NISU GA PRIVELI, PREMDA NIJE IMAO NI DOKUMENTE

NISU GA PRIVELI, PREMDA NIJE IMAO NI DOKUMENTE

27. rujna, 2014.

 

 

cvjetni prosvjed17-200914

Otkrivamo kakav je “cvjetić” Neven Kovačić

Tekst: Portal Tjedno

Fotografija: www.glasistre.hr

Vrlo dobro organiziranom medijskom kanonadom hrvatska javnost je u posljednjih mjesec i pol dana dobro informirana o skupu nekoliko nevladinih udruga koji je održan u subotu, 20. rujna 2014. godine u Zagrebu.

Da podsjetimo, na Cvjetnom trgu u Zagrebu nevladine udruge (NGO) Glas razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku, Inicijativa “Nisam Vjernik” i Udruga “Protagora” organizirale su prosvjed “Raskinimo vatikanske ugovore”. Iako više nego dobro medijski popraćen, skup je uspio okupiti prema podacima zagrebačke policije tek tristotinjak znatiželjnih građana. Međutim, u prvi plan nisu izbile poruke skupa već tjelesni nasrtalj aktivnog pripadnika lokalne gay populacije Nevena Kovačića na umirovljenu gospođu dr. Ružicu Čavar.

IDENTIFICIRAN, LOCIRAN, UHIĆEN ALI BEZ TRANSFERA

Istražujući pozadinu ovog nesvakidašnjeg i neciviliziranog napada u centru Zagreba s istovremenom okolnom ikonografijom prosvjednog skupa i organizacijskim elementima iz najboljih dana Ku Klux Klana došli smo do u javnosti još neobjavljenih saznanja o napadaču i njegovom okruženju. Napadač na dr. Ružicu Čavar uoči prosvjednog skupa sjedio je na terasi jednog od kafića na Cvjetnom trgu u društvu svog kolege, turističkog vodiča Vjencislava Vlahova. Uočivši aktivnost dr. Ružice Čavar, Neven Kovačić doslovno se katapultirao iz svoje stolice i nasrnuo na žrtvu u maniri divljeg pit bull terijera. Krajnji ishod te divljačke agresije je više-manje poznat. Ono što dosad nije bilo poznato jest podatak da je tijekom policijske obrade nad paradnim gay napadačem poznatijim pod gey imenom „cvjetić“ , njegov kolega Vjencislav Vlahov garantirao policiji identitet s podacima napadača, budući ovaj nije nosio sa sobom osobnu iskaznicu. Kako neslužbeno saznajemo, iako je Vlahov bio neposrednim svjedokom incidenta, neprofesionalnim postupanjem policije još uvijek nije dao iskaz, što otvara prostor mogućem manipuliranjem postupka. Iako je LGBT aktivist Neven Kovačić identificiran, lociran i uhićen, iz nekog čudnog razloga nije zadržan i transferiran pred suca, a zbog težine ozljeda nanesenih gospođi Ćavar u Remetinec. Čak štoviše, prvi radni dan nakon nemilog događaja, dakle, u ponedjeljak 22. rujna, viđen je kako u prijepodnevnim satima ispija svoju jutarnju kavicu u Teslinoj ulici u Zagrebu u veselom društvu svojih istomišljenika i u neposrednoj blizini turističke agencije Alga Travel koja se ogradila od napadača priopćenjem kako isti nije njen zaposlenik ali je izbjegla napomenuti kako je Neven Kovačić njen vanjski suradnik na poslovima turističkog vodiča.

Slučajno ili ne, na istoj adresi gdje je sjedište Alga Travel, u Teslinoj 14 u Zagrebu, nalazi se i novo otvorena trgovina pod nazivom „Kondomerija“ s velikom i raznovrsnom ponudom prezervativa. Navodno, zanimljiva trgovina pripada poduzetnoj mr.sc. Suzani Varga, supruzi ministra zdravlja – Siniši Vargi, kojeg trenutno Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa istražuje za postupak u kojem će pokušati utvrditi je li se ministar našao u sukobu interesa kada je Vlada neprofitnoj udruzi Centar za izvrsnost medicinskih struka (CIMS) koju je on vodio do prije nekoliko mjeseci odobrila 50 tisuća kuna za organizaciju konferencije. Inače, mr.sc. Suzana Varga je osobni stomatolog od premijera RH, Zorana Milanovića.

POSLOVI S VATIKANOM

Osim za spomenutu turističku agenciju Neven Kovačić, ali i Vjencislav Vlahov, obavljaju poslove turističkih vodiča za niz drugih putničkih agencija širom Hrvatske. Vlahov čak obavlja i poslove turističkog vodiča za potrebe Turističe zajednica Grada Zagreba. Zanimljivost u cijeloj priči čini podatak kako oboje često vode izletnička putovanja u Rim i Vatikan. Vjencislav Vlakov je čak i osobni prijatelj našeg veleposlanika u Vatikanu, Vučak Filipa i često je njegov gost u rezidenciji tijekom svojih boravaka u Italiji. Jednako tako je bio čest gost Vučak Filipa dok je ovaj bio veleposlanik Hrvatske u Madridu. Nije nam zasad poznato je li Vjencislav Vlahov prilikom svojih posjeta sadašnjem veleposlaniku Hrvatske u Vatikanu dovodio i svog „prijatelja“ s Cvjetnog trga. Tko je naš veleposlanik u Vatikanu najbolje je opisala jedna od najboljih hrvatskih novinarki i kolumnistica Portala Tjedno – Jasna Babić u članku „Vatikanski poštar Filip Vučak“ (https://tjedno.hr/index.php/kolumne/347-vatikanski-potar-filip-vuak). Jednostavno pitanje koje se ovdje nameće jest – kako je moguće da podvojena ličnost poput „cvjetića“ Nevena Kovačića istovremeno vodi zahtjevne turističke ture po Vatikanu i Sikstinskoj kapeli, ali i ostalim crkveno kulturno-povijesnim znamenostima širom Italije i EU, dok istovremeno čini neizostavni folklor hrvatskih NGO udruga pojačan s kaznenim djelima koje je počinio!?

TURISTIČKI SINDIČIĆ U VATIKANU

I Kaptol i Vlada Republike Hrvatske, ali i predsjednik Ivo Josipović vrlo su dobro znali tko u ime Hrvatske i pod kojim okolnostima odlazi na veleposlaničko mjesto u Vatikan. Naime, kardinal Josip Bozanić osobno je upoznat s krimenom Vučak Filipa. Iako je kardinal Bozanić osobno poznavao žrtvu našeg trenutnog veleposlanika u Vatikanu, čak i njegovu širu obitelj, budući je kao mladi svećenik obnašao službu i dva puta dnevno prolazio pokraj obiteljske kuće u mjestu Baška na otoku Krku, nije pronašao način kako da riješi problem grijeha struktura u vlastitom stadu.

Naime, Vučak je koncem 1998. godine uhvaćen na ulicama Atene kako prijeti poslovnom partneru iz Tunisa, treće po veličini hrvatske turističke agencije, ucjenjujući i zahtjevajući raskidanje ugovora o poslovnoj suradnji poznatom metodom pistolerosa Vinka Sindičića. Nije nevažno u čije ime je Filip Vučak inkognito otputovao u Atenu koristeći svoju diplomatsku putovnicu. Bila je to tvrtka Atlas Airtours koji se u to vrijeme pripremao za prodaju Adriatica.net-u Marka Vojkovića, poznatijeg u javnosti kao knjigovođe predsjednika Republike Hrvatske. Tim Vučakovim orkestriranim činom počela je agonija vlasnika i direktora jedne od najperspektivnijih turističkih agencije u Hrvatskoj koju nije u potpunosti uspio spasiti ni njegov kolega iz djetinjstva, odvjetnik Siniša Pavlović. Slučajno ili ne, Filip Vučak bi se svojim likom i djelom dolaskom papa Franje u Vatikan slikovito mogao pronaći u njegovom poznatom citatu iz Biblije: “Isus kaže da bi bilo bolje za njega da mu se stavi kamen oko vrata i da ga se baci u more! Jer tamo gdje je obmana, Duh Božji ne može biti”. Osim toga, papa Franjo u svojim poslanicama oštro osuđuje kršćane koji doniraju novac crkvi, a istovremeno kradu od države. Nadalje, senzibilni papa Franjo je za one koji sudjeluju u korupciji rekao kako su “predivni izvana, ali truli iznutra”.

B.a.B.e.UŠKE I ŽIVOT NA VISOKOJ PETI

Ne u ulazeći u civilizacijsko-ekumenske rasprave ne možemo se oteti dojmu reakciji niskog intenziteta kada su pitanju domaći mediji i neke od udruga civilnog društva što djeluju u Hrvatskoj, a koje su se pokazale vrlo upitnima u svojim reakcijama na nemili događaj koji se zbio na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Tu prvenstveno mislimo na istup Sanje Sarnavke iz udruge B.a.B.e. koja je svojom frigidnom i licemjernom izjavom komentirajući tragični događaj zaprepastila hrvatsku javnost, ali i mnogo širi javni horizont. Njena izjava i način kako je interpretirana posebno dobiva na težini kada se zna da ista sa svojom udrugom i svim ostalim udrugama u Hrvatskoj sudjeluje u financijskoj gozbi teškoj blizu tri milijarde kuna na godišnjoj razini i na teret državnog proračuna. Dakle, deset puta večem iznosu zbog kojeg se okupila teatralna NGO družina u centru Zagreba na prosvjedu pod nazivom “Raskinimo vatikanske ugovore”.

Stoga nimalo ne čudi da je Porezna uprava Republike Hrvatske još 2013. godine pokrenula opsežnu akciju „češljanja“ svih udruga zbog mogućih financijskih malverzacija i netransparentnog poslovanja. Kako neslužbeno saznajemo, poreznim nadzorom obuhvaćena je i udruga B.a.B.e. na čelu s njenom prvom pjevačicom Sarnavkom a ima oznaku pod br. UPI-471-02/13-02/25 i nosi nadnevak iz mjeseca studenog 2013. godine. Jednako tako, navodno, je već završena porezna obrada s utvrđenim nepravilnostima nad desnom rukom od Sanje Sarnavke, pravnom savjetnicom B.a.B.e. i odvjetnicom Ljubicom Matijević Vrsaljko zbog zaprimanja novaca bez izdavanja računa. Ovdje nije nimalo nevažno napomenuti kako uvažena aktivistica Sarnavka već cijelo desetljeće, bez obzira tko je na vlasti u Republici Hrvatskoj, sjedi u Vijeću za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija u Saboru RH (http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=5184).

Za kraj napomenuli bismo i bizaran detalj iz udruge „Protagora“, jedne od nekoliko udruga koje su bile organizator i „vertikala“ prosvjednog skupa na Cvjetnom trgu, koja se posebno istaknula svojim nesvakidašnjim skandalom koji je punio novinske stupce i internetske portale ovog ljeta a kojim se oslikava moral, način razmišljanja i poslovanja u potrazi za egzotičnim putovanjem u dalekoj Mongoliji. Naravno, besplatno…

Nakon svega, nikoga ne bi trebalo previše iznenaditi kako nam je zamalo gospodin Neven Kovačić završio u Bruxellesu u dresu laburista i kao ogledalo društva u kojem živimo.T

20 komentara

Uskoči u raspravu
 1. nježni
  #1 nježni 27 listopada, 2014, 11:53

  kad su preživjele židove nakon kraja II. svj. rata pitali što im je bilo najteže za vrijeme boravka u konc.logorima rekli su jednoglasno – napastovanje pedera tokom svake noći

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Buco & Srđan
  #2 Buco & Srđan 25 listopada, 2014, 18:11

  Kakvo je vreme došlo niko više neće da se venčava osim pedera i lezbijki…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. 94
  #3 94 14 listopada, 2014, 09:04

  Ružica Ćavar je opet prebačena u bolnici i, prema trenutnim nalazima, vjerojatno će morati na hitnu operaciju ramena.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Gay from Vatican
  #4 Gay from Vatican 13 listopada, 2014, 15:19

  Vatikanska službena novinska agencija aktivno prati ovaj portal a i prenosila je već neke vijesti s njega tako da svi u Vaticanu vrlo dobro znadu što se dešava u Zagrebu i tko je hrvatski ambasador u Rimu s podebljim policijskim dosjeom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. odjebitesvi
  #5 odjebitesvi 7 listopada, 2014, 16:24

  I sta ste vi svi silni informirani pametnjakovici osim jalovih konstatacija napravili da se stanje promijeni?????????? NNNNNNNNNNNNNNNNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIISSSSSSSSSSSSTA
  Izgleda kad vas ti kojekakovi po narod destruktivni elementi potpuno sjebu, gdje cete onda trazit duhovnu hranu kad ne budete vise javno smjeli ni konstatirati stanje, a gdje sto ucinit. Cime cete se onda hranit. Jebes sposobnost uvidjet sve negativnosti u drustvu uz istovremenu nesposobnost za ucinit bilo sta tu promijenit. Takovi su vecina mudrijasa po hrvatkim forumima. Svi sve vide I sve znaju, a drzava I narod nezaustavljivo klize u propast. Nitko nema muda uhvatit za kocnicu. Meni nakon svega ono sto se dogadjalo od 91.-95. izgleda kao neka nestvarna predstava,jer sve sto se do danas nakon toga dogadja je kontinuitet od 45.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. ???
  #6 ??? 5 listopada, 2014, 12:41

  Tko je kriv za incident na zagrebačkom Cvjetnom trgu? I zašto šef MUP-a R.Ostojić o svemu šuti?!
  Ono što šokira – svakako su komentari ljevičara po raznim forumima, ali i neslužbene informacije iz Banskih dvora – gdje je bagra napad na 77-godišnju liječnicu, majku četvero djece i baku petero unučadi, komentirala riječima “tak joj i treba” poput Milanovićevog žutokljunca Tomislava Sauche koji je doček hrvatskih generala na Jelačić placu, nakon oslobađajućih haaških presuda, komentirao riječima: “Premijeru, dolje na Trgu okuplja se neka rulja!”

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Guest
  #7 Guest 3 listopada, 2014, 14:15

  e, moje b.a.b.e. molite boga da vam pred vrata uskoro ne dođe andrija jarak

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. dg6dxo8n
  #8 dg6dxo8n 3 listopada, 2014, 08:14

  dok je sarnavka koketirala s zamjenicom uskoka natašom đurović i od nje protuzakonito dobivala ispise iz kaznene evidencije građana istovremeno je njena pravnica matijević vrsaljko blatila i ismijavala n.đurović opisujući je kao dijete nastalo oficirskim crnogorskim silovanjem…

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. V. Gimnazija
  #9 V. Gimnazija 2 listopada, 2014, 10:50

  I taj Vlahov je prijavljen zbog nasilja nad učenicima i njihovog šamaranja na maturalnom putovanju u Francuskoj i Španjolskoj. Baš lijepo da ga gradonačelnik Bandić pušta da mu doćekuje strane turiste pred fontanama u Zagrebu!

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. kamenoklesac
  #10 kamenoklesac 2 listopada, 2014, 09:17

  ima ih puno više u hrvatskoj koji zaslužuju da si sami stave kamen oko vrata a ne samo ovaj naš trećerazredni ambasadorčić u vatikanu

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Zyklon B
  #11 Zyklon B 1 listopada, 2014, 09:16

  Ministar Siniša Varga imenovao troje privatnih zdravstvenih poduzetnika u Povjerenstvo za unapređenje sustava kvalitete zdravstvene zaštite, analizu rizika i poboljšanje sigurnosti pacijenata u bolničkim zdravstvenim ustanovama RH. Šef tog povjerenstva je prof. dr. sc. Miroslav Harjaček, reumatolog s Dječje bolnice Srebrnjak, ali i vlasnik privatne firme za ‘inovativna rješenja u zdravstvu’. Ministar Varga je također u Povjerenstvo imenovao i Kristiana Dešu, anesteziologa iz KBC-a Rijeka koji je 2005. objavio rad u Croatian medical journalu, a naknadno je ustanovljeno da je veći dio prepisao iz rada objavljenog godinu ranije u časopisu European journal od Anaesthesiology.Treći imenovani, ujedno i poslovni partner ministru S.Vargi je Goran Žonja. On ima tvrtku Ekotours koja se bavi dezinfekcijom, dezinsekcijom, deratizacijom, tjeranjem ptica, kontrolom mikrobiološke čistoće…

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. vidoviti milan
  #12 vidoviti milan 30 rujna, 2014, 15:24

  Kako je civilna udruga Siniše Varge financijski oživjela tek pošto je on postao ministar zdravlja, on bi sada u nekoj civiliziranoj zemlji morao podnijeti ostavku. To je posao za DORH a ne za Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Hard DC
  #13 Hard DC 30 rujna, 2014, 13:12

  Službeni donatori B.a.B.e., kojima upravlja glasna i sveprisutna Sanja Sarnavka, su: Grad Zagreb i Zagrebačka županija. Uz to, njihovi donatori su i razna ministarstva poput Ministarstva zdravstva, Ministarstva obrazovanja, Ministarstva vanjskih poslova, ali i Ministarstva branitelja. Donatori B.a.B.a. su također Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, ali i Privredna banka Zagreb. Dio donacija dobivaju od Europske komisije, a kao donatora ističu i vinkovački Crveni križ. Njihovo djelovanje podupiru Open Society Institute, Vindija, GMF, Jadransko osiguranje, Co-Operating Netherlands foundation for Centrel and Eastern Europe, The Balkan trust for Democracy, HBOR, The Aire Centre, Iom-Oim, HEP te Global fund for Women.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Gospar
  #14 Gospar 30 rujna, 2014, 08:05

  Treba imati u vidu naše obveze sadržane u ‘Pristupnom ugovoru Hrvatske u EU’, iz kojih proizlazi nezaobilaznost adaptacije USTAVA u smislu kontinuiteta našeg parlamentarnog sustava, usklađenja s medjunarodnim pravnim postavkama i osobito Europskih pravnih normi. Tako podešen Ustav omogućit će USKOK-u da traži od Pravpsuđa da postupi u skladu s temeljnim zakonom i da – likvidira korupciju i sve što je s time u vezi (osobito podrijetlo imovine) kako je to već počelo u Bosni s ‘Aferom braća Lijanovići’). Lud je onaj tko to ne shvati i po tome se ne bude ravnao. Predstoji SANADERIZACIJA VLADE u Hrvatskoj.

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. teflon
  #15 teflon 29 rujna, 2014, 14:39

  okidač za aktiviranje porezne u nadzoru udruga bio je skandal oko čerupanja novaca nakon smrti male nore šitum prošle godine

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. obli
  #16 obli 28 rujna, 2014, 12:36

  po faci se vidi da je neki nastrani psiho poremeceni tip. Ajmo pajdu pravo u ludnicu. Di je sad ona kravetina sto je prisilno lijecila Marka. ILI I ONA SPADA U GRUPU SA OVIM PSIHOPATOM. . Danas je kako to “napredni” Hrvati kazu in biti u grupi sa poremecenim ljudima svih mogucih oblika. Zaostalo i nazadno je biti normalan. Eh da je moju mater tako odalamio to bi mu bilo zadnje sto je na ovoj zemlji ucinio.

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Petica dolje desno
  #17 Petica dolje desno 27 rujna, 2014, 19:44

  Svaki pacijent uz popravak zuba dobije i ‘gumicu‘

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. vazelin
  #18 vazelin 27 rujna, 2014, 10:54

  mozda su i decki iz murje bili gayevi kad su ga stilipu

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code