NEZAKONITI SKUP U KUMROVCU

NEZAKONITI SKUP U KUMROVCU

17. svibnja, 2014.

 

3 Custom

Veličanje totalitarnih režima protivi se rezoluciji Vijeća Europe

 

 

Napisao: Josip Miljak, predsjednik HČSP-a

 

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Gajeva 30/a

10000 Zagreb

 

Preventivna prijava kaznenih djela protiv Republike Hrvatske

Poštovani, kako imamo neoboriva i sigurna saznanja o namjeri masovnog činjenja kaznenih djela protiv hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske, prema Zakonu, a i zbog moralne obveze ista prijavljujemo nadležnim tijelima.

Ponukani akcijom DORH-a u Splitu, kojom se od policije traži istraga zbog medijskih natpisa o neprimjerenoj ikonografiji na otvaranju spomenika poginulim vojnicima u Domovinskom ratu, pripadnicima IX. bojne HOS-a, a po propisu prema kojem onom tko nošenjem i isticanjem simbola na javnom mjestu remeti javni red i mir može biti izrečena kazna od 50 do 300 DEM ili kazna zatvora do 30 dana, objavljeno u Slobodnoj Dalmaciji 16. svibnja 2014., http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/245206/Default.aspx , prijavljujemo inkriminirani događaj koji će se prema našim pouzdanim izvorima dogoditi 24. svibnja 2014. s početkom u 11.00 sati, na sjeverozapadu Hrvatske, u Kumrovcu.

HRVATSKU IZVRGAVAJU  RUGLU

Prema izvješću naše operativne grupe za to područje, toga dana se u Kumrovec sa svih strana slijevaju tisuće ljudi koji veličaju poraženi totalitarni jugo-komunistički režim, i provociraju građane Hrvatske sa simbolima toga nenarodnog i protuhrvatskog režima, što Republiku Hrvatsku, kao članicu Europske Unije izvrgava ruglu i odašilje negativne poruke o neučinkovitosti represivnih i pravosudnih tijela RH. Dakle, toga dana će u Kumrovcu doći do masovnoga remećenja javnoga reda i mira, te zahtijevamo pravovremenu i preventivnu akciju DORH-a u smislu izdavanja naloga nadležnoj policijskoj upravi za provođenjem pred-istražnih radnji te da sve one koji pokušaju na bilo koji način veličati totalitarni komunistički režim, narušavati javni red i mir, odstrani iz Republike Hrvatske (ukoliko nisu državljani Hrvatske) i iz Kumrovca uz primjerene sankcije koje predviđa Zakon.

Držimo da je sprječavanje takvih barbarskih orgijanja u Republici Hrvatskoj od iznimne važnosti, jer je nedopustivo da se sasvim neometano na teritoriju RH veličaju simboli poput crvene zvijezde petokrake, zastava propale i poražene Jugoslavije kao i lik i djelo zločinca Tita koji je čin maršala dobio zbog masakra nad hrvatskim narodom. Pod tim istim simbolima je i 1991. Izvršena agresija na Hrvatsku, te su pod njima izvršeni brojni zločini, ubojstva, masakri, progoni, pljačke itd., te iz toga nedvojbeno proizlazi da je isticanja takvih simbola, ne samo remećenje javnoga reda i mira, nego daleko više od toga. To je izrugivanje moderne hrvatske države, izrugivanje preko 16.000 poginulih u Domovinskom ratu, u kojemu je poražena ta totalitarna ideologija, a to je i eklatantan primjer negiranja suvereniteta i  europske uljudbe Republike Hrvatske.

PROGON SAMO JEDNE STRANE

To je protivno i rezoluciji Vijeća Europe (čija je članica i Hrvatska) 1481 iz 2006., kao i Deklaraciji Hrvatskog sabora 1786 iz 2006., koje jasno i nedvosmisleno osuđuju veličanje totalitarnih komunističkih režima i njihovih simbola.

Dakle, ovdje se ne radi samo o dosljednosti represivnih tijela RH, i to ne tražimo samo zbog toga što je DORH zatražio istragu oko otvaranja spomenika palim vojnicima HOS-a u Splitu, nego to zahtijevamo prvenstveno zbog toga što smatramo da je krajnje vrijeme za civilizacijski iskorak hrvatskoga društva i prestanak selektivnosti po ovim pitanjima. Nikada se traume hrvatskoga društva neće riješiti ako se njima pristupa selektivno, stoga treba osuditi i spriječiti veličanje svih totalitarizama.

Selektivno osuđivanje samo jedne strane, dodatno raspiruje nove strasti i pothranjuje novu mržnju i podjele u hrvatskom društvu. Čvrsto vjerujemo i želimo vjerovati, da je DORH-u RH uistinu stalo do ozdravljenja hrvatskoga društva, a time i konačnoga i stvarnoga uvođenja Hrvatske u europski civilizacijski krug, lišen balkanštine koja nas još teško pritišće zbog neriješenih trauma iz razdoblja komunističke diktature.

Ukoliko se ništa ne poduzme po ovoj našoj prijavi, o cjelokupnom slijedu događaja biti ćemo primorani jednom Predstavkom izvijestiti nadležne institucije Europske Unije, na što imamo zakonsko pravo kao ravnopravni i punopravni članovi te zajednice europskih naroda.

U Zagrebu, 16. svibnja 2014.T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Akademik
  #1 Akademik 21 svibnja, 2014, 05:43

  Nosim kapu sa tri roga
  i borim se protiv Boga!
  To su pjevali partizanski, komunistički zlotvori. Zamislite, oni su bili direktotno protiv Boga. To je prvi put netko učiniio u povijesti ljudskoga roda.Mnogi su bili protiv vjere ili Crkve kao institucije, pape, popova, ali direktvo protiv Boga,to je fenomen Titovi kilera.
  I sad partizanska starčad i njihova paščad idu u to rodno mjestio najvećeg hrvatskog zločinca i tamo arlauču i harače, grebo ih onaj tko ih je tko im je to dopustio.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. rokoprc
  #2 rokoprc 20 svibnja, 2014, 15:19

  pajdo moj di ti zivis? Zar nisi cuo tko od dvonozaca ima rogove na glavi,a?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Šarac
  #3 Šarac 20 svibnja, 2014, 00:18

  Što je to loše u trorogim kapama?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. gustirna
  #4 gustirna 18 svibnja, 2014, 19:15

  Nadajmo se da ce se kadaadne udbokomunisticka vlada i precednik suditi onima koji selektivno provodili zakone i rezolucije i skrivali zlocine parije i udbe.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. krizniput
  #5 krizniput 18 svibnja, 2014, 11:16

  zar danas otvoreno ne vladaju svijetom sotonjare? Ovi jadni sotonisticki zombiji ce to spoznati, na zalost ne u ovom zivotu, vec kad prijedju prag smrti. No tad ce za njih biti prekasno. Treba moliti za te bijednike da im dragi Bog da priliku da to spoznaju dok su jos uvijek ovdje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Klarens
  #6 Klarens 17 svibnja, 2014, 19:05

  Vrijeme lijechi rane
  Zubi bole dok ih imash

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code