OKRUGLI STOL O SUDU ZA LJUDSKA PRAVA U STRASBOURGU

OKRUGLI STOL O SUDU ZA LJUDSKA PRAVA U STRASBOURGU

27. svibnja, 2014.

4 42784a

U  četvrtak 29. svibnja 2014. godine s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma, u Zagrebu, Perkovčeva 2/I. kat održava se Okrugli stol o Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Raspravom na Okruglom stolu o praksi proglašavanja postupaka nedopuštenima prije suđenja i bez obrazloženja na Europskom suda za ljudska prava u Strasbourgu, informirati će se stranu i domaću javnost o uskraćivanju prava pristupa Sudu protivno Europskoj konvenciji o ljudskim pravima.

Premda je po broju postupaka proglašenih nedopuštenima bez obrazloženja i sudske odluke Hrvatska rekorder (97 – 98 %) valja naglasiti da je broj postupaka proglašenih na sličan način nedopuštenima iz ostalih, osobito tranzicijskih zemalja, zastrašujući i iznosi oko 90 %.

Rasprava na Okruglom stolu biti će usredotočena na načelnu nedopustivost dijela prakse Europskog suda za ljudska prava, a ne o (ne)osnovanosti pojedinačnih slučajeva. U raspravi će sudjelovati:

Ivica Grčar, slobodni novinar, uvodne napomene

Čedo Prodanović, odvjetnik iz Zagreba, govoriti će o tome da iako se Sud u Strasbourgu poziva na odluku o nedopuštenosti, u spisu odluke nema!

Veljko Miljević, odvjetnik iz Zagreba, govoriti će o administrativnim manipulacijama u Sudu u Strasbourgu – konkretno u spisu osjetljivom za RH!

Ico Škarpa, odvjetnik iz Splita, govoriti će o do sada nepoznatoj praksi u civiliziranom svijetu da je odluka Suda u Strasbourgu o nedopuštenosti tajna za stranke!

Darko Petričić, nezavisni novinar, moderator Okruglog stola.

Oganizatori okruglog stola su Darko Petričić i Ivica Grčar. T

7 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code