ODLIKOVANA  LUCIJA FRANIĆ NOVAK IZ  NARODNOG SVEUČILIŠTA DUBRAVA

ODLIKOVANA LUCIJA FRANIĆ NOVAK IZ NARODNOG SVEUČILIŠTA DUBRAVA

11. listopada, 2013.

Dodjela odlikovanja foto

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske predsjednik Ivo Josipović dodijelio je u srijedu, 9. listopada 2013. godine odlikovanja pojedincima i institucijama zaslužnima za izniman doprinos  u sektoru kulture, športa, obrazovanja i znanosti.
Odlikovanja su primili  dvadeset i dva pojedinaca koji su se istaknuli svojim radom i zaslugama i šest institucija i udruga. Dodjeljujući priznanja predsjednik Ivo Josipović je istaknuo da je Hrvatska u posljednje dvadeset i dvije godine postigla zavidne rezultate.
Priznanja su dobili: Nada Puttar-Gold, Ivan Hiti, Bernarda Cecelja, Zvonimir Viduka, Katja Pijaca, Marko Đukić, Franjo Husinec, Vinko Prizmić, Darko Breitenfeld, Dijana Nazor, Alma Prica, Ljerka Očić, Vlado Sunko, Dubravka Šeparović-Mušović, Andrija Tomašek, Lucija Franić Novak, Manfred Matzka, Seadeta Midžić, Ivan Prtenjak, Zdenka Višković-Vukić, Vladimir Knapp i Petar Listeš.

Od institucija i udruga odlikovanja su dodijeljena: Končar-Institutu za elektrotehniku, Udruzi inovatora Karlovačke županije, Međunarodnom violinističkom natjecanju “Vaclav Huml”, Gradskom zboru “Brodosplit”, Narodnom sveučilištu Dubrava i splitskoj klapi „Lučica”.

Jedna od odlikovanih je i viša stručna suradnica za programe hrvatske tradicijske kulture Narodnog sveučilišta Dubrava, Dubrovkinja dr. sc. Lucija Franić Novak kojoj je za dugogodišnji rad i zalaganje na području kulture, te posebno promicanja hrvatske tradicijske kulture u domovini i svijetu uručeno najviše državno odlikovanje Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Foto: Ured predsjednika RH T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code