OTKUP GRADSKIH STANOVA

OTKUP GRADSKIH STANOVA

25. listopada, 2012.

otkupgradskihstanova

Uoči zasjedanja Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić iskazao je svoje uvjerenje kako će se skupštinari usvojiti prijedlog prodaje gradskih stanova braniteljima i socijalnim skupština te kako će se usvojiti rebalans proračuna.

Bandić je kazao kako je 75% korisnika gradskih stanova socijala i branitelji i njima će prvenstveno biti ponuđen prvokup i to po tržišnoj cijeni.  Takvih korisnika je oko 1200 te se mogućnost kupnje stana nudi prvenstveno zbog njih. Za otprilike  tri do šest mjeseci počet će prodaja gradskih stanova.

‘Postoji nepisano pravilo u pravu, a to je bolje pustiti tri lupeža nego osuditi jednog pravednog’, slikovito je opisao Bandić mogućnost da onih preostalih 25% korisnika stanova postoje oni koji su ilegalno uzurpirali prostor i domogli se mogućnosti kupnje jeftinih stanova.

U slučaju da skupštinari ne izglasaju pridjedlog, gradonačelnik je poručio kako neće potpisati niti jednu deložaciju branitelja i socijalnih slučajeva koji zaslužuju stan, a ostali, ako ne ispunjavaju uvjete, biti će deložirani po zakonu.

Na novinarska pitanja o tome tko će i po kojoj cijeni imati pravo na prodaju hrane i pića u šatoru koji je već postavljen na Trgu bana Josipa Jelačića, gradonačelnik je kazao kako je stvar predana u ruke Obrtničkoj komori i da će se kao gradonačelnik zalagati da Advent u Zagrebu bude bogat sadržajima i što sličniji onima u europskim metropolama.

Gradonačelnik se dotakao i stadiona u Maksimiru za kojeg  je  rekao da arhitektonsko gledano bi ga srušio i napravio novi na Kajzerici, no kao počasni predsjednik Dinama te navijač misli da bi tamo trebao ostati. ‘Postojala je namjera da se u poslovne prostore ispod sjeverne tribine  uloži novac, no zbog pritiska javnosti morao sam odustati’, rekao je Bandić.T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code