OTVOREN ŠAHOVSKI TURNIR ZAGREB OPEN

OTVOREN ŠAHOVSKI TURNIR ZAGREB OPEN

25. veljače, 2013.

120306 otvorenje sahovskog turnira 037

U ponedjeljak 25. veljače, u hotelu Dubrovnik, Gajeva 1 (dvorana Ban Jelačić, I. kat), zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je tradicionalni šahovski turnir Zagreb Open 2013. koji se, od 25. veljače do 4. ožujka, održava u organizaciji Zagrebačkog šahovskog saveza.

Turnir je otvoren za sve šahiste iz zemlje i inozemstva; za muškarce i žene kao i za one šahiste koji imaju i nemaju šahovske kategorije i bodove. Turnir se igra po švicarskom sistemu kroz 9 kola, a tempo igre je 90 minuta po igraču, plus 30 minuta za ostatak partije uz dodatak od 30 sekundi za svaki završeni potez, što znači da se igračima nakon 40-tog poteza dodaje vrijeme. Dakle, nakon potrošenih 90 minuta igraču ne pada zastavica, ukoliko je odigrano više od 40 poteza, već elektronski sat dodaje vrijeme.

Turnirske partije igrat će se u dvoranama hotela Dubrovnik, u Gajevoj 1 u Zagrebu, što je puno bolja lokacija od prethodnih turnira koji su igrani na Zagrebačkom velesajmu.

 Nagradni fond turnira je 60.000 kuna, a nagrade dobiva deset najbolje plasiranih igrača. Prvo mjesto na turniru osvaja 12.000 kuna, a posljednji deseti igrač dobiva 1.500 kuna. Nagradu će primiti i najuspješnija ženska sudionica turnira, kao i najbolji igrači po kategorijama. Nagrade nisu kumulativne, a dijele se po HORT sistemu.

Svi prijavljeni igrači, osim velemajstora i majstora, plaćaju upisninu u iznosu 250 kuna. Igrači mlađi od 18 godina plaćaju 150 kuna, a kotizacija na dan turnira (25. 02. 2013.) iznosi 400 kuna, odnosno 250 kuna za mlađe od 18 godina.

Na prošlogodišnjem turniru pobijedio je velemajstor Zdenko Kožul, dok je najbolje plasirana žena bila Ivona Purgar.

Fotografija: Mario Ćužić / www.mojzagreb.info T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Šahmat
    #1 Šahmat 26 veljače, 2013, 13:22

    Majstori isto plaćaju upisninu, otkud vam dezinformacija da ne plaćaju? 40 poteza nema veze s dodavanjem 30 sekundi, one se dodaju nakon svakog odigranog poteza. Puno besmislica u članku čija glavna vijest nije međunarodni šahovski turnir nego je postavljen tako da je glavna vijest da je Bandić nešto otvorio. Šah-mat!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code