NEPOTREBNA GLORIFIKACIJA TUĐMANA

NEPOTREBNA GLORIFIKACIJA TUĐMANA

13. prosinca, 2014.

Photo04 4A Custom
Bio je za konfederativnu Jugoslaviju, Miloševiću htio predati Dubrovnik…

Napisao:Mirko Vidović, direktor Domovinskog rata

Franjo Tuđman je bio u Drugom svjetskom ratu urednik pamfleta u ime komunističke mladeži i proizvođač mržnje među samim Hrvatima iz ideoloških razloga.
Koncem rata, u siječnju 1945, Tuđman je dospio u Beograd nakon sto je samome sebi dao čin majora. Kao Zagorac on je imao ‘propusnicu u maršalat’ i bio je u blizini Tita kad god je Tito bio besposlen.
Major Tuđman je bio jedan od utemeljitelja OZN/UDB-e – prije početka Bleiburške tragedije i Križnog puta..
Tuđmanovo  ‘civilno’ zanimanje bilo je – osnivanje sportskih ispostava ‘Parizan’.
Kao ‘najmlađi Titov general’, Tuđman je došao na ideju da u Zagrebu postane ‘broj jedan’ na vrhu partijske organizacije i u to vrijeme je dospio na čelo ‘Instituta za proučavanje radničkog pokreta u Hrvatskoj’, premda nikad nije studirao povijest niti je objavio i jedno djelo iz povijesti. Stoga je, u Zadru, išao braniti tezu pred mentorima – veteranima Partizanskog pokreta, koji su mu dali titulu ‘doktora’.
Tuđman je preko Brune Busića, asistenta u Institutu uhvatio kontakt s Vjekoslavom Luburićem koji je, među istaknutim Hrvatima, došao na ideju da Hrvatska moze postići državnost u suradnji sa Sovjetskim Savezom. Zanimljivo je, da je kasnije, šezdesetih godina, na tu ideju dosao i dr. Branko Jelić izdavač mjesečnika ‘Hrvatska Država’ u Berlinu. I unutrašnji i vanjski tisak su se nabacivali na dr-a Jelića ‘drvljem i kamenjem’, ali ne i na Luburića, jer on je pružio ruku pomirnicu komunistima.
Franjo Tuđman je surađivao ‘ispod žita’ s luburićevcima i nakon Luburićeva ubojstva, i u vrijeme Hrvatskog proljeća’ otvoreno je, kroz ‘Hrvatski tjednik’ razvijao svoj ‘Projekt Sovjetske Hrvatske’.
Tuđman nije imao ama baš nikakva upliva na međunarodne odnose, ni u povodu donošnja ni ratifikacije ‘Međunarodnog ugovora o građanskim i političkim pravima čovjeka’, ni na ‘Helsinškoj konferenciji’ na kojoj je uglavljeno pravo na samoodređenje zavisnih nacija i pravo na istinu po slobodnoj savjesti, a također ni na Madridskoj konferenciji’ o pravu na slobodu savjesti, ni na Ottawskoj konferenciji’ o pravu naroda na samoodređenje, a najmanje u vrijeme priprema za ‘Ugovor Istok-Zapad’.  Navedeni događaji su i te kako uzeli u obzir Projekt Europske Hrvatske čiji su protagonisti uzeli i to službeno, aktivnog udjela u obrani pitanja hrvatske državne nezavisnosti putem samooređenja.

BAKARIĆEVE STRUKTURE

Nakon samoodredjenja Slovenije, kad je došlo do priprema za samoodredjenje Hrvatske, Franjo Tuđman je pozivao hrvatski narod da GLASA ZA KONFEDERALNE ODNOSE U JUGOSLAVIJI, a NE ZA NEZAVISNOST HRVATSKE. Iza tog stajališta bili su aktivno i u masovnim  medijima i Ivica Račan i Stjepan Mesić i drugi ‘zdravodrugovi’.
Hrvatska nacija je skoro jednoglasno glasala ZA NEZAVISNOST i time su ovi ‘leaderi’ bili totalno marginalizirani, ali iza njih su stajale strukture Bakarićeve Republike Hrvatske, posebno UDB-a sa svojim glavnim kaponjama, Boljkovcem, Manolićem, Perkovićem, Mustačem itd.
Udbini ‘pitomci’ su odmah u povodu prvih slobodnih izbora za Sabor, prisvojili državne riznice, uspostavili monopol na elektronske medije i – odlučivali tko može biti na čelu ikoje stranke u Hrvatskoj, pa i onih ‘sitnoga zuba’. Ta prikrivena ‘diktatura proletarijata’  iza kulisa marginalizirala je dr-a Marka Veselicu, prvake HSS-a, HSP itd, sve one koji nisu bili pobornici u korist projekta Sovjetske Hrvatske!  Sva težina financija i masovnih  medija stavljena je podjednako na stranu HDZ i HSP – dva krila jednog te istog političkog šišmiša.

OLUJU SU ISPLANIRALI AMERIČKI GENERALI

U fazi početka stabilizacije Hrvatske kao osamostaljene države, dogodio se je početni udar JNA na pokušaj demokratizacije zemlje,  prilikom skakanja Splićana na Titove tenkove na Rivi, Boljkovac i Tuđman su osudili taj ‘napad na JNA koja je i naša armija u Hrvatskoj’. Napadači su bili pohapšeni, izručeni Vojnom sudu u Sarajevu i crvena zvijezda petokraka je spremala svoj prodor u Hrvatsku, od Vukovara do Zagreba. Hrvatski najelitniji branitelji su Titovoj Armiji na Vukovaru ‘slomili kičmu’ (kako se je izrazio preko hrvatskog radija puk. Mile Dedaković – Jastreb) i tada je propala svaka iluzija o udaru i na Zagreb. Kad je general Špegelj, u svojstvu Ministra obrane u Hrvatskoj,  javno izjavio da ‘JNA trebamo poraziti’, Tuđman ga je zbacio s položaja ministra i na njegov mjesto postavio luburićevca Gojska Šuška: tako je Tuđman izvršio ‘rokadu’: ottawski pizzaiolo je došao u Zagreb, a Martin Špegelj je otišao na Norval kod Toronta da se dosađuje.
Tuđman je pozvao puk. Dedakovića u Zagreb i tu ga dao zgaziti nogama udbaša, koji nikad nisu nikako odgovrali za to svetogrđe u jednom obrambenom ratu.
‘Oluju’ su isplanirli američki generali iz pričuve. Prvi zračni udar na samom početku ‘Oluje’, na protuzračne baterije oko Knina izveli su američki bombarderi koji su doletjeli iz savezničke baze u Italiji, a Tuđmam se je u to vrijeme rashlađivao  u svom skloništu daleko od Fronte.
Kad je na Kninskoj tvrđavi general Ivan Korade digao ponosni hrvatski barjak pobjede, Tuđman je iz svog skloništa pohrlio i tek sutradan došao da poljubi barjak časti nad Kninom. General Ivan Korade je kasnije ustrijeljen prilikom hajke koju je na njega organizirao Stjepan Mesić u šumi pored Varaždina, dok je hajku na generala Gotovinu organizirao HDZ-ovac Ivo Sanader, najveći kleptoman u povijesti Hrvatske.
Franjo Tuđman je dao nalog svom lieutenantu Marinu Biliću Bilom – predstavniku HDZ-a u Vukovaru, da PREDA HRVATSKO PODUNAVLJE  srbijanskoj neprijateljskoj vojsci – JNA – četrdeset dana nakon posvemašnjeg prekida svih državno-pravnih veza s Beogradom odnosno sa Srbijom. Na čelu neprijateljske vojske JNA bio je Stjepan Mesić, Titov nasljednik. Mjesec dana nakon tog akta VELEIZDAJE, Srbijanci su izbacili Stjepana Mesića koji se je obreo u Zagrebu i tu poslao – glavnim tajnikom HDZ-a, Prvo njegovo djelo je – smjenjivanje s položaja predsjednika HDZ BiH vrlo umjerenog Stjepana Kljujića i postavljanje na njegov mjesto oficira KOS-a, Matu Bobana.

U vrijeme opasne opsade Dubrovnika, Franjo Tuđman je sa svojim doušnicima odlučio predati Dubrovnik Slobodanu Miloseviću, a do toga nije došlo jer sam ja kao direktor  Domovinskog rata odbio predaju i izdaju. Direktora su shvatili i dali mu pomoć već tada otvoreni hrvatski saveznici – Francuzi i Britanci, u sjeni američkog vojnog diva.

ZEMLJA BANOVA

Oni koji sad! kuju u zvijezde Tuđmanove ‘zasluge’ za obnovu hrvatske državne nezavisnosti svi odreda pripadaju Projektu Sovjetske Hrvatske i njih ne smeta ni članstvo nezavisne  hrvatske države u UN-u, ni u NATO-u a ni u EU – oni i dalje nastoje održati na glavnim položajima u Hrvatskoj – tamo gdje se donose odluke i daju zapovijedi – svoje komesare, pa i nakon što su morali izručiti svog velikog kaponju Josipa Perkovića njemačkom pravosuđu da mu se sudi u Neo-Nurnbergu zbog divljačkog ubijanja hrvatskih državotvornih emigranata po zapadnim slobodnim zemljama.
Glorifikacija Franje Tuđmana u povodu 15-te godišnjice njegove smrti je očajnički pokušaj prosovjetskih gnoma da se stvori privid kontinuiteta između Bakarićeve Hrvatske i Tuđmanove Hrvatske.
No proces obnove hrvatske kao nezavisne države tek ovih dana ulazi u završnu fazu – ocjelovljenja Banovine Hrvatskei Banovine Bosne na cijelom njihovom povijesnom i etničkom prostoru.
Tako ocjelovljene naše dvije Banovine naći će se u interesnoj zajednici kao dvije nezavsine države pod zajedničkim nazivom  BANOVINA HRVATSKA I BOSNA”.
A i Bakarić i Tuđman ostat će u povijesti točno ono sto su bili – borci za vlast nad hrvatskim narodom – koji su uspjeli korumpirati i dobiti na svoju stranu  i Katoličku crkvu.
Dostojanstvo BANA bacit će u muzej sve madžarone i jugošugu – poput Bana Jelačića na sred sredine Glavnog grada Hrvata – s udignutom desnicom vraćcenom iz gliptoteke – on bdije nad slobodom i nezavisnosti ZEMLJE BANOVA. T

112 komentara

Uskoči u raspravu
 1. velebit
  #1 velebit 19 prosinca, 2014, 21:31

  ti si vidoviću isfrustriran i iskompleksirani mali miš…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 19 prosinca, 2014, 19:46

  I tko je ovdje Gargamel i tko je ovdje Mrgud…uostalom gdje je Štrumfeta…?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Butller
  #3 Butller 19 prosinca, 2014, 10:00

  Bravo gospodine akademik, vidi se da ste dobro potkovani egzaktnim povijesnim događajima.
  Kaže se tko je gospodar prošlosti, taj je i gospodar sadašnjosti.
  Znamo tko se još grčevito bori za avnojevsku i zavnohovsku povijest, izlažiranu i prekrojenu za postkomunistički olgarhijski kartel .

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Akademik
  #4 Akademik 19 prosinca, 2014, 06:04

  II. Nakon dogovorene potrebe uklanjanja nasilne okupacije zemalja i krajeva, u povodu ‘Helsinske konferencije’, u Europi i oko Europe, nastale su pripreme za podizanje u neslobodnim narodima svijesti o sebi. Tome su se protivili samo totalitarni rezimi u Europi, ali se nisu mogli suprotstaviti pravu naroda na samoodredjenje. Prosovjetski krugovi su nastavili progoniti, zatvarati pa i ubijati oponente njihovom rezimu, ali narodi su bili dobro pripremljeni da biraju nezavisnost i slobodu. Kad je Zapad sluzbeno i u svecanoj prigodi priznao da je u Versailles-u bila pocinjena greska prema Hrvatima, kojima je uskraceno pravo na kontinuitet svoje drzavotvornosti, State Department je sazvao, 1981, na John Carroll Univ. u Clevelandu predstavnike Slovenaca, Hrvata i Srbijanaca da kratko i jasno poruce Bijeloj Kuci cemu se oni nadaju u buducnosti. Nije bilo dogovaranja, ali su sva tri predstavnika izabrala – obnovu drzavnosti svog naroda na svom tlu u dobrosusjedskim odnosima. SAPIENTI SAT?

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Akademik
  #5 Akademik 19 prosinca, 2014, 05:56

  I. Ovdje stoji potreba sazetog uvida u taj ‘region’ iliti ‘ ‘jugoslavenski prostori’. Dobro bi bilo ostaviti u proslosti taj izricaj ‘jugoslavenski’ jer on sluzi samo nastavku svadje, mrznje i tri krvoprolica u proslom stoljecu koje su poticale strane sluzbe iz svojih proturjecnih a ne nasih interesa. Za razliku od komunisticke taktike umjetnog podrivanja i odrzavanja podozrivosti i mrznje, vrijeme je da se podsjetimo na odnose iseljenika ili izbjeglica tih ‘naroda iz regiona’ u Iseljenistvu. Svatko je u svojoj Dijaspori uredjivao stvari na svoj nacin i imao svoja glasila, ali se medjusobno nisu mrzili, glozili i pravili podvale – zivjeli su jedni pokraj drugih i tako uzivo dokazivali da bi suzivot tih ‘naroda u regionu’ bio takodjer bezbolan kad bi se svatko u svojoj zemlji mogao baviti sobom i druge pustiti na miru. U Iseljenistvu su cak nekadasnji smrtni protivnici Pavelic i Stojadinovic znali sjesti za stol i razgovarati na kulturan nacin u medjusobnom uvazavanju…

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Mazzacane del Fiume
  #6 Mazzacane del Fiume 19 prosinca, 2014, 00:06

  @ Guest

  Credo che tu sei reale – IMBAMBINIDO .

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Guest
  #7 Guest 19 prosinca, 2014, 00:02

  M.Ljubas >>>Mnogi koji mene čitaju mogli bi iznijeti na svijetlo dana puno više detalja nego li ih ja iznosim.Naravno i ja osobno no ograničio se jesam na sabiranje onoga što je objavljeno u javnim tiskovinama ukomponiravši u to svoja osobna iskustva i saznanja a u smislu kako sam to već predhodno objasnio, naravno pripremivši sve relevantne dokaze u smislu onog ..nikada se nezna….Kažeš demokratski dijalog u regionu …NE POSTOJI REGION a niti REGIJA već postoje ex Yugoslavenski prostori na kojemu žive svi oni narodi nasilno rastureni i to voljom manjine koja je sebe stavila iznad volje većine. TO BE CONTINUED…također kritike pozitivne ili negativne nikada i ni u kojem vremenu nisu utjecale na moje misli ,riječi i djela te je to tako sada ovdje na komentarima identično.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. M. Ljubas
  #8 M. Ljubas 18 prosinca, 2014, 23:30

  Guest, samo ti nastavi pisati i ne daj se isprovocirati od stoke sitnog zuba.
  Tvoji komentari su od iznimne važnosti za promicanje istine i razvoja demokratskog dijaloga u državi i našem regionu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Guest
  #9 Guest 18 prosinca, 2014, 22:05

  Dr.House>>>>HAHAHAHAH…. ma možeš se ti truditi baš i do besvijesti isprovocirati i uvrijediti mene .No trud ti je uzaludan jer znaj da ja ZNAM TKO SI TI ,NO TI NEZNAŠ TKO SAM JA….!!!….dakle ” Uživaj ” i dalje no provociraš jedino sebe samoga kao i onoga /one/ po čijem nalogu pišeš…HAHAHAHAH…!

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Dr. Haus
  #10 Dr. Haus 18 prosinca, 2014, 20:20

  Guest
  Jesi li popio tablete ?
  Nemoj opet do kasnih jutarnjih sati trkeljati po tipkovnici i buditi ukućane grozničavom borbom s virtualnim neprijateljem.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Akademik
  #11 Akademik 18 prosinca, 2014, 20:17

  Istina je jedini put do opce slobode! Treba nam samo hrabrosti koja nadahnjuje. Na nama je da vjerujemo u zivot, da ga umnazamo. Da pridonesemo stvaranju svijesti da gospodari svijeta unistavaju sami sebe. Civilizacije koje su oni iskorjenjivali dobile su novu snagu i poput TSUNAMIJA prodiru s juga na sjever vodjeni instinktom za samoodrzanje. Jer – BOG JE STVORIO OVU ZEMLJU ZA ONE KOJI VOLE ZIVOT. Imamo zemlju bogatu svakojakim prirodnim dobrima. Imamo bogatu i osobnu i skupnu memoriju. Svjedocimo, pisimo i odbacimo sve licemjerne i sulude formule o oholosti i narcisizmu koje nam pretvaraju glave u mjehure sapunice. Nema nista ljepse ni zanosnije na svijetu od djece koju porodimo i osposobimo da idu u buducnost u svojoj nezavisnoj zemlji punoj svakog dobra – ovisi o nama samima da li cemo nadzivjeti industriju straha koji goni ljude da se izivljavaju u svojoj sterilnosti. Budimo krotki kao golubovi i mudri kao nase kraske zmije: ne diraj me, ne diram te.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Akademik
  #12 Akademik 18 prosinca, 2014, 20:07

  Momci! Bitno je da shvatite da se je sva nasa patnja okrunila pobjedom u Domovinskom ratu i da smo jedina povijesna nacija u ovom dijelu svijeta koja je vodila obrambene ratove i dozivjela da mi danas mozemo gledati u oci sve one koji su nas ubijali, mucili, progonili, ocrnjivali i sramotno izrugivali. Postali smo moralna snaga koju moramo iskoristiti i pretociti u lekcije iz izdrzljivsti hrabrosti i iznosenja u javnost svega onoga o cemu drugi sute i sve cine da nam pod najkmizernijim isprikama zabrane da svjedocimo na sudu povijesti. Odbacite sve izmisljotine i servilnost u medjuljudkim odnosima. Istini su potrebni snazni umovi dobre memorije da preporodi ovu civilizaciju lazi i podvala. Istina je jedini put do opce slobode! Na nama je da vjerujemo u zivot, da ga umnazamo. Da pridonesemo stvaranju svijesti da gospodari svijeta unistavaju sami sebe.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Guest
  #13 Guest 18 prosinca, 2014, 19:53

  >>>>ISTINA je nedvojbena kada kažu da nije bogat onaj tko puno ima već je bogat onaj tko malo treba ili ništa ne traži….i blago si ga svakome onome kojem nije dano “”knjigu svojega života “” pročitati prije prije svojega rođenja jer ako je pročitao nije tada živi za budućnost a koja je sakrivena u prošlosti..Mnogi su živjeli i žive u zgratanju bogatstava da bi na kraju svojega života shvatili ISTINU a ista glasi da jesu zaključili kako bi im život bio duži i kvalitetniji bez tog zgrnutog bogatstva koje im ustvari ničemu služilo nije osim kao akcelerator u propast….kako njih tako i onih potomaka koji isto bogatstvo naslijede….

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Guest
  #14 Guest 18 prosinca, 2014, 19:33

  Onome Nicku koji je na jednome drugom forumu nekada bio “”BUTLLER”” poručujem to da makar se on maskirao i u ISUSA KRISTA da ću ga NA MAH prepoznati…i nije PIRAMIDA to što je nju za vidjeti već ona označava nešto sasvim drugo ,svima na prvi pogled vidljivo a opet toliko sakriveno….Naravno evo Vama svima pa o tome razmišljajte a možete konzultirati i Vlč.Sudca….JEDNAKOKRAČNI TROKUT drma i svatko onaj tko PIRAMIDU krene rušiti prije nego li je trokut svladao u startu je sebe predodredio za neuspjeh…..Živi bili pa vidjeli po osnovi budućih događaja…no kada se to desi ponovno pročitajte ovaj moj post….!

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Guest
  #15 Guest 18 prosinca, 2014, 18:46

  Mazzacane del Fiume>>>>Ma ne…ne …Istinski Fiuman nikada i nigdje ne govori a i ne piše na talijanskome jeziku.Ipak ako to čini u krugu vlastite obitelji tada komunikacija ide na jednom talijanskom dijalektu…odgovori mi na kojem ….! ?.Znanje talijanskoga jezika ne odražava Fiumanstvo jer ….FIUMANSTVO JE NAČIN ŽIVOTA no nikako i ni na koji način ne znači i pripadnost talijanskoj naciji….UPOZNAJ FIUME tako da u njoj provedeš bar 25 godina života pa se tek tada označi FIUMANOM:

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Pyongyang
  #16 Pyongyang 18 prosinca, 2014, 18:46

  Akademik
  Ovaj provokativni nick sam stavio zbog ideološkog otrova koji još kola našom političkom scenom i drži pod svojim interesnim uzdama naš obezglavljeni narod.
  I dan danas , nakon svih kalvarija se krvnik ruga žrtvi i ponižava je novim manipulacijama prikazujući njihove muke kao zasluženu kaznu.
  Bez imalo stida žude vlastohleplju kao da su oni jedini baštinici ove napaćene, krvlju Hrvatskih branitelja stvorene države koju nisu sanjali.

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Akademik
  #17 Akademik 18 prosinca, 2014, 18:15

  Dobri moj gospodine ‘pyongyang’ – hrvatski intelektualci su bili na robiji, ubijani stangom s ledja, prosli su kalvariju Bleiburga, Kriznog puta i nevjerojatna ponizenja od njihovih kolega po Europi i s desna i s lijeva. Procitajte i vi Ciliginu knjigu ‘Au pays du mensonge déconcertant’, objavljenu u Zapadnoj Europi i docekanu na noz u krugovima tzv. ‘napredne inteligencije’ koju je predvodio JP Sartre, a koji u svojoj knjizi ‘Qu’est-ce la littérature’ psuje Staljina sto se je nagodio sa zapadnim saveznicima, odrekao se svijetske revolucije i izdao interese radnicke klase… Po povratku s robije, mi im sad svima mozemo dati lekcije iz hrabrosti i borbe za ljudska i narodna prava.

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. Pyongyang
  #18 Pyongyang 18 prosinca, 2014, 18:01

  Akademik
  Krivo si me razumio, ja u svom postu govorim o intelektualnoj eliti Europe koja se rezignirano, ali i ideološki podijeljena ponašala uoči 2 svj. rata. Pročitaj knjigu od Bogdana Radice : “
  Agonija Europe”.
  U tim vremenima jedan od rijetkih glasova razuma je bio Papa Pio XI , objavom enciklika “Nije nam potrebno”, “S gorućom brigom”, ” Božanski Spasitelj “.
  Osudio je sve ideološke totalitarizme; fašizam, nacizam i komunizam, koji su razjedali tkivo tadašnje Europe i pripremali teren za ratno ludilo.
  Hitlera je na vlast došao parlamentarnom demokracijom i podržavala ga je većina intelektualaca, pa se možemo slobodno upitati što je intelekt ako nema karaktera ?
  Za Maštruka,Beškera, Plešu i sl. znamo za koga i što su radili.

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. Akademik
  #19 Akademik 18 prosinca, 2014, 16:27

  Kamarat ‘pyongjang’ je mozda isao u istu skolu u Mostaru kao i sadasnji sjevernokorejski diktator bucmastog lica. Mladicu, pustite vi pricu o arijcima, jer Arijci nisu bili ni Marks, ni Lenjin, ni Hitler pa ni Staljin, itd. Prvi je objavio plan za tamanjenje Zidova Karl Marx ( u knjizi ‘Zidovsko pitanje’), unuk dvaju Rabina, isti onaj cviljavi bradonja koji je i Hrvatskima prorekao ‘nestanak s kugle zemaljske’. A sto se tice intelektualaca, kupite knjigu o ‘Pokretu nezavisnih intelektualaca’, pa procitajte, covjece, kako su rezimski koritari polupismeni (znadu citati a ne smiju pisati), dok su intelektualci koji misle svojom glavom bili izlozeni lynchu rezimskih, tj. partijskih koritara, i to poimenice Ivice Mastruka, intimnog prijatelja zadarskog nadbiskupa Oblaka..

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. Roko anarkišt
  #20 Roko anarkišt 18 prosinca, 2014, 15:32

  acid

  A ča si mislija da pripametni stvaraju pineze.
  Pogledaj Jameriku pa ćeš vidit da najbogatiji nimadu nikakve velike skule, ali znaju inžinjat biznis i prodavat indeje cilen svitu.
  Ovi pripametni su njiovi lavoranti koje znadedu dobro koristit i platit.
  Kod nas je obrnuto, ovi pripametni tražidu državne benefite i prodaju šupje priče o trulen liberalnon kapitalizmu, a narod plaća neproduktivni mozak ka u socijalizmu.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code