MRAČNA 2015. NADVILA SE I PRIJETI

MRAČNA 2015. NADVILA SE I PRIJETI

26. prosinca, 2014.

Cigare-pet-do-dvanaest Custom
Jedini spas je u povratku opljaćkane imovine

Napisao: Saša Radović

Godina 2014. na zalazu je. Nije valjala ni po čemu, pa ipak se svekoliki puk, na koljenima moli da se ta mizerna, recesijska 2014. ponovi. Jer se mračna 2015. nadvila nad sve nas – i prijeti! Prazni stolovi i hladne sobe Hrvata ipak su nešto – u 2015. ni toga neće biti! Nedostajat će milijarde – a pitanje je hoće li nam tko dati kredite. Zaraditi ih sigurno ne ćemo, a treba nahraniti nezajažljivog i bahatog premijera na čelu razmažene i rastrošne goleme buljumente od 20 ministara, uhljeba. Uz njih kao ptići iz gnijezda gladno otvaraju svoje kljunove bezbrojni uhljebi, pomoćnici, zamjenici, savjetnici, vozači, tjelohranitelji, tajnice… Umjesto sedam ili najviše osam ministara – Hrvatska s 4,3 milijuna stanovnika, najsiromašnija država EU, ima dvadeset nepotrebnih uhljebnih ministara. Švicarska ima 6,9 mil. stanovnika i 7 (slovima; sedam) ministara.

Treba sve to nahraniti, pa i prenapuhani Hrvatski sabor od 151 zastupnika. Po Ustavu dovoljno je 100 (no i to je previše!). Parazitima, Kerumu i njegovoj sekici, Merzelici, Karamarku i ostalim saborskim štrajkašima (ne pojavljuju se na radnim mjestima!) moramo osigurati saborske plaćetine, kraljevske privilegije i mnoštvo putnih računa, troškove odvojenog života – i ne znamo čega sve još???

Desetke milijarda bacit ćemo i u  parazitske županije koje ne služe ničemu – jedina svrha im je prosljeđivanje milijarda za gradske i općinske uhljebe i parazite. U zatim tu su gladna usta tisuća i tisuća plaćenih „uhljebića“, administracije i vijećnika u gradovima, naseljima, po selima i zaseocima. Jalovo sastančare i žderu naše milijarde. U 21 županiji, u 127 gradova i u 429 općina!

Što reći za komore, zavode, konzorcije, nadzorne odbore, povjerenstva… Koliko stoje? Zamislite samo parazitsku HGK, Hrvatsku gospodarsku komoru, organizaciju kojoj je jedina svrha pokupiti prisilnu članarinu od obrtnika i kupovati skupe umjetničke slike svojim čelnicima. I sjeverne medvjede! Švicarska nema gospodarsku komoru  – i ne treba joj! Hrvatskoj treba – za nekoliko stotina Vrdoljakovih (HNS) uhljeba. I ni zašto drugo!

NOVI UHLJEBI

Hoćemo li 2015. u reformu uprave? Hoćemo li se riješiti političkog balasta, hoćemo li  reciklirati državno, županijsko, gradsko i općinsko političko smeće? Po Milanoviću i buljumenti od 20 ministara – nikad! Zašto bi? Dobro im je predobro. Još ove godine u mandatu vlasti mogu za 7 kuna dnevno ljetovati na Brijunima. A zatim kao oporba, do 2019. I zato „ne talasaj“, rekli bi Srbi. 

Dugovi su sve veći, kuna i eura sve je manje. Po svemu sudeći 2015. bit će nam gora od ove. A, tek 2016.!!! Auh, na red po dogovorenim rotacijama dvaju udbaških sestrica blizanki SDP-a i HDZ-a dolazi nam prava, pravcata pošast – HDZ preuzima kormilo potonule Hrvatske. Karamarko mora uhljebiti tisuće dobrih i podobnih HDZ-ovaca! To znači barem novih desetak ministarstava i ministara, što je ukupno 30. Nemamo Ministarstvo malih ljubimaca i ptica pjevica, Ministarstvo filatelije i lutkarstva, Ministarstvo ovog ili onog…

2016. bit će prava godina uhljeba. Ne ćemo otpuštati stare kadrove sestrinske stranke, tako da će se državna i lokalna uprava dobro podebljati. A što je s gospodarstvom, privredom? Ne moramo brinuti, Karamarko tvrdi da ima dobar program. Zaduživanje, krediti, milijarde koje će otplaćivati naše buduće generacije…

REALNO PREŽIVLJAVANJE

Nije sve crno. Ni uhljebi, ni paraziti ne mogu nam popiti svu krv. Veliki Krleža reče: “Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda ne bu da nam nekak ne bu“. Poigrajmo se malo i zamislimo da Gornji grad može i hoće realizirati nešto racionalno i da želi izvući Hrvatsku;

Ekonomski stručnjaci vide jedini bijeg Hrvatske iz bankrota – oduzimanjem nezakonito stečene imovine. Podrazumijeva se i izvlačenje opljačkanih milijarda pohranjenih u svjetskim poreznim oazama. Dovoljno bi bilo da vlada RH javno iskaže političku volju. Potrebno je postaviti jednostavna pitanja pretvorbenim zločincima i ratnim profiterima: „Odakle vam to?“ i „Jeste li platili porez na to?“ Bez relevantnih dokaza o vlasništvu, opljačkano se oduzima. To je normalan postupak u nizu razvijenih zemalja. Republika Hrvatska riješila bi se najvećeg dijela državnih dugova – i izvukla se od bankrota.

Glamurozni dvorci, vile, stanovi u zemlji i inozemstvu, jahte, vinogradi, šume i dr. ratnih profitera i ostalih kriminalaca teško je procijeniti – ali vrijede mnogo. Pokradeni novac na inozemnim računima, tijekom dva i pol desetljeća narastao je navodno na oko 30 milijarda eura.

Vrana, vrani ne kopa oči. Priglupe i lažne izjave visokih dužnosnika – „da to nije moguće“– te da su potrebne godine sudskih procesa i presude za oduzimanje opljačkanoga, zavaravanje je hrvatske javnosti. Još gore, to zataškavanje istine – zločin je protiv naroda. Varaju nas, također priglupim i naivnim „blokiranjem i čuvanjem“ pokradenih dragocjenosti. Državni ured čuva 950 umjetničkih slika i 4,7 milijuna kuna u kešu … čije se pohranjivanje i čuvanje plaća iz državnog proračuna. Kao da se te slike i dragocjenosti veleizdajnika i lopova Sanadera, Vidoševića i inih zločinaca – bez dokaza o porijeklu imovine – ne mogu pripisati u vlasništvo Republike Hrvatske.

Nažalost, previše crnih i bogatih vrana leti hrvatskim nebom. Moćni DORH, policija, sudovi i politika Gornjeg grada čuvaju ih kao „oči u glavi“.

UTJEHA

Ako Hrvatska ne vrati dio svojih opljačkanih resursa – jedina utjeha je nada u nerealno! Ne ćemo se okretati budućnosti, jasno nam je da nije ružičasta – okrenut ćemo se prošlosti. Stara smo nacija, valjda najstarija u Europi, pa i u svijetu. Tako kažu naši novovjeki znanstvenici. Mr. sc. Krešimir Galin otvorio je nove puteve povijesti i obradovao naciju. Nismo više slavenski narod i naša sačuvana povijest ne seže samo do šestog stoljeća nakon Krista. Hrvati nisu Slaveni, sačuvali smo svoju baštinu 6500 godina. Svima nam je poznat pleter, šahovnica, mjesec, zvijezda i oni su naši dugovječni simboli. Porijeklo vučemo od Hurita, tj. Kurawatha sa Kavkaza i Iranaca – Arijaca. U Europu smo stigli u vremenu između 3.000 do 2.000 godina prije Krista.

S obzirom na to da smo tako stari, te da smo stvorili temelje europskim kulturama – Europa bi nam se trebala nekako odužiti. Do sada smo više milijardi uplaćivali u fondove EU, nego što smo dobili iz tih fondova, pa bi mogli zatražiti – da se to izmjeni. I da na starost nacije dobijemo kakav popust. Ili barem da nam oproste stotinjak milijarda dugova!

Ako za tu zadaću zadužimo ministra Branka Grčića – pojavit će se na TV ekranima zadovoljan i nasmijan. Obećat će nam skori boljitak, kao i uvijek – te da će sve biti OK!

Obećanje ludom radovanje!

Anno Domini MMXIV./ 8. T

11 komentara

Uskoči u raspravu
 1. maslina
  #1 maslina 2 siječnja, 2015, 11:34

  optimizam je dobra stvar samo nekako bar malo mora biti potkrijepljen pozitivnim cinjenicama. Iskreno vas pitam koliko zaista vjerujemo da ce nas svo ovi koji se natjecu za vlast u Hrvatskoj izvesti na pravi put i okrenuti smer sa puta propasti na koji nas gura crvenoguza kamarila?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 28 prosinca, 2014, 13:53

  Eto, samo sabirem sva svoja saznanja po osnovi informacija dobivenih iz pouzdanih izvora koji su razasuti diljem Europe ,djelomice i po nekim kontinentima.Naravno sve to sabrano reduciram maximalno .Svako moje prozivanje bilo koga ovdje uglavnom ne predstavlja moj osobni stav prema svemu tome već je cilj nešto sasvim drugo…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. maslina
  #3 maslina 28 prosinca, 2014, 02:32

  ajde guest ovo iz tvojih usta u Bozje usi!!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Guest
  #4 Guest 27 prosinca, 2014, 02:05

  >>>>no ovima koji misle da će se skloniti ili da se jesu sklonili na sigurno u ISTRU preporučiti im je da im je bolje kidnuti u Srbiju ili u Rusiju.Istra je naime blizu italijanskoj MAFIJI koju ne jebxe politička pripadnost bivše ili sadašnje hrvatske elite te će oni promptno odraditi svaki posao koji se njima plati…Ma nema toga TARTUFA iz Livada koji može Pusićku ili razno razne Pusićke zaštititi….makar trebalo na kopnu.moru ili zraku….

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Guest
  #5 Guest 27 prosinca, 2014, 01:59

  DESERTEAGLE>>>>nije ti on neki nadobudni novinarčić ,on naime ne potiče iz novinarskoga miljea već on potiče iz crnogorke službe YU SDBa kojega su polupismenome selaku Franji Tuđmanu poslali da on njega kao štiti…..Dobio je tada auto BMW Z3 i kućicu usred šume palmi u Opatiji na predjelu Lipovica no nekolicina nas koji jesmo od početka krenuli sa osnivanjem nenaoružanih odreda vrlo dobro smo znali a je on 5 // PETA// kolona u budućim potrojbama RH.S toga i je isti gospodi n KIDNUO u ISTRU.Tamo naime kidaju svi ama baš svi koji smatraju da jesu ili će u budućnosti biti ugroženi po osnovi svojih postupaka…istim sistemom i Vesna Pusić misli da će biti zaštićena u Sovinjaku u Istri…..ma naletiti će na TARTUF tada kada se ona najmanje nada….

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. deserteagle
  #6 deserteagle 26 prosinca, 2014, 18:14

  Ovaj novinarčić saša radović misli da smo svi idioti pa nam on treba dati viziju političkog stanja. Po kontekstu izričaja kao da ga je ivica dačić školovao. Pljuc

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. zen
  #7 zen 26 prosinca, 2014, 09:50

  Očekivati bilo kakvu revoluciju u Hrvatskoj, članici NATO-a i EU, koja se polako (kao i cijela EU) pretvara u “Dom penzionera” – potpuno je nerealno.
  Penzićima, kao i djeci, ovdje i trebaju likovi poput Grčića da im pričaju razne basne i bajke.
  Znamo dobro da ljudi, u starijoj dobi, – podjetine.
  Vidjeli smo i nedavni primjer “referenduma o odvajanju Škotske” od Velike Britanije.
  Penzići pobjedili – Škotska je ostala u Velikoj Britaniji “radi reda i MIRa”.
  Mladi u Hrvatskoj, bili bi ludi ako se, još jučer, nisu otisnuli u bijeli svijet.
  Kao penzić, sa stranom i domaćom penzijom, i sam “razmišljam o Polineziji”. 🙂

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code