative „U ime obitelji“. Sada prijeti referendum o ćirilici. Nametnulo se pitanje referenduma kao opasnosti od izražene volje naroda koja bi neminovno rezultirala zaokretom ka pravnoj državi. A  to ne odgovara hrvatskoj mreži politike i krim miljea. Prebogati tajkuni, ratni i pretvorbeni manipulanti u posljednje vrijeme sanjaju ružne snove o konfiskaciji opljačkanih stečevina.

Što će se dogoditi s našim udbašima nakon 1. siječnja 2014. i kakva će se prljava igra dogoditi – vidjet ćemo. Jedna od varijanata je Bajićeva fiktivna optužnica, dugogodišnji sudski proces i konačno rješenje o oslobađanju Josipa Perkovića. Takav igrokaz mogao bi biti klimavi temelj za neizručenje. Pitanje je dokle seže arogancija i bahatost vlasti koja smatra hrvatski puk retardiranim?  

 

HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA

Kao što ne možeš biti „malo mrtav“ – ne možeš biti ni „malo lopov“. Tinejdžer koji ukrade kutiju cigareta u kiosku, lopov je kao i onaj koji ukrade pet milijuna. A pomoćnici tih lopova koji im drže ljestve – također su lopovi.

Ta uzrečica ne važi u Lijepoj našoj. Vidošević i Sanader su nevini sve dok im se u stogodišnjem suđenju to ne dokaže, iako su pred svima nama vile, stanovi, jahte i stotine umjetničkih sličica. Njihove imovine „blokirane“ su barem do 2050. godine, a porodice ih nesmetano koriste. Ni Vidošević, ni Sanader nisu imali pomoćnike, niti su njihovi najbliži suradnici znali nešto o njihovom djelovanju.

Da umjesto hrvatskih sudaca imamo Krambergerove praljude iz Krapine, presude bi bile primitivne – ali poštene i jedino moguće. I Nadanova i Ivina imovina bile bi konfiscirane kao i milijuni iz inozemnih banaka. Priča da se novac u bankama poreznih utočišta ne može pronaći čista je laž, tijek novca uvijek se može pratiti. Krapinski ljudi pošteno bi riješili i pitanje suradnika; bliski Ivini (kud Ivo, tud i ja!) suradnici bili bi u Remetincu, a zločinačka stranka HDZ kojoj je Ivo bio na čelu – bila bi zabranjena. Za Nadanov imperij, Hrvatsku gospodarsku komoru, vrijedi isto. Suradnici u zatvor, a nepotrebnu „instituciju“ HGK treba – raspustiti.

Što će učiniti hrvatska vlast s Hrvatskom gospodarskom komorom, zapravo s gnijezdom kriminala? Jer ni mi, ni oni Krapinski ljudi, stari 100.000 godina, ne možemo „progutati“ priču da Nadanovo okružje – ništa nije znalo. Tu je 600 zaposlenika od kojih je dobar dio bio jako dobro upućen u djelovanje HGK-a. Treba li nam gospodarska komora? Znamo da je Švicarska i mnoge razvijene zemlje nemaju. Hoćemo li je ukinuti ili barem ukinuti obveznu članarinu? Hoćemo li pregolemu, parazitsku administraciju svesti na racionalnih stotinjak djelatnika?

Naša vrla vlada RH smislila je učinkovit lijek, takoreći – genijalan!  Ništa ne ukida – ali uz 600 zaposlenika HKG – odmah „uvaljuje“ još pedesetak svojih rodjaka, poslušnika, podobnika, aparatćika… Oni tvrde da to nije točno, da je samo desetak novih. Još i lažu!

Najprije su lansirane pričice da će novi predsjednik HGK biti volonter, pa da će biti ukinuta i ona sporna obvezna članarina. A zatim – šok! Ministar Vrdoljak uvaljuje svoju pomoćnicu Sabinu Škrtić za v. d. predsjednice Hrvatske gospodarske komore. Informacije cure da je kandidat za konačnog predsjednika HGK, HNS-ov Dragan Kovačević. Sigurno je da će on zaposliti i tim svojih suradnika, tajnica, savjetnika… Možda ćemo imati najveću Gospodarsku komoru na svijetu sa sedamsto ili više zaposlenika?

Dva događaja prosinca 2013. imaju i pozitivnu stranu; ne razmišljamo previše o praznim stolovima i hladnim sobama.

Anno Domini MMXIII. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Menu
  #1 Menu 25 prosinca, 2013, 14:19

  Mediji izvješćuju gladnoj naciji kako su u Remetincu na Badnjak Sanader i Nadan doručkovali kakao i sirni namaz. Bakalar su zamjenili ribljim štapićima, grah salatom i voćem, a umjesto blagdanskih delicija večerali su puding i sir. Božić Bata im je donio za doručak mliječni namaz i čaj a za gablec mogu uživati u hrenovkama sa senfom, potom se služi pileće pečenje i tijesto s povrćem, a na koncu i kolač. Večerati će miješanu salatu, safaladu, kuhano jaje i voće. Pa ti vidi…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. prioritet
  #2 prioritet 22 prosinca, 2013, 23:03

  Govoreći o slučaju nogometaša Šimunića, Pusić je ocijenio kako je “sam Šimunić minoran problem”: “Problem je čitava jedna generacija koja ništa ne zna o zloćudnosti ustaškog režima i zato bez ikakvog zazora danas kliče ‘Za dom'”.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code