NOVA PARKIRALIŠTA

NOVA PARKIRALIŠTA

8. svibnja, 2012.

bandic-novaparkiralista

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, održao je u ponedjeljak 7. svibnja konferenciju za novinare na kojoj je izvijestio da je Grad s 1. svibnjem predao na korištenje i upravljanje Zagrebparkingu četiri uređene plohe za parkiranje s ukupno 932 parkirna mjesta: Martićevu (pored zgrade INA-e), Paromlin, Savska cesta od broja 60 do 64 kao i Sopot (pored Porezne uprave).

Na svim lokacijama, osim Paromlina gdje će do početka idućeg mjeseca početi primjena Park & Ride sustava, naplata bi trebala početi za kojih tjedan dana.

Parkiralište na prostoru Paromlina moći će se koristiti na temelju valjane mjesečne ili godišnje Park & Ride karte – naljepnice istaknute na vozilu, a koju izdaje Zagrebački holding. Cijena karte koja ide uz valjanu mjesečnu ili godišnju iskaznicu javnog prijevoza iznosi 1200 godišnje, odnosno 100 kuna mjesečno.

Na početku predstavljanja noviteta na području prometa u mirovanju u Zagrebu, govoreći o parkiranju na Gornjem gradu, gradonačelnik je zahvalio vodstvu Holdinga i Zagrebparkinga na razumijevanju, a građanima na razumijevanju i strpljenju. Podsjetio je da je on rješenje inicirao još prije godinu dana, te dodao da je ovim dogovorom pobijedio razum.

Nakon predaje novih parkirališta za naplatu i upravljanje u Holdingu najkasnije do jeseni mogu očekivati prijedlog za smanjenjem cijena sata parkiranja u određenim zonama – poručio je gradonačelnik naglasivši da se neće proširivati ni jedna zona, niti će se donositi bilo kakve nove mjere bez prethodnog suglasja sa građanima preko vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code