MUKE S IZBACIVANJEM ĐAPIĆA IZ HSP-a

MUKE S IZBACIVANJEM ĐAPIĆA IZ HSP-a

11. siječnja, 2013.

Dapic-Kako-bi-se-Seks-osjecao-kada-bi-ga-se-uhitilo-i-transferiralo ca large
Navodno po nalogu Karamarka

Piše: Damir Jakeljić, Šibenik

Predsjednik HSP-a Daniel Srb je na sto čuda ne pronalazi adekvatan način kako da počasnog predsjednika Antu Đapića navodno po nalogu Karamarka (HDZ) izbaci iz stranke.
O ovome posljednjih dana šuškaju oni dobro upućeni u zbivanja na pravaškoj sceni, prema našim informacijama Đapića se do te mjere pokušava marginalizirati i izolirati da mu se ne dopušta obraćanje (govor) na javnim i stranačkim skupovima HSP-a.

Pred izborno preslagivanje, tako bi se mogao nazvati rat koji slijedi u najstarijoj stranci u Hrvata HSP-u, u čijim redovima unutar stranačke borbe nikako da završe i nakon što se obračunaju Đapić i Srb, samo će se dodatno zakomplicirati.

Kako nam pouzdani izvori doajavljuju Srb ima novi politički zadatak da u najkraćem roku (30) dana Đapića izbaciti iz HSP-a i ući u antikukuriku kaliciju na čelu s HDZ-om. Izbacivanjem Đapića iz HSP-a otvara se približavanje i koaliranje sa HSP dr. Ante Starčević Ruže Tomašić, a takav scenarij podržava i sam Karamarko.

ĐAPIĆA PODRŽAVA PREDSJEDNIŠTVO

Međutim, kako doznajemo, takvom scenariju se protivi većina predsjedništva HSP-a, tako da će biti zanimljivo vidjeti rasplet u HSP-u.

Mnogi dužnosnici i članovi HSP-a na terenu već duže vrijeme nisu zadovoljni s radom aktualnog predsjednika HSP-a Daniela Srba i traže povratak počasnog predsjednika Antu Đapića u stranački život i aktualnu politiku, pa ni Đapić nije bez aduta u borbi protiv aktualnog lidera HSP-a.

Premda duboko razjedinjene pravaške stranke na izborima redovito dobivaju preko desetak posto glasova, a nekada se raspe i oko petnaestak posto ukupnih glasova namijenjenih raznim pravaškim strankama. Zbog razjedinjenosti i specifičnog hrvatskog izbornog zakona postotak koji dobivaju pravaši obično završi u korist njihovih ideoloških protivnika. Ujedinjenje pravaša značajno bi izmijenilo situaciju na desnici, ali premda bi nešto tako bilo neophodno, to je, ipak, samo priča, točnije san, iz sfere onoga što bi bilo- kad bi bilo.

Redovito važan faktor u razjedinjavanju pravaša u skoroj povjesti bio je HDZ, koji je gradeći svoju poziciju na desnici, premda službeno ideološki nije desna stranka, uvijek nalazio načina da pravaše još dodatno posvađa. Nekada je to Tuđman napravio preko Đapića, inscenirajući obračun Parage i Đapića, pa je devedesetih, HSP od stranke koja je 1992. prijetila da će preuzeti vlast, postala stranka koja je redovito, ali tek za par procenata prelazila izborni prag. Kad je HDZ ponovno ojačao sredinom prošlog desetljeća, tadašnji stranački lider HDZ-a Ivo Sanader izvršio je atak na HSP izjavom da je “glas za HSP glas za SDP”.

OPROBANI RECEPT

I u vrijeme kad se dosta politički angažiranih ljudi stremi udruživanju pravaških stranaka, kao predpostavci zajedničkog izlaska desnice na izborima. dolaze glasine o tome kako će to, ipak, ostati utopija jer HDZ prema HSP-u, kao vodećoj pravaškoj stranci primjenjuje stare, oprobane recepte. Po principu zavadi, pa vladaj, nahuškava Srba na Đapića i kako se čini kako oko toga ne trebaju ulagati mnogo truda.

Sve to može donijeti samo dodatno usitnjavanje posjeda, odnosno daljnju podjelu, na male pravaške strančice, a vinogradarskim riječnikom rečeno na malim posjedima, teško je postići kvalitetnu izbornu berbu. T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Koko Bill
  #1 Koko Bill 17 siječnja, 2013, 00:16

  Veći utjecaj na političke prilike u Hrvatskoj ima snijeg u Hondurasu nego Ante Đapić!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. pajser
  #2 pajser 11 siječnja, 2013, 15:23

  — Meni je neshvatljivo — kaže ona — to što je u Tribunju dopušteno Jakeljiću. Kad sam ja krenula u obnovu kapelice, našla sam se pod snažnim pritiskom konzervatora koji su inzistirali na ugradnji određenih vrsta materijala. Gdje su sada oni i njihova konzervatorska načela? Jakeljić se neobjašnjivom lakoćom instalirao u prostor koji već više od trideset godina pokušavamo urediti za ljetne kulturne i zabavne sadržaje. Taj njegov montažni objekt toliko je devastirao stari Tribunj da moji gosti, a i mnogi drugi, više ne žele zalaziti u taj njegov dio.
  Mileva Ebel ističe da je bila spremna uložiti još novaca u uređenje prostora na kojem se sada nalazi Jakeljićev kafić. Iako je, kaže, vrlo razočarana načinom na koji pojedinci u Tribunju ostvaruju svoje interese, nema namjeru odustati od toga da se Jakeljićev objekt ukloni iz neposredne blizine Kulturnog centra.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. pajser
  #3 pajser 11 siječnja, 2013, 15:22

  Cijela priča, međutim, postaje nevjerojatna i intrigantna kad se zna da je u donošenju takve odluke sudjelovao i sam Jakeljić, tada član vodičkoga Poglavarstva. Ispada zapravo da je Jakeljić glasovao sam za sebe, čime je u praksu vodičke gradske vlasti uveden vrlo opasan politički presedan.
  Ivo Đani Stipaničev, predsjednik Mjesnog odbora Tribunja, potvrdio nam je da Poglavarstvo Vodica prije donošenja takve odluke nije konzultiralo Mjesni odbor, iako je to bilo obvezno uraditi. Štoviše, na toj sjednici Poglavarstva čak se glasovalo i o tome da o Jakeljićevu zahtjevu nije potrebno izvijestiti ili pitati članove MO Tribunja. Đani Stipaničev govori da je zbog toga, ali i još nekih uzurpacija u gradskom tkivu Tribunja, već pripremio i svoju ostavku.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. pajser
  #4 pajser 11 siječnja, 2013, 15:21

  Zahvaljujući svom političkom utjecaju, bivši dogradonačelnik Vodica i sadašnji vijećnik Gradskog vijeća Vodica Damir Jakeljić nedavno je u starom dijelu Tribunja zvanom Škver, neposredno uz zgradu Kulturnog centra, postavio montažni objekt i započeo ugostiteljsku djelatnost.
  Taj Jakeljićev potez izazvao je burne reakcije i bijes njegovih sumještana koji tvrde da se i na ovom primjeru može vidjeti dokle seže bešćutnost vodičke gradske vlasti kada su u pitanju interesi Tribunja i Tribunjaca.
  Dopuštenje za otvaranje ugostiteljskog objekta, odnosno koncesiju na pet godina, Jakeljić je dobio prije nekoliko mjeseci od Poglavarstva Vodica koje je za takvu odluku glasovalo s četiri glasa za i tri protiv.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code