NEOZBILJNI PETRINJSKI KOMUNALCI

NEOZBILJNI PETRINJSKI KOMUNALCI

5. rujna, 2023.

 

Premda je u tekstu našega portala zabunom imenovan djedovim prezimenom, Kovačevića, sisački  cvjećarski obrtnik Ivica Marković iz Mošćenice neslavni je junak maratonskoga spora, u kojem jedna asfaltna rupa napravljena prije mnogo godina ne brine unaprijed plaćena hrvatskim dinarima izvoditelja radova, Poduzeće za ceste Sisak, Ne brine ni petrinjsku “Privredu” i u njoj odgovorne osobe koje su zbog navodnog loma vodovodne cijevi spomenutu rupu napravili. Ponovimo zato: Petrinjsko naselje Mošćenica, za velikosrpske okupacije prva linija obrane, u kojem se tragovi ratnih djelovanja, stoljetne pandemije i sirotinjskoga krparenja uskih asfaltnih ulica raspoznaju na svakom koraku, mjesto je nesvakidašnjeg spora vlasnika obiteljske kuće u Tomislavovoj 32 i odgovornih osoba komunalnoga poduzeća “Privrede”.

Naime, sada već davnih godina, poslovođa tvrtke koja Petrinjce opskrbljuje pitkom vodom Jerko Matić obavijestio je vlasnika Ivicu Markovića, sisačkog cvjećarskoga obrtnika, da će na ulaznoj asfaltnoj plohi zbog loma cijevi morati iskopati kvadratnu rupu i potom je asfaltom zatvoriti. Kako tada, tako i danas, samo podsjećanje, mudrovanje i čekanje komunalaca “Privrede”. Gotovo prema poznatoj uzrečici “Čekaj magare dok trava naraste…

Istina, za cjelovito preasfaltiranje pred kolnim ulazom, dvorišnim vratima i izlogom poslovnog prostora do ceste, Ivica Marković je davnih godina uslugu Poduzeću za ceste Sisak unaprijed platio 36.000 hrvatskih dinara?! Uzalud. Nijedna firma svoje obveze nisu  izvršile. “Privreda” zato što su taj posao za nju – bar tako je govorio spomenuti Matić – trebali obaviti slovenski i neki drugi u Petrinju pristigli graditelji.  Jedna firma pak počinje prije četiri godine gradnju kanalizacijske mreže, pa Matić ponovo obećaje krpanje asfalta.I tako iz dana u dan, iz tjedna u tjedan. Ni tada do danas ništa se nije pomaknulo. Čak je i vukovarsko poduzeće izvršilo iskop zemlje i sve napustilo.U zadnje vrijeme, istina, Marković češće odlazi do sjedišta “Privrede” u Ulici braće Hanžeka, upoznaje mnoge ljude, kontaktira nenadležnu koordinatoricu (ne zna se za koje područje djelatnosti) Tamaru Mamić, traga za direktorom, tajnica mu uskraćuje priopćiti telefonski broj firme  i direktora Željka Softića, komedija igre živaca oštećenoga građanina u ratom i potresom razrušenoj oazi kulture se nastavlja.Sve dok trenutni poslovođa Matić nije došao na ideju koja spašava obje strane. Predložio je napisati prosvjedno pismo uredu HDZ-ove  gradonačelnicei saborske zastupnice M. Komes, “pa neka ona pritisne neozbiljne komunalce “Privrede”…”

Na zdravlje poslovnosti! (J.F.)T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Dzuxqi
  #1 Dzuxqi 11 lipnja, 2024, 08:32

  order fulvicin 250mg without prescription – pill fulvicin 250mg gemfibrozil tablet

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Lrfolc
  #2 Lrfolc 14 ožujka, 2024, 06:23

  where can i buy ciprofloxacin – order bactrim 960mg pills buy augmentin without prescription

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Lxsrid
  #3 Lxsrid 24 veljače, 2024, 12:10

  acyclovir 400mg oral order zyloprim 300mg buy generic allopurinol for sale

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Yxdfsf
  #4 Yxdfsf 17 veljače, 2024, 01:54

  buy aristocort paypal buy triamcinolone online purchase aristocort sale

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Faqbbv
  #5 Faqbbv 23 siječnja, 2024, 09:48

  generic prednisolone 40mg omnacortil online order prednisolone 10mg online cheap

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Ypyfdi
  #6 Ypyfdi 31 prosinca, 2023, 13:40

  allergy medications prescription list alternative allergy treatment options zyrtec canada over the counter

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. MARIJANA
  #7 MARIJANA 2 prosinca, 2023, 15:14

  Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {[email protected] }

  Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno gledano, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac ne dajući mi ništa zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi je potreban i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za kredit baš kao što mi je rekla, prijavio sam se s njima putem e-pošte: ([email protected]), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam kredit u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila ([email protected]). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i dobijte svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code