OPROŠTAJ OD VELIKANA  ODRŽANA KOMEMORACIJA I KONCERT U SPOMEN NA MAESTRA MILANA HORVATA

OPROŠTAJ OD VELIKANA ODRŽANA KOMEMORACIJA I KONCERT U SPOMEN NA MAESTRA MILANA HORVATA

23. siječnja, 2014.

U spomen na maestra Milana Horvata 2 Custom

Zagrebačka filharmonija, Zagreb i Hrvatska komemoracijom i prigodnim koncertom odala je počast i iskazala zahvalnost velikom dirigentu, umjetniku i čovjeku, maestru Milanu Horvatu.

Prije koncerta, prigodne dojmljive govore i sjećanja a koja ih vežu za maestra Horvata kazali su sadašnji ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić, zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić za sve prijatelje i posjetitelje u ispunjenoj koncertnoj dvrani Lisinski.

Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem Vladimira Kranjčevića (Horvatovog učenika i velikog poštovatelja), uz akademski zbor Ivana Gorana Kovačića i soliste: sopranisticu Martinu Zadro, altisticu Martinu Gojčetu-Silić, tenora Tomislava Mužeka i basa Luciana Batinića izvela je Mahlerov Adagietto i Mozartov Requiem.

Komemoracija i koncert u spomen na maestra Milana Horvata održala se u najomiljenoj maestrovoj dvorani Lisinski,  hramu glazbe. Koju je baš maestro Horvat s Zagrebačkom filhrmonijom i svojim nastupom prije četrdeset godina otvorio i, kojoj je tijekom 35 godina mnogim nezaboravnim svojim nastupima udahnuo glazbeni život.

Ovoj svečanoj večeri prisjećanja na iznimnog velikana hrvatske glazbene kulture, maestra Horvata, prisjetilo se i nazočilo mnoštvo posjetitelja. Stoga, jer maestro je Horvat tijekom čitavog svog plodnog umjetničkog života najvišom profesijskom vrhunskom razinom djelovao, bivajući posvećen unaprjeđivanju i oplemjenjivanju hrvatske kulture, glazbenog života i institucija kulture.

Svi smo se zajedno prisjetili i oprostili od velikog čovjeka i dirigenta koji je imao vrlo jasnu predodžbu o istini zapisanoj u glazbi koju je smatrao svetom i činio živom. Zbogom Maestro! Naglašivo je istaknuo ravanatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić.

Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code