OSTOJIĆ IGNORIRA ZAGREBAČKU SKUPŠTINU

OSTOJIĆ IGNORIRA ZAGREBAČKU SKUPŠTINU

21. rujna, 2012.

ministar-ranko-ostojic-zavrsio-bolnici-operiran-rebru-slika-472707

Hrvatska čista stranka prava oštro se protivi načinu imenovanja Gorana Burušića novim načelnikom Policijske uprave zagrebačke. Naime, ne samo Zakon (Zakon o policiji, članak 61., stavak 3.), već i zdrav razum nalažu da odluci o imenovanju zagrebačkog načelnika policije prethodi rasprava u Skupštini Grada Zagreba.

U ovom slučaju Burušić je imenovan načelnikom 19. rujna, a rasprava u Skupštini grada o imenovanju zakazana je za 27. rujna o.g. Time ministar Ranko Ostojić, koji je Burušiću dodijelio imenovanje, ne samo da ne pokazuje zanimanje za mišljenje Skupštine, već i prejudicira svrhu njenog postojanja. Ako je svrha Skupštine komentiranje već donesenih odluka, onda neka ju se ukine.

Očito je Burušić SDP-u vrlo podoban i partiji odan čovjek kada ga se s mjesta zamjenika zapovjednika Mobilne jedinice prometne policije na ovakav način promiče na mjesto načelnika Policijske uprave zagrebačke. Ovakav način rada Ranka Ostojića vrlo neugodno podsjeća na dane komunističke diktature kada su ovako visoke pozicije dobivali samo najpodobniji i dokazani partijski drugovi. Sramota!

 

S poštovanjem,

Frano Čirko, predsjednik Gradskog odbora HČSP-a grada Zagreba T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code