ODLIKOVANA  LUCIJA FRANIĆ NOVAK IZ  NARODNOG SVEUČILIŠTA DUBRAVA

ODLIKOVANA LUCIJA FRANIĆ NOVAK IZ NARODNOG SVEUČILIŠTA DUBRAVA

11. listopada, 2013.
Print Friendly, PDF & Email

Dodjela odlikovanja foto

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske predsjednik Ivo Josipović dodijelio je u srijedu, 9. listopada 2013. godine odlikovanja pojedincima i institucijama zaslužnima za izniman doprinos  u sektoru kulture, športa, obrazovanja i znanosti.
Odlikovanja su primili  dvadeset i dva pojedinaca koji su se istaknuli svojim radom i zaslugama i šest institucija i udruga. Dodjeljujući priznanja predsjednik Ivo Josipović je istaknuo da je Hrvatska u posljednje dvadeset i dvije godine postigla zavidne rezultate.
Priznanja su dobili: Nada Puttar-Gold, Ivan Hiti, Bernarda Cecelja, Zvonimir Viduka, Katja Pijaca, Marko Đukić, Franjo Husinec, Vinko Prizmić, Darko Breitenfeld, Dijana Nazor, Alma Prica, Ljerka Očić, Vlado Sunko, Dubravka Šeparović-Mušović, Andrija Tomašek, Lucija Franić Novak, Manfred Matzka, Seadeta Midžić, Ivan Prtenjak, Zdenka Višković-Vukić, Vladimir Knapp i Petar Listeš.

Od institucija i udruga odlikovanja su dodijeljena: Končar-Institutu za elektrotehniku, Udruzi inovatora Karlovačke županije, Međunarodnom violinističkom natjecanju “Vaclav Huml”, Gradskom zboru “Brodosplit”, Narodnom sveučilištu Dubrava i splitskoj klapi „Lučica”.

Jedna od odlikovanih je i viša stručna suradnica za programe hrvatske tradicijske kulture Narodnog sveučilišta Dubrava, Dubrovkinja dr. sc. Lucija Franić Novak kojoj je za dugogodišnji rad i zalaganje na području kulture, te posebno promicanja hrvatske tradicijske kulture u domovini i svijetu uručeno najviše državno odlikovanje Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Foto: Ured predsjednika RH T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<