OTKUP GRADSKIH STANOVA

OTKUP GRADSKIH STANOVA

25. listopada, 2012.
Print Friendly, PDF & Email

otkupgradskihstanova

Uoči zasjedanja Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić iskazao je svoje uvjerenje kako će se skupštinari usvojiti prijedlog prodaje gradskih stanova braniteljima i socijalnim skupština te kako će se usvojiti rebalans proračuna.

Bandić je kazao kako je 75% korisnika gradskih stanova socijala i branitelji i njima će prvenstveno biti ponuđen prvokup i to po tržišnoj cijeni.  Takvih korisnika je oko 1200 te se mogućnost kupnje stana nudi prvenstveno zbog njih. Za otprilike  tri do šest mjeseci počet će prodaja gradskih stanova.

‘Postoji nepisano pravilo u pravu, a to je bolje pustiti tri lupeža nego osuditi jednog pravednog’, slikovito je opisao Bandić mogućnost da onih preostalih 25% korisnika stanova postoje oni koji su ilegalno uzurpirali prostor i domogli se mogućnosti kupnje jeftinih stanova.

U slučaju da skupštinari ne izglasaju pridjedlog, gradonačelnik je poručio kako neće potpisati niti jednu deložaciju branitelja i socijalnih slučajeva koji zaslužuju stan, a ostali, ako ne ispunjavaju uvjete, biti će deložirani po zakonu.

Na novinarska pitanja o tome tko će i po kojoj cijeni imati pravo na prodaju hrane i pića u šatoru koji je već postavljen na Trgu bana Josipa Jelačića, gradonačelnik je kazao kako je stvar predana u ruke Obrtničkoj komori i da će se kao gradonačelnik zalagati da Advent u Zagrebu bude bogat sadržajima i što sličniji onima u europskim metropolama.

Gradonačelnik se dotakao i stadiona u Maksimiru za kojeg  je  rekao da arhitektonsko gledano bi ga srušio i napravio novi na Kajzerici, no kao počasni predsjednik Dinama te navijač misli da bi tamo trebao ostati. ‘Postojala je namjera da se u poslovne prostore ispod sjeverne tribine  uloži novac, no zbog pritiska javnosti morao sam odustati’, rekao je Bandić.T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<