NATJEČAJ ZA NEOBJAVLJENU PRIČU

NATJEČAJ ZA NEOBJAVLJENU PRIČU

7. rujna, 2012.

vizual fotografija

Projekt izdavanja zbirke priča „Priča se (p)o gradu“  projekt je Gradske knjižnice Trogir (u daljnjem tekstu GKT). Zbirka se izdaje povodom 145. godišnjice postojanja GKT koja će se svečano obilježiti tijekom Mjeseca hrvatske knjige, u studenom 2012. godine . Natječaj je raspisan s ciljem poticanja stvaralaštva na način koji uključuje njegovanje i razvijanje pisane riječi sa zavičajnom (trogirskom) tematikom.

Ne postoje dobna, spolna, vjerska, nacionalna i druga ograničenja u vezi sa sudjelovanjem u Natječaju za neobjavljenu priču koji raspisuje GKT. Jedini je uvjet da autori/ce pišu na hrvatskom jeziku, pri čemu je dozvoljeno pisanje na dijalektu, korištenje žargona, razgovornog jezika i sl.

Tema priče je slobodna,  no uvjet je da se barem jednom u priči spomene Trogir /osoba iz Trogira / osoba iz trogirske povijesti / događaji koji su se odvijali u Trogiru / neka od trogirskih legendi, znamenitosti, posebnosti i sl.

Priče se šalju elektroničkom poštom na adresu [email protected] s naznakom (naslovom) „Za natječaj za neobjavljenu priču“. Uz priču koju prijavljuje, sudionik je dužan poslati kratku biografiju (maksimalno 10 redaka).

Rok za slanje priča započinje 05.09.2012. i istječe 15.10.2012.

Organizatori će evidentirati sve zaprimljene radove koji odgovaraju kriterijima propisanima ovim Pravilnikom i obavijestiti pošiljatelje o primitku njihove elektroničke poruke/prijave.

 Kriteriji odabira:

–          u priči mora biti spomenut grad Trogir (na način da bude mjesto radnje priče,  ili da su spomenute neke znamenitosti grada Trogira, ili da su spomenuti ljudi iz suvremenog Trogira ili njegove prošlosti, da su likovi Trogirani i sl.)  – važno je u priči imati neku poveznicu s Trogirom i trogirskim motivima

–          priča se na adresu elektroničke pošte [email protected] šalje naslovljena u obliku: Ime_Prezime_Naslov priče.doc ili Ime_Prezime_Naslov priče.docx

–          priča treba biti duljine do 10 kartica teksta (pisanog na računalu u  MO Word-u, oblikom slova Times New Roman, veličina 12,  prored 1,5)

Organizator ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakve sporove vezane uz vlasništvo, odnosno autorska prava nad poslanim pričama.

U slučaju da sudionici Natječaja pošalju priče a da nad istima nisu nositelji autorskog prava ili da na drugi način zloupotrijebe tuđa prava Organizator za takav slučaj ne snosi nikakvu odgovornost.

Autorska i srodna prava pripadaju sudionicima, Organizator stječe prava korištenja priča prijavljenih u okviru Natječaja u svrhu izdavanja zbirke priča „Priča se (p)o gradu“ bez plaćanja naknade autorima.

Organizator se obvezuje prilikom korištenja priča ili ulomaka iz priča navoditi ime i prezime autora priče.

 

 Žiriranje

Za potrebe odabira priča koje ulaze u zbirku priča „Priča se (p)o gradu“ formiran je tročlani žiri u sastavu Katica Belas, Dunja Kalilić i Sanda Marlais Buble. Žiri će pristigle priče dobiti šifrirane te im imena i prezimena autora neće biti poznata.

Žiri će se u izboru priča za zbirku voditi kriterijima originalnosti, kreativnosti, maštovitosti…

 Objava zbirke priča „Priča se (p)o gradu“

Priče koje zadovolje uvjete propisane Natječajem i budu odabrane žiriranjem bit će objavljene u zbirci priča „Priča se (p)o gradu“ i predstavljene u Gradskoj knjižnici Trogir 15.11.2012. godine.

Ukoliko odaziv na Natječaj bude premalen, zbirka se neće izdati u tiskanom obliku već samo u elektronskom, na stranicama www.gkt.hr, a predstavljanje autora i njihovih uradaka će se održati istog datuma kao što je to predviđeno u slučaju objavljivanja zbirke.

 

 Prijelazne i završne odredbe

Ovaj pravilnik stupa na snagu danom objavljivanja na internetskim stranicama Gradske knjižnice Trogir www.gkt.hr , na internetskim stranicama www.trogirportal.info  te na oglasnoj ploči GKT.

Sudjelovanjem u ovom Natječaju autori/ce pristaju na sve navedene uvjete.

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code