PAVIĆ ČITA MARQUEZA, A MLAĐE BARAKUDE  IGRAJU VIDEO IGRICE

PAVIĆ ČITA MARQUEZA, A MLAĐE BARAKUDE IGRAJU VIDEO IGRICE

22. srpnja, 2014.

Josip Pavic 2 Custom

Hrvatski su vaterpolisti ostvarili prvi cilj ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Budimpešti i plasirali se u četvrtfinale. Naporne pripreme i tempo utakmica ne ostavlja im puno slobodnog vremena no igranje za Hrvatsku velika im je čast i zadovoljstvo. Rijetke trenutke opuštanja nakon utakmica svatko provodi na svoj način, a naši su nam reprezentativci otkrili neke od njih.

Europsko prvenstvo traži od nas veliku koncentraciju i nemamo puno vremena za opuštanje. Slobodono vrijeme volim provesti ne razmišljajući o upravo završenoj utakmici ili onoj koja nas očekuje. Upravo čitam odličnu knjigu Gabriela Garcie Marqueza “Sto godina samoće“ i pri kraju sam s njom.“ – otkriva kapetan Josip Pavć i dodaje: “Kad se umorim od čitanja volim rješavati Sudoku. To me najviše opušta i zabavlja dok smo u hotelu.“

Hrvatska vaterpolska reprezentacija bila je u iznimno teškoj skupini B, upisali su dvije pobjede, dva remija, a sinoć su izgubili prvu utakmicu od domaćina Mađara. Prepuni bazen u Budimpešti bio je pravo navijačko ludilo, a atraktivan je vaterpolo oduševio i pristigle navijače iz Hrvatske.

Kako su sport i natjecanja naš život tako i slobodne trenutke volim provoditi u žestokim borbama igrajući video igrice s kolegom Nikšom Dobudom kojeg zovemo kraljem istih. Odigramo obavezno partiju, dvije prije spavanja i moram priznati da me to najbolje opušta.“ – izjavio je Sandro Sukno.

Naporne utakmice i treninzi ostavljaju traga na našim Barakudama, no da bi se brzo vratili u formu i već sutra bili oni pravi, zlatnim rukama rješava profesor kineziologije Damir Luketić kojeg vaterpolisti jednostavno obožavaju i s povjerenjem mu se prepuštaju. Reprezentativac Duje Živković upravo je završio s terapijom te otkrio: “Najbolji lijek za umorno tijelo je Dambina masaža. Ima zlatne ruke koje nam redovno tijelu daju dodatnu energiju i vraćaju ga u top formu!“

Miljenik žena, simpatični Dubrovčanin Maro Joković, slobodne trenutke opuštanja provodi povlačeći se u svoj svijet i redovno se prepuštajući glazbenoj terapiji. Iz slušalica se najčešće čuju rock pjesme, no ima i onih opuštajućih uz koje često zaspe.

Hrvatski vaterpolisti već su tjednima zajedno i svaki na svoj način pronalazi najbolji lijek za stres i umor, a sve kako bi dali sve od sebe za domovinu i opravdali epitet jedne od najboljih vaterpolskih reprezentacija svijeta.

Za Hrvatsku na Europskom prvenstvu igraju golmani Josip Pavić i Marko Bijač, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Maro Joković, Luka Bukić i Duje Živković.

www.hvs.hr T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code