NA SLJEMENSKE UTRKE STIŽU DJECA IZ DOMOVA

NA SLJEMENSKE UTRKE STIŽU DJECA IZ DOMOVA

18. prosinca, 2014.

Nika-Fleiss-i-sticenici-doma Custom

Više od 160 djece i mladih iz dječjih domova na području Zagreba imat će priliku uživo pratiti slalomske vožnje najboljih svjetskih skijaša i skijašica 4. i 6. siječnja na Sljemenu. Nika Fleiss posjetila je mališane Dječjeg doma Zagreb kojima je Hrvatski skijaški savez ponovno osigurao ulaznice za utrke Audi FIS Svjetskog kupa ”VipSnow Queen Trophy” 2015 – Zagreb/Sljeme.

Njima će se u bodrenju skijaša pridružiti i djeca iz SOS Dječjeg sela Hrvatska, Doma za nezbrinutu djecu Sv. Josip i Doma za djecu i mladež Tuškanac.

– Sretni smo što naša djeca ponovno imaju priliku biti dijelom ovog sportskog spektakla te svojim navijanjem doprinijeti veličanstvenom ugođaju. Zahvaljujemo organizatorima što su i ove godine mislili na nas – rekla je Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb.

Ovo darivanje rezultat je suradnje Hrvatskog skijaškog saveza s Radijem Sljeme koja je pokrenuta prije dvije godine. Time se mladim ljubiteljima skijanja želi omogućiti da budu dijelom ovog sportskog događaja svjetskog značaja, motivirati ih na bavljenje sportom te promovirati zdravi život.

– Ponosna sam što je ova prekrasna priča, započeta prije dvije godine, dobila svoj nastavak. Veseli me što na ovaj način možemo uljepšati zimske praznike djeci iz zagrebačkih dječjih domova i što će nam se u tako velikom broju pridružiti na utrkama na Sljemenu – rekla je Nika Fleiss, voditeljica komunikacija u Hrvatskom skijaškom savezu.

U želji da skijanje približi mladima, Hrvatski skijaški savez u suradnji s Hrvatskim školskim športskim savezom na utrke dovodi čak 900 učenika iz cijele Hrvatske. Usto, nastavlja se i volonterski program pokrenut prije tri godine u sklopu kojeg će na utrkama sudjelovati volonteri iz Zagreba, Rijeke, Osijeka i Splita.

IZVOR:www.zagrebancija.com T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code