Pazi, padaju sise!

Pazi, padaju sise!

23. siječnja, 2012.

Novi bauk kruži svijetom: bauk ispuvanih sisa.
Poslije vještica i Fukushime, nova je strava zavladala svijetom. Jer dok su se nekad žene hvatale za sisu i vriskale “Mi corason!”, sad se hvataju za srce i vrišću “Moje sise!”
Jer padaju sise, ljudi, žene, padaju sise!
Stog pridržite ih dobro, moje dame, da slučajno ne padnu, pače i otpadnu, pa se dogodi strahota i ostanete kakve ste i bile. A “Dabogda imao pa nemao”, veli stara, navodno židovska (a tko zna zapravo čija) kletva, i u tome i jest sva strahota.
Nova strahota skrivena iza tri slova: PIP. Poly Implant Prothese, što je ime francuske tvrtke koja je diljem svijeta prodala tristo tisuća sisa. Ženama na sreću. Ženama na propast.
A sise, ljudi, to je danas roba najšire potrošnje, silikon za mase. Pa ako ih još i nema u Konzumu, samo je pitanje dana kad će Cigići po Kvatriću početi telalili:
“Baterije, baterije, satovi, satovi, sise, žene, sise!”
Kruha, rada i slobode. I sisa za radničku klasu, u tvorničkom magacinu, preko sindikata.
Jer na sisama svijet počiva. A u tom me smislu prosvijetlila jednom davno jedna dama sa sisama dostojnim divljenja i Dukatovih veterinara. Jer dok sam je drmusao za ramena i gledao kako se valjuškaju (podsjećale su me na micanje kolica na pisaćem stroju, valjda mi je to zato bilo tako zanimljivo), dama je vidjela moje izdrečene oči (i previdjela moj zvjerski opaki cer), i rekla:
“Još jedan nepodojeni.”
To, ljudi, to!
Jer svi smo nepodojeni! I sanjamo o sisama, velikim, veelikim. U samoupravnom socijalizmu to su bile sise Velike Majke Cibele Partije u obliku društvenih stanova i kredita koje ždere inflacija. U kapitalizmu (“demokraciji”) to su police pune svega. Pružaj, kao dojenče, ruku za svakom sisom u prolazu, i smiri se tek kad se nasisaš, i ne razmišljaj o blagajni.
No kad sve postade sisa, sisama napokon postaše i same sise. Sise, žene, sise!
Nemaš sisa, Nebo je bilo nemilosrdno? A ti, brate (seko), kupi, puni su ih svi dućani i Internet, ima ih i u kataloškoj prodaji. Da se danas svijetom hoda bez sisa, nema nikakve isprike, kao ni da se hoda bos. Takvu me je Bog stvorio i mater rodila. Ma da? Onda te je valjda mati rodila i sa štiklama i trajnom ondulacijom. U dućan po sise, kifeli!
Pusti k vragu Božje darove, pogotovo ako i nisu neki, pa iskoristi svoje pravo na izbor. Budi kakva želiš biti, a ne kakva jesi. Budi svoga tela gospodar, tu su kireta i silikonke da iz tebe naprave samosvjesnu ženu. Ženu kao ispalu iz Cosmpolitana, a ne iz matere. Ispalu iz Cosmopllitana kao ispali uložak.
Možeš biti i slijep i gluh, onda si samo drukčiji; i bez nogu i bez ruku i bez mozga, onda si samo “s posebnim potrebama”. Ali pojaviti se u društvu bez sisa, spasti na to da jesi samo to što jesi… to je kao glasno prdnuti. Ispričaj se na pet dana i diskretno stavi silikonke.
Jedna je moja dobra prijateljica mjesecima instruirala neku klinku s izrazito razvijenim talentom za (očito nasljednu) idiociju. Nikad nije dobila ni pare, jer su mama i kćer – treba ih shvatiti — jedva skrparile i za ono najnužnije: nove sise kao dar za maturu.
Ugradnja silikonske fizike i matematike, pače i silikonskog mozga, čini se nije uspjela, ali sise se, čujem, drže dobro. Usput su joj zamijenili i nos. Bit će još i malo popravili dupe. Kosu farba, kontaktne su vjerojatno u boji. Kad takva mačka svom nedostojnom i nedostatnom dečku dade nogu, obrazloženje će vjerojatno glasiti: “Nisi ti ono što sam mislila da jesi.”
Nakon čega će on otići u dućan i napuhati si čistu jumfericu, s velom i sa svime, i čitavu se noć igrati lanca probijanca. Što je bolje, bolje je.
Hej, maleni, bolje uzmi Photoshop, poslat ću ti svoju sliku.
No sad je i tom sisatom raju došao kraj. Razbucaše se sise kao stara krpenjača. Jer silna se strava širi svijetom, od Britanije i Francuske pa do Venezuele, žene protestiraju i vrište: Hoćemo svoje sise! Sise spadaju u osnovna ženska prava, skupa s pravom na ubijanje vlastite djece, silovanje bez sile, zlostavljanje bez nasilja i napastovanje pogledom. Silikonke svih zemalja ujedinite se!
A strava je, da se vratimo, zbog PIP-a. Ta je tvrtka svoje erzatz-sise pravila, naime, od silikona ne medicinske, nego industrijske kvalitete! Onog kojim se pune madraci!
O, evo nam sad i madraca za mudraca, i još jednog našeg velikana na putu prema Haagu, po zapovjednoj odgovornosti! Dok desnica grmi: Ne damo našeg drugog Teslu!
No kamo sreće da je s tim madrac-sisama problem u toksinima, karcenogenima ili što ti ja znam, kako se u prvi čas mislilo. Stvar je još mnogo gora: Te se sise mogu ispuhati! Ideš cestom, kad puf!, ode sisa, pukne kao mjehur od sapunice. Bez sisa ili samo s jednom sisom… Strahotr/grozote. Našim su materama tako mogle otići samo očice na najlonkama.
O, dabogda imala pa nemala!
I zato sad žene vrište: Vadi to govno iz mene! Kirurzi vele nismo krivi, roba je bila atestirana. Proizvođači vele mi smo krivi, ali smo bankrotirali.
Uostalom, vele kirurzi, izvadit ćemo vam ih besplatno, a dalje kako znate. Ispuvanih sisa, ispuvanih nada, ispuvanih snova!
Užas! Iz Barbike opet postati žena!
“O zašto,” rekao bi Šimić, “moja Barbiko, rastat ćeš se sa mnom i biti nekom samo žena?”
Sve to slušam, i gledam, i vrtim glavom, i mislim, o gdje su ona stara, dobra, pastoralna vrimena kad se pivalo:

Cura mala oće da se drpa:
Nema sisa nametnula krpa.

S jedne bi strane zgurala kuhinjsku krpu, a s druge svoje stare gaće, a ti mijesi, junačino, mijesi!
No kuhinjska krpa i stare gaće bile su simboli stola i postelje i buduće bračne i katoličke sreće. I ako su curetak pretvarale u ženu, bar nisu ženu pretvarale u stroj, koji samo traži drugi stroj koji će ga opsluživati. I ako je čoban skakao na pastiricu onako kao što ovan skače na ovcu, i ako su se parili kao životinje, činili su to s istom nedužnošću i s istom čistom strašću. Ali robot koji jebe robota samo zato da se otvore nova radna mjesta i podigne BNP…
O, padaj silo i nepravdo!
O, padajte silikonske sise!

lšč., 21.1.12.      1552 T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code