OPTUŽNICA PROTIV FINANCIJAŠICE ČAČIĆEVOG CONINGA

OPTUŽNICA PROTIV FINANCIJAŠICE ČAČIĆEVOG CONINGA

3. rujna, 2014.

Kriminalisti-cesljaju-varazdinski-Coning-zbog-kaznene-prijave-koju-su-podnijeli-radnici ca large

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv bivše voditeljice financija u Čačićevom Coningu zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju i krivotvorenju službene isprave. Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu objavilo je navedenu vijest na svojim internetskim stranicama (http://www.dorh.hr/Default.aspx?sec=571) protiv hrvatske državljanke (1957.) ne navodeći ime okrivljenice. Kako neslužbeno saznajemo, radi se o Dragici Podvezanec.

Da podsjetimo, mediji su još početkom ove godine pisali kako je šefica financija u Coningu Dragica Podvezanec dobila izvanredni otkaz zbog sumnje da je navodno prebacivala novac s računa tvrtke na svoj privatni račun bez znanja Uprave Coninga.

Kako piše ŽDO, postoji osnovana sumnja da je okrivljenica od prosinca 2011. do prosinca 2012. godine u Varaždinu, kao voditeljica financija u trgovačkom društvu, prilikom plaćanja obveza tog društva i obveza tri povezana društva, izradila dvadeset ugovora o prijenosu potraživanja u koje je neistinito upisivala da vjerovnici prenose svoja potraživanja od navedenih društava na jednu banku, i to na njen osobni žiro račun. Umjesto vjerovnicima društava, okrivljenica je na svoj račun uplatila iznos od 176 tisuća kuna.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code