NEPOTREBNA GLORIFIKACIJA TUĐMANA

NEPOTREBNA GLORIFIKACIJA TUĐMANA

13. prosinca, 2014.

Photo04 4A Custom
Bio je za konfederativnu Jugoslaviju, Miloševiću htio predati Dubrovnik…

Napisao:Mirko Vidović, direktor Domovinskog rata

Franjo Tuđman je bio u Drugom svjetskom ratu urednik pamfleta u ime komunističke mladeži i proizvođač mržnje među samim Hrvatima iz ideoloških razloga.
Koncem rata, u siječnju 1945, Tuđman je dospio u Beograd nakon sto je samome sebi dao čin majora. Kao Zagorac on je imao ‘propusnicu u maršalat’ i bio je u blizini Tita kad god je Tito bio besposlen.
Major Tuđman je bio jedan od utemeljitelja OZN/UDB-e – prije početka Bleiburške tragedije i Križnog puta..
Tuđmanovo  ‘civilno’ zanimanje bilo je – osnivanje sportskih ispostava ‘Parizan’.
Kao ‘najmlađi Titov general’, Tuđman je došao na ideju da u Zagrebu postane ‘broj jedan’ na vrhu partijske organizacije i u to vrijeme je dospio na čelo ‘Instituta za proučavanje radničkog pokreta u Hrvatskoj’, premda nikad nije studirao povijest niti je objavio i jedno djelo iz povijesti. Stoga je, u Zadru, išao braniti tezu pred mentorima – veteranima Partizanskog pokreta, koji su mu dali titulu ‘doktora’.
Tuđman je preko Brune Busića, asistenta u Institutu uhvatio kontakt s Vjekoslavom Luburićem koji je, među istaknutim Hrvatima, došao na ideju da Hrvatska moze postići državnost u suradnji sa Sovjetskim Savezom. Zanimljivo je, da je kasnije, šezdesetih godina, na tu ideju dosao i dr. Branko Jelić izdavač mjesečnika ‘Hrvatska Država’ u Berlinu. I unutrašnji i vanjski tisak su se nabacivali na dr-a Jelića ‘drvljem i kamenjem’, ali ne i na Luburića, jer on je pružio ruku pomirnicu komunistima.
Franjo Tuđman je surađivao ‘ispod žita’ s luburićevcima i nakon Luburićeva ubojstva, i u vrijeme Hrvatskog proljeća’ otvoreno je, kroz ‘Hrvatski tjednik’ razvijao svoj ‘Projekt Sovjetske Hrvatske’.
Tuđman nije imao ama baš nikakva upliva na međunarodne odnose, ni u povodu donošnja ni ratifikacije ‘Međunarodnog ugovora o građanskim i političkim pravima čovjeka’, ni na ‘Helsinškoj konferenciji’ na kojoj je uglavljeno pravo na samoodređenje zavisnih nacija i pravo na istinu po slobodnoj savjesti, a također ni na Madridskoj konferenciji’ o pravu na slobodu savjesti, ni na Ottawskoj konferenciji’ o pravu naroda na samoodređenje, a najmanje u vrijeme priprema za ‘Ugovor Istok-Zapad’.  Navedeni događaji su i te kako uzeli u obzir Projekt Europske Hrvatske čiji su protagonisti uzeli i to službeno, aktivnog udjela u obrani pitanja hrvatske državne nezavisnosti putem samooređenja.

BAKARIĆEVE STRUKTURE

Nakon samoodredjenja Slovenije, kad je došlo do priprema za samoodredjenje Hrvatske, Franjo Tuđman je pozivao hrvatski narod da GLASA ZA KONFEDERALNE ODNOSE U JUGOSLAVIJI, a NE ZA NEZAVISNOST HRVATSKE. Iza tog stajališta bili su aktivno i u masovnim  medijima i Ivica Račan i Stjepan Mesić i drugi ‘zdravodrugovi’.
Hrvatska nacija je skoro jednoglasno glasala ZA NEZAVISNOST i time su ovi ‘leaderi’ bili totalno marginalizirani, ali iza njih su stajale strukture Bakarićeve Republike Hrvatske, posebno UDB-a sa svojim glavnim kaponjama, Boljkovcem, Manolićem, Perkovićem, Mustačem itd.
Udbini ‘pitomci’ su odmah u povodu prvih slobodnih izbora za Sabor, prisvojili državne riznice, uspostavili monopol na elektronske medije i – odlučivali tko može biti na čelu ikoje stranke u Hrvatskoj, pa i onih ‘sitnoga zuba’. Ta prikrivena ‘diktatura proletarijata’  iza kulisa marginalizirala je dr-a Marka Veselicu, prvake HSS-a, HSP itd, sve one koji nisu bili pobornici u korist projekta Sovjetske Hrvatske!  Sva težina financija i masovnih  medija stavljena je podjednako na stranu HDZ i HSP – dva krila jednog te istog političkog šišmiša.

OLUJU SU ISPLANIRALI AMERIČKI GENERALI

U fazi početka stabilizacije Hrvatske kao osamostaljene države, dogodio se je početni udar JNA na pokušaj demokratizacije zemlje,  prilikom skakanja Splićana na Titove tenkove na Rivi, Boljkovac i Tuđman su osudili taj ‘napad na JNA koja je i naša armija u Hrvatskoj’. Napadači su bili pohapšeni, izručeni Vojnom sudu u Sarajevu i crvena zvijezda petokraka je spremala svoj prodor u Hrvatsku, od Vukovara do Zagreba. Hrvatski najelitniji branitelji su Titovoj Armiji na Vukovaru ‘slomili kičmu’ (kako se je izrazio preko hrvatskog radija puk. Mile Dedaković – Jastreb) i tada je propala svaka iluzija o udaru i na Zagreb. Kad je general Špegelj, u svojstvu Ministra obrane u Hrvatskoj,  javno izjavio da ‘JNA trebamo poraziti’, Tuđman ga je zbacio s položaja ministra i na njegov mjesto postavio luburićevca Gojska Šuška: tako je Tuđman izvršio ‘rokadu’: ottawski pizzaiolo je došao u Zagreb, a Martin Špegelj je otišao na Norval kod Toronta da se dosađuje.
Tuđman je pozvao puk. Dedakovića u Zagreb i tu ga dao zgaziti nogama udbaša, koji nikad nisu nikako odgovrali za to svetogrđe u jednom obrambenom ratu.
‘Oluju’ su isplanirli američki generali iz pričuve. Prvi zračni udar na samom početku ‘Oluje’, na protuzračne baterije oko Knina izveli su američki bombarderi koji su doletjeli iz savezničke baze u Italiji, a Tuđmam se je u to vrijeme rashlađivao  u svom skloništu daleko od Fronte.
Kad je na Kninskoj tvrđavi general Ivan Korade digao ponosni hrvatski barjak pobjede, Tuđman je iz svog skloništa pohrlio i tek sutradan došao da poljubi barjak časti nad Kninom. General Ivan Korade je kasnije ustrijeljen prilikom hajke koju je na njega organizirao Stjepan Mesić u šumi pored Varaždina, dok je hajku na generala Gotovinu organizirao HDZ-ovac Ivo Sanader, najveći kleptoman u povijesti Hrvatske.
Franjo Tuđman je dao nalog svom lieutenantu Marinu Biliću Bilom – predstavniku HDZ-a u Vukovaru, da PREDA HRVATSKO PODUNAVLJE  srbijanskoj neprijateljskoj vojsci – JNA – četrdeset dana nakon posvemašnjeg prekida svih državno-pravnih veza s Beogradom odnosno sa Srbijom. Na čelu neprijateljske vojske JNA bio je Stjepan Mesić, Titov nasljednik. Mjesec dana nakon tog akta VELEIZDAJE, Srbijanci su izbacili Stjepana Mesića koji se je obreo u Zagrebu i tu poslao – glavnim tajnikom HDZ-a, Prvo njegovo djelo je – smjenjivanje s položaja predsjednika HDZ BiH vrlo umjerenog Stjepana Kljujića i postavljanje na njegov mjesto oficira KOS-a, Matu Bobana.

U vrijeme opasne opsade Dubrovnika, Franjo Tuđman je sa svojim doušnicima odlučio predati Dubrovnik Slobodanu Miloseviću, a do toga nije došlo jer sam ja kao direktor  Domovinskog rata odbio predaju i izdaju. Direktora su shvatili i dali mu pomoć već tada otvoreni hrvatski saveznici – Francuzi i Britanci, u sjeni američkog vojnog diva.

ZEMLJA BANOVA

Oni koji sad! kuju u zvijezde Tuđmanove ‘zasluge’ za obnovu hrvatske državne nezavisnosti svi odreda pripadaju Projektu Sovjetske Hrvatske i njih ne smeta ni članstvo nezavisne  hrvatske države u UN-u, ni u NATO-u a ni u EU – oni i dalje nastoje održati na glavnim položajima u Hrvatskoj – tamo gdje se donose odluke i daju zapovijedi – svoje komesare, pa i nakon što su morali izručiti svog velikog kaponju Josipa Perkovića njemačkom pravosuđu da mu se sudi u Neo-Nurnbergu zbog divljačkog ubijanja hrvatskih državotvornih emigranata po zapadnim slobodnim zemljama.
Glorifikacija Franje Tuđmana u povodu 15-te godišnjice njegove smrti je očajnički pokušaj prosovjetskih gnoma da se stvori privid kontinuiteta između Bakarićeve Hrvatske i Tuđmanove Hrvatske.
No proces obnove hrvatske kao nezavisne države tek ovih dana ulazi u završnu fazu – ocjelovljenja Banovine Hrvatskei Banovine Bosne na cijelom njihovom povijesnom i etničkom prostoru.
Tako ocjelovljene naše dvije Banovine naći će se u interesnoj zajednici kao dvije nezavsine države pod zajedničkim nazivom  BANOVINA HRVATSKA I BOSNA”.
A i Bakarić i Tuđman ostat će u povijesti točno ono sto su bili – borci za vlast nad hrvatskim narodom – koji su uspjeli korumpirati i dobiti na svoju stranu  i Katoličku crkvu.
Dostojanstvo BANA bacit će u muzej sve madžarone i jugošugu – poput Bana Jelačića na sred sredine Glavnog grada Hrvata – s udignutom desnicom vraćcenom iz gliptoteke – on bdije nad slobodom i nezavisnosti ZEMLJE BANOVA. T

112 komentara

Uskoči u raspravu
 1. pička
  #1 pička 28 prosinca, 2014, 11:27

  degenerici jedni

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Gorki Kolac
  #2 Gorki Kolac 26 prosinca, 2014, 13:37

  Koji ti je vag, ljuti?! Tvoj govor je pijanaa psovka prostaka, ljute zakrabuljene kukavice i politickog prosjaka.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. ljuti
  #3 ljuti 26 prosinca, 2014, 13:09

  gorki k….Ah velike ti pameti. Prepametnih mudonja kao ti puna kroacija, a narod i drzava pored vas klizi sigurno i ekspresno u 3pm. Namjesto sto ovdje serendas i nadmudrujes se sa glupljima od sebe ti i tebi slicni izmislite kocnicu za ovaj po hrvatski narod katastrofalni smjer. Koliko ste ti i tebi slicni pametni vidi se po stanju naroda i drzave. Jebo ti svoju cistu filozofiju koja je puko nadmudrivanje kad je egzistencijalana istina jednostavna i sveprisutna. Samo treba imati oci i ono u glavi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Gorki Kolac
  #4 Gorki Kolac 26 prosinca, 2014, 07:59

  ‘Ljuti’ je jeo kiselog kupusa, ocito. Jer ne zna da nije isto – studirati cistu filozofiju na Zapadu ili u nekoj marksistickoj zemlji u kojoj je ‘Kratki kurs’ i dalje ‘viaticum u glavama budala koji prosipaju kritike i dijele savjete pametnijima od sebe.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. ljuti
  #5 ljuti 25 prosinca, 2014, 14:05

  gorki kolac :marksizam=komunizam=liberalizam=sotonizam. Hrvatska je zemlja svjetskih cuda. Od povijesnicara koji nisu studirali povijest, preko profesora filozofije koji nisu studirali filozofiju do slaga na torti bezboznika na celu naroda bozjega. I kad ova civilizacija ode dodjavola vrlo skoro negdje ce ta cuda biti zabiljezena za novog Adama i Evu. Eh blento za ti mislis da bi ZAMPI skrojio ustav kakav bi narodu garantirao bolju buducnost. Buduci da je komi plan 21 kopi globalne inace isto bi tako prekrajanje ustava bila vec vidjena kopija jednog velikog tamo daleko. I odose Hrvati definitivno u 3 pm.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Gorki Kolac
  #6 Gorki Kolac 25 prosinca, 2014, 06:29

  Tudjman je bio tipican Titist, nedouk i stoga mitoman koji je ostrim laktima odbacio sve oko Tita i, kako bi rekli Njemci, ‘schlichtao’ se uz onog koji je nijekao postojanje drugog boga osim Staljina, a sebe smatrao njegovim jedinim pravim sinom. Tako je Tudjman postao nepodnosljiv za Titovu okolicu u Beogradu, a kad se je nasao u Zagrebu, poceo je u ‘Povijesnom institutu’ a da nikad nije studirao povijest niti ju je on poznavao, pa je izmisljao da je povijest ono sto ‘odgovara nasim interesima’. A to je isto kad bi neki svecenik koji ne vjeruje u Boga ili lijecnik koji niti ne zna sta je to ‘anamneza’, poceo – poput Raskovica ili Karadzica – lijeciti zdrave ljude i od onih nad kojima su imali vlast – zaludjivati i u kaosu neznanja naciniti to sto sad imamo u Hrvatskoj: u kojoj se svatko ruga s onim koji je drugi i drugaciji, sebe dize u nebesa i tako stvara jos veci kaos od onog koji je u Titovo i Bakaricevo vrijeme postojao. OD TOG KAOSA MOZE NAS SPASITI SAMO NOVI HRVATSKI USTAV!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Gorki Kolac
  #7 Gorki Kolac 25 prosinca, 2014, 06:22

  Momci! Uzmimo najprije u obzir da su marksisti ‘dijalekticari’, koji su neprijatelji logike, a u bazi svog nauka, u ‘Komunistickom manifestu’ ne priznaju postojanje ljudske savjesti, traze rasap ljudske obitelji i osudjuju patriotizam koji se, po njima, protivi uspostavi svjetskog carstva u kojem bi nauk Marxa i Engelsa bio jedina dopustiva filozofija. Po logici: istina je ono sto jeste, neovisno o nasem instinktu ili necijoj volji; po ‘dijalektici’ – istina je “ono sto ogovara nasim interesima”. Otuda bezbrojne verzije i ‘ revizije’, kod nas poznate kaosu iz kojeg su ‘praksisovci’ htjeli izgrljati kao iz zivog pijeska mitomanije obracajuci se na .mladohg Marxa’. U tom kaosu zadnju rijec je imao ‘generalni sekretar SKJ, odnosno Tito koji nikad ni jedne skole nije zavrsio. Poput svih fanatika, on se je napajao iz Staljinovog ‘Kratkog kursa’ i iz Titove skole je izisao Titov ‘klon’ Pol Pot…

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Guest
  #8 Guest 24 prosinca, 2014, 17:20

  >>>ne bih sebi dopustio razočarati se iznova time da krenem čitati Tuđmanova povijesna i nepovijesna bespuća .Ipak mnogi bi se samnom složili da bi bilo daleko svrsishodnije i učinkovitije da je pok.F.Tuđman krenuo pisati nešto konkretno,primjereno vrhovnom komandantu OS RH a na korist onih koji se jesu krvlju izborili stvoriti ovu Državu.Naime on da je napisao prijedlog da se branitelje uvrsti u Ustavni zakon RH, koji bi prijedlog zasigurno tada bio prihvaćen, danas zasigurno nebi bilo kampiranja po Savskoj u Zg kao i gradskih procesija sa ikakovim vjerskim obiležjima.Eto između ostalog i iz tih razloga osobno nikada nisam zatražio braniteljsku mirovinu.Spomenicu koju mi je pok. predsjednik odredio u dao rado sam uzeo no smatram da sam i mirovinu trebao dobiti i bez da ju sam zatražim….

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Guest
  #9 Guest 24 prosinca, 2014, 17:03

  >>>>Ipak niti jednu knjigu pok.F.Tuđmana pročitao nisam jer uvjeren jesam da nikada i nigdje nije demaskirao sebe samoga odn. objasnio od kuda njemu čin Majora te nakon toga Generala JNA…Napominjem da imam u Beogradu između ostalog biiskog roda svi redom oficiri najvišega ranga, nekadašnjih aktivnih predavača po svim Vojnim akademijama ,sada su već to starci a F.Tuđmana su imali u malome prstu…Naravno kako oni tako i ja jesmo hrvati …da nebi bilo zabune….

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Guest
  #10 Guest 24 prosinca, 2014, 16:54

  GORKI KOLAC>>>u nečemu griješiš,namjerno ili pak slučajno ….NOP… krenuo je sa prvotnim ciljem a to je bilo nacionalno oslobođenje koje je kasnije preraslo u socijalističku revoluciju.Nikada niti jednom partizanu tj. pripadniku pokreta na umu nije bila Hrvatska kao samostalna država a kamo li da bi ista imala vlastitu mornaricu,pogotovo ne Hebrangu koji i nije bio hrvat.On je naime stradao iz sasvim drugih razloga i to je opće poznato:Upravo to kažem jer sam imao prilike razgovarati sa mnogim njegovim ,kao i suvremenicima F.Tuđmana a iz vremena trajanja WW2 a koji su tijekom rata i u poraću obnašali najviše vojne ,policijske i ine državničke funkcijeNadalje sve političke kako vojne tako i civilne škole iz vremena ex YU upravo su tako obradile taj period…naslušao se jesam svega toga u onoj vojsci i kasnije u civilstvu no nisam sve zaboravio…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Gorki Kolac
  #11 Gorki Kolac 24 prosinca, 2014, 15:44

  Cipole moj, kad saznas tko je raspustio ‘internacionalu’ i uskrsnuo Rusiju u Isusu Kristu, ujest ces se za prste kojima tupkas po racunaru.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. cipal
  #12 cipal 24 prosinca, 2014, 15:23

  @gorki kolac, treba pod hitno odjebat kandidate koje podupiru nasi lazni saveznici i prijatelji, oni nas zapravo najvise jebeju odrzavajuci na vlasti ovu jebenu komi bandu.Pajdo moj nemas ti pojma tko su autori internacionale.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Gorki Kolac
  #13 Gorki Kolac 24 prosinca, 2014, 06:18

  (II)

  …po cemu je taj pokret i poprimio javne znacajke socijalisticke revolucije- obrazlagana nuznoscu da se uniste sve pretpostavke za povratak monarhisticke Jugoslavij, omrznute kao tamnice naroda kod svih nesrpskih naroda…(str.131).

  (Iz Tudjmanove knjige “Nacionalno pitanje u suvremenoj Europi”.)

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Gorki Kolac
  #14 Gorki Kolac 24 prosinca, 2014, 06:16

  NAPOMENA KAO OPOMENA: “Vis 1944. Komunistički partizani osnivaju ratnu mornaricu u Podgori. Jasno: Jugoslavensku. Andrija Hebrang ne želi to ni čuti: Hrvatska mornarica u Hrvatskom moru”. Zato je Tudjman bio na strani Hebrangovih protivnika.

  POLITICKI ‘CREDO’ FRANJE TUDJMANA (I.)
  Iz te teoretske postavke proizlazi dalekosezan zakljucak, da ozivotvorenje krajnjih ciljeva socijalizma ima za imperativ ukidanje svih nacija i stvaranje jednog, jedinstvenog, sovjetskog ili socijalistickog naroda, kako u Sovjetskom Savezu, tako i u Zajednici socijalistickih naroda, a razumije se,i u cijeloj Europi, pa i u cijelom svijetu…(str.249).

  Pobjeda antifasistickog, partizanskog pokreta u Jugoslaviji, u ratu 1941.-1945., bila je ostvarena prije svega s programom rjesavanja nacionalnog pitanja. Cak je i revolucionarna promjena vlasti, doticno slamanje burzoaskog drustveno-politickog sustava …

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Gorki Kolac
  #15 Gorki Kolac 23 prosinca, 2014, 17:51

  Ivina ‘koalicija’ kukurice, ali – crno mu se pise. Evo kako na njegovu blisku buducnost gleda susjedna Austrija:

  Austrijanci smatraju da će većina glasača desnog kandidata Milana Kujundžića 11. siječnja glasati da kandidatkinju konzervativnog HDZ-a Kolindu Grabar Kitarović Standard piše za visoku dužnosnicu NATO-a. Kitarović podupire i američki predsjednik Barack Obama koji je “u travnju izbjegao susret s Josipovićem”. Citirajući Gjenera, austrijski list zaključuje da su SAD zabrinute jer “hrvatski predsjednik održava kontakte s Rusijom”.

  Ivin pad je udbaski definitivni jad…

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Glogov Kolac
  #16 Glogov Kolac 23 prosinca, 2014, 17:35

  Da se dobije tocan uvid u to tko je bio fasist a tko antifasist, citirajmo ovdje sta o tome kaze Luburic: “Kazu da su mnogi protiv mene. Zapamti: Samo oni koji su se u bilocemu ogrijesili o dobro Hrvatske. A i tu ih malo znade STA SAM RADIO. Pitajte to one partizane koje je Zagreb osudio na smrt, poslali ih meni i tiskali listu strijeljanih, a oni po raspustenoj Lepoglavi, u svibnju 1945, sa zatavom ‘Lepoglava’ marsiraju Zagrebom’.
  Makso je suradjivao u vrijeme rata, kako vidimo, i s Abwehrom i s Kominternom. Zato su se otporasi i proljecari onako obro slagali dok su im luburicevci trebali, poput Divizije Garibaldi koncem rata za one ‘prljave stvari’ osobito u Bosni…(iznese Luburicev Povjerenik, Dabo-Peranic, u knjizi ‘Pogibija generala Luburica’).

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. trabula
  #17 trabula 23 prosinca, 2014, 13:38

  ljubas@propo guesta, kazi nam pajdo na kojim si drogama kad glorificiras tu umisljenu velicinu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. trabula
  #18 trabula 23 prosinca, 2014, 13:32

  a propo ex jugosranijskih citaj velikosrbijanskih prostora di su srbi bili manjina koja je 70 godina jebala vecinu u zdrav mozak velis da je manjina (srbi) silom to razjebala. Ti nazalost nesvjesno govoris istinu. Naime da su se srboturci koji postotak vise fer odnosili prema vecini koju su eksploatirali, terorizirali i rastjerivali iz jugosranije mozda bi ta satrapska tvorevina do danas egzistirala. No kako su srboturci maniti idioti sami su razbili zdjelu iz koje su zderali. Nitko normalan ne moze opravdati taj nakazni ekperiment majstora mraka gdje je vlast dana u ruke najprimitivnijem gotovo divljem narodu nad ostalim narodima unutar te tamnice naroda.

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. trabula
  #19 trabula 23 prosinca, 2014, 13:24

  @roko anarkist, pineze stvaraju najlukaviji, najpametniji im samo sluze da pravidu pineze (da li ih onda mozemo zvati najpametnijima, mozda najtalentiranijima).

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. Glogov Kolac
  #20 Glogov Kolac 23 prosinca, 2014, 11:44

  Ne uci, ‘velebite’, prosjace jedan, svog oca kako se prav edjeca!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code