MOJ PLAN RUŠENJA JADRANKE KOSOR

MOJ PLAN RUŠENJA JADRANKE KOSOR

16. srpnja, 2011.

Anto Nobilo u ekskluzivnom razgovoru  za portal “Tjedno”

 Razgovarala: Jasna Babić

 Odvjetnik Anto Nobilo opet obavlja posao opozicije. Dok oporbene stranke još traže način da nadmaše HDZ-ove antikorupcijske inicijative, Nobilo je nepogrešivo detektirao: gomila afera kojima se zatrpava javnost selektirana je strogo prema političkim potrebama Jadranke Kosor, u svrhu obračuna s njezinom konkurencijom i opstanka na vlasti. Koliko tu vlast teško ispušta iz ruku – premda je stečena krajnje sumnjivom dinastičkom instalacijom –  bjelodano je po njezinom izbjegavanju da odredi datum izbora.

Braneći Damira Polančeca, koji je prvi sotoniziran da preuzme svekolike HDZ-ove grijehe, ovih je dana Nobilo krenuo u privatnu odvjetničku istragu, izazvavši uzbunu u HDZ-ovim redovima. Vladajuća stranka ustrašeno je zavapila da je Nobilo tiranizira…

Naime, zahtjevom za osobnim saslušanjem Jadranke Kosor, Nobilo pokušava natjerati USKOK da se upusti u kazneni progon cijeloga HDZ-ovoga vrh, koji   je obilato trošio novce iz stranačke ilegalne blagajne. Vjeruje da će u tome uspjeti.

Što ćete poduzeti kada vam se Jadranka Kosor i ostali HDZ-ovci ne odazovu na saslušanje, kako ste, pretpostavljam, očekivali?

-Ako se ne odazovu na moje saslušanje, ja ću dati prijedlog da njih sasluša USKOK, uz obrazloženje zašto su važni. Oni se na USKOK-ov poziv moraju odazvati, a pravno gledajući, Bajić će teško izbjeći da ih ne pozove…

Mislite da ima hrabrosti za takav potez?

-Vidjet ćemo…Neću ja to pustiti tek tako. Imam, naime, još jednu mogućnost: da se požalim sucu istrage. Na kraju krajeva, mogu ih predložiti na glavnoj raspravi. Prema tome, ja njih moram zvati na saslušanje. Nije moj cilj da ih teroriziram, kako oni kažu. Nisam ja njima kriv što su svi zajedno donosili odluke koje su sada predmet kaznenoga ispitivanja. Osim toga, kako bih ja, pojedinac i privatni odvjetnik, mogao terorizirati cijelu jednu vladu?

I koja je uloga Vladimira Gredelja kao njihovog kolektivnog odvjetnika?

– Iskreno, ja ne znam koja je njegova uloga. Ja tražim saslušanje članova Predsjedništva HDZ-a, kao građana, jer su oni presumptivni svjedoci. Ne može odvjetnik zastupati svjedoke. To jednostavno ne postoji. Ne može odvjetnik govoriti u ime svjedoka.

TREBA TUŽITI HDZ KAO PRAVNU OSOBU

Tim zagonetnije i važnije pitanje: zašto Jadranki Kosor i inima treba Gredelj?

-Postoji samo jedno objašnjenje: oni očekuju da će Mladen Bajić ipak možda postupiti po zakonu i tužiti HDZ kao pravnu osobu. Moguće da se HDZ priprema za rasplet u kojemu će cijela stranka biti kazneno gonjena kao pravna osoba. Po mojoj stručnoj pravnoj procijeni, to se mora dogoditi, osobito nakon ovoga uhićenja HDZ-ove šefice računovodstva.

Objasnite pobliže.

-Kako vidimo iz medija, a mediji su se dokazali kao jako dobro obaviješteni u tom slučaju, novac koji je ilegalno skupljala Fimi medija išao je za potrebe stranke. Ponešto od toga sigurno jest završilo u privatnom džepu. Ali većinu novaca trošila je stranka za svoje reklamne i izborne potrebe, za kampanju Jadranke Kosor, Andrije Hebranga… Na kraju krajeva, značajna količina novaca ostala je u HDZ-u i nakon Sanaderova odlaska… Znači da je HDZ novac kriminalnoga porijekla koristio da bi osvojio vlast ili opstao na vlasti. Kada se kriminalom ostvari neka imovinska korist, mora se kazneno odgovarati. I još nešto, morali bi vratiti taj novac. Ako je ovdje riječ o novcu iz državnih tvrtki koji je potrošio HDZ, postoji, dakle, njegova imovinsko-pravna odgovornost i postoji njegova kaznena odgovornost. Mladen Bajić, ako se drži zakona, prije ili kasnije morat će ući u kazneni progon HDZ-a kao pravne osobe.

Jeste li s Bajićem o tome razgovarali, barem onako neformalno, kao pravnici, kolege?

-Imali smo neke privatne susrete, ali privatni razgovori nisu za medije… No, Bajić je dobro obrazovan pravnik. Njemu je to jasno. Usto, raspolaže s puno više činjenica nego ja.

Ako je tako kako tvrdite, nije li onda DORH, odnosno USKOK već trebao krenuti u kazneni progon HDZ-a?

– To je istina. Trebalo je u to krenuti čim je pukla afera s Mladenom Barišićem. Ako sada krene, ispast će da ide na ruku oporbi u doba izborne kampanje. U svakom slučaju, kada se inicira kaznena odgovornost HDZ-a i značajnog dijela vrha te stranke, neće biti dosta Vladimir Gredelj. Trebat će toj stranci puno više odvjetnika.

Da ste državni odvjetnik, biste li se upustili u dokazivanje da je HDZ zločinačka organizacija?

-Ima dosta elemenata koji govore u prilog tome. Ali u pravnom smislu mislim da bi to bilo teško dokazati, a takav kazneni postupak bio bi zasigurno udar na politički sustav.  Išao bih drugačije. Definirao bih pojedince i grupe unutar HDZ-a, a HDZ bih optužio na temelju zakona o kaznenoj odgovornosti pravne osobe i primijenio bih zakon o oduzimanju protupravno stečene imovinske dobiti. Premda je korupcija puno šira, HDZ je najodgovorniji za činjenicu da je kapilarno premrežila Hrvatsku. HDZ je stvorio takav sustav. Zato bi ponajprije trebalo reformirati i politički sustav i državnu upravu.

NEČINJENJE JE SVE ŠTO KOSOR ČINI

To bi bio reformski posao Jadranke Kosor?

-Da, posao koji ona ne radi, nego se busa u prsa da je borac protiv korupcije. To nije ništa. Pa nije ona pokrenula ni jedan kazneni postupak. To nije njezin posao. Njezin posao bio bi trebala biti reforma državne uprave, njena racionalizacija i stvaranje uvjeta koji onemogućavaju generiranje korupcije. Gledajte, sve ove afere su u državnim tvrtkama, među državnim činovnicima. A zamislite tek da su dosljedno pročešljane sve državne tvrtke?! Jedino što je Kosor činila – jest nečinjenje. Za razliku od prethodnika, nije činila pritisak na Bajića ili nije kršila zakone. To što je Bajić dao uhapsiti njezine dojučerašnje kolege – to nije njezin uspjeh. Nikakav. Ionako su joj smetali iz posve političkih razloga. Jedino oni koji nju osobno podržavaju nisu zahvaćeni antikorupcijskim valom. Čak kad bi Jadranka Kosor i subjektivno željela zaista se upustiti u obračun sa korupcijom na način da reformira sustav kako bi se korupcija svela na najmanju moguću mjeru, ona to objektivno ne bi mogla učiniti. Onaj koji je kroz 20 godina stvorio kapilarnu korupciju unutar predimenzioniranog državnog aparata ne može krenuti u reformu tog državnog aparata i stvoriti za korupciju nepodoban sustav. Kad bi Jadranka Kosor to htjela učiniti, ona bi morala ići direktno protiv svog biračkog tijela i mnogim od utjecajnih HDZ-ovaca na lokalnoj i državnoj razini oduzela bi njihov smisao bavljenja politikom. Ona bi morala udariti u samu srž na temelju koje opstaje HDZ svih ovih godina. Kao što se Ivica Račan 1991. godine sa tadašnjim SKH objektivno nije mogao suprotstaviti Miloševiću, tako i Jadranka Kosor objektivno ne može reformirati državu da ju učini jeftinijom, efikasnijom i imunom na korupciju.

Tko je u ovom trenutku, po vašim saznanjima, aktivniji u kreiranju pravosudne situacije i selektiranju kaznenih progona: ona ili Šeks?

– Teško mi je reći. Šeks je posijao svoje sjeme u pravosuđu – to je sigurno. Ali mislim da ne kontrolira državno odvjetništvo i da nema utjecaja na Bajića. U tome treba razlučiti DORH od MUP-a. Sve ove afere izvukao je DORH sa svojim snagama, MUP je samo asistirao podnošenjem kaznene prijave i uhićenjem. A MUP je apsolutno stranačka policija. MUP je potpuno pod kontrolom HDZ-a.

Pa kako onda definirati ponašanje DORH-a? Kakva je Bajićeva kaznena politika?

– To je mješavina onoga što se moralo napraviti i onoga što Bajić misli da su njemu dozvoljavale političke okolnosti. Zato su slučajevi pomno selektirani. Bajić je krenuo prema nizu okrivljenika koji su u pravilu bivši. To su za njega bile lake mete s malo ili nimalo političkog rizika. Ivo Sanader je morao sam, dobrovoljno otići da bi Bajić krenuo na njegove ljude. Tako je Bajić u prvoj fazi zapravo učvrstio vlast Jadranke Kosor, a kako će to završiti tek trebamo vidjeti. Čak je dovoljno da se zaprijeti kaznenim progonom, da ona pacificira političku konkurenciju. Sjetimo se samo šuškanja da bi Kalmeta mogao biti novi lider u HDZ-u – odmah su krenule priče kako bi mogao biti predmet gonjenja. Onda se Kalmeta primirio… Isto je bilo s Milinovićem: čim je digao glavu, otvorilo se pitanje njegove kuće, pa se i on primirio.

Možda očajničko zajedničko preživljavanje Kosor-Bajić ?

-Da, preživljavanje Bajića – zasigurno jer tu on ima veliki instinkt. A hoće li Kosor u političkom smislu sve ovo preživjeti, tek treba vidjeti. Ja sumnjam. Bajić procjenjuje gdje će udariti, ali da ne ugrozi Kosor u prvoj fazi. Kad osjeti da ima dovoljno dokaza i da mu se politički prostor otvara, on će udariti i po interesima Jadranke Kosor u finalu. S druge strane, ako osjeti da Jadranka Kosor apsolutno kontrolira situaciju i da bi ga mogla potpuno onemogućiti, neće to učiniti. Pri tome nije mogao drastično promašiti jer je korupcija toliko postala uobičajena da su svi u njoj ogrezli. Koga god da izvučeš, naći ćeš mu kakav krimen. Ne možeš Bajiću zamjeriti da nema nikakve podloge, barem za početak istrage, da se kompromitiraju oni koji smetaju Jadranki Kosor ili oni koji su njoj beznačajni. Zato nije pitanje na koga Bajić udara, već koga preskače.

ZAPLIJENITI KOMPJUTORE IZ SREDIŠTA HDZ-a

Na početku karijere bili ste državni odvjetnik. Što biste učinili iz te perspektive da ste danas na Bajićevu mjestu?

-U slučaju Fimi medije, odmah se moralo ući u prostorije HDZ-a, izvršiti pretres, naći evidenciju blagajničkih zapisa o izdavanju crnoga novca, koji je na ruke isplaćivan mnogim viđenijim HDZ-ovcima. Radi vlastitoga osiguranja zasigurno su vodili takvu evidenciju. Trebalo je zaplijeniti kompjutere iz središta HDZ-a koji kriju mnogo toga. Ništa od toga nije napravljeno.

Možda nije svjestan kako se vodi istraga? Možda ne zna?

-Svjestan je, siguran sam.  Ne usudi se ići na HDZ kao organizaciju, ali ne znači da to sutra neće učiniti.

S obzirom da ste se osobno obraćali Europskoj uniji, da komunicirate s europskim pravosuđem, uz sve ovo, kako smo mogli zatvoriti poglavlje 23?

-Riječ je isključivo o političkoj volji Europske unije da njoj Hrvatska treba. Ne mogu ne biti svjestan da smo napravili samo malu glazuru na pravosuđu, da smo donijeli zakone koji su oni tražili, ali ih ne provodimo. Tako se suštinske promijene nisu dogodile. Nije ni moguće da se dogode. U pravosuđu imamo kadrove koji su se nataložili tijekom ovih dvadeset godina po političkoj podobnosti, ne po sposobnosti, što je zaključila sama Europska unija. Ti kadrovi se ne mogu drukčije ponašati. Iz toga je prihvaćen kompromis: prihvaćeni su novi zakoni, uz uvođenje monitorniga.

Dakle, da se Europa držala vlastitih načela, HDZ bi se još malo trebao potruditi?

-Pa ne može stranka koja je počinila toliko kriminala s istim kriminalom obračunavati! Još uvijek je faktički netaknuto pitanje ratnih zločina, pa hrvatska uloga u podijeli Bosne. U Haagu postoje presude gdje se imenom i prezimenom spominju zločinci, ali su ostavljeni domaćem pravosuđu. Tu ništa nije učinjeno. Što se tiče korupcije – postoje značajni pomaci. Ali samo zato jer gdje god da se udari, moguće je naći neka osnova za progon. Druga je stvar što se Europska unija ne zamara činjenicom da se ti progoni pomno selekcioniraju, isključivo u onom pravcu koji pomaže Jadranki Kosor, ne građanima i društvu, nego samo njoj. Tako da oporavak pravosuđa i nije bio moguć u tako kratkom vremenu. Vjerojatno su u EU to shvatili i zažmirili.

Što mislite o tezi da je Sanader kriminaliziran u dosluhu s Europskom unijom, što znači da je od cijeloga HDZ-a samo on smetao?

-Teško mi je to reći. No, svakako bi trebalo riješiti enigmu zašto je Sanader otišao u vrhuncu moći. Očito je otišao zbog nečega jako važnoga, netko ga je na to natjerao. Nitko ne napušta vlast tek tako. Svaki je političar ovisnik o vlasti.

Nakon 20 godina HDZ-ove vlasti, korupcija se ionako ne može riješiti samo kaznenim progonom nekolicine…

-Naravno da ne može. Cijelo društvo je impregnirano korupcijom, ne zato što su ljudi to željeli i htjeli, nego drukčije nisu mogli. Država prima mito, jer ga društvo mora dati. Postavljen je sistem samih zapreka. Da bi se čovjek riješio zapreka, morao je nekoga korumpirati, pa bilo to na samom dnu, u općini, ili na samom vrhu. Zato imamo problem s investicijama i rješavanjem recesije. Nema stranih investiranja ako nekoga ne korumpiraš. Stvoren je sistem u kojemu mogućnost ulaganja i poslovanja ovisi o nečijoj političkoj volji, a nju moraš podmititi. Taj sistem jest stvoren da bi državni aparat ubirao mito. Utoliko je kazneni progon minimum antikorupcijskoga djelovanja, u globalu čak neefikasan. Kazneni progon se bori samo s posljedicama korupcije kao državno-birokratskoga sistema.

BOGATSTVO  U TRGOVINI  NEKRETNINAMA

Vi ste bogati čovjek. Jeste li se našli u situaciji da nekoga morate podmiti… Za početak, koliko ste bogat čovjek?

– Odvjetnik sa svojim radom može dobro živjeti, nadprosječnim stilom života, ali ne može stvoriti kapital. Ja sam novac stekao izvan odvjetništva, u biznisu s nekretninama. Inicijalni novac sam zaradio u Haagu, pri čemu to nije bio učinak neke moje pameti, nego sam imao sreće da sam novac zaradio i investirao u doba nekretninskoga booma. Nisam taj novac potrošio, nego sam kupovao nekretnine, pa ih prodao kada im je skočila cijena. Naravno, platio sam sve poreze, jer me za obranu u Haagu plaćala hrvatska vlada. Nisam morao nikoga korumpirati, jer s državom nikada nisam imao posla. Nikada državi ništa nisam prodao, nisam od države ništa kupio, niti sam tražio kakvu uslugu. Ni od grada Zagreba, niti od bilo koje lokalne zajednice.

Vi i Čedo Prodanović, klijenti Polančec i Sanader – to je faktički jedna te ista obrana?

– Samo djelomično. Sanaderu se stavlja na teret da je primio mito od MOL-a, što se ne tiče Polančeca. Polančecu se stavlja na teret da je pomogao Sanaderu u zloupotrebi položaja. Mi ćemo dokazivati da Polančec nije pomagao u zloupotrebi položaja, jer zloupotrebe nije ni bilo. Dokazat ćemo da ništa Polančec nije radio na svoju ruku,  jer su svi članovi vlade imali informaciju o ugovorima s MOL-om. Polačec je potpisao samo ono što mu je bilo odobreno od strane HDZ-a i Vlade.

Teza je ekvivalent tvrdnji  da je „afera INA“ učinak jedne loše političke odluke?

– Da, riječ je o političkoj odluci koja, usto, uopće nije loša. Prije prodaje MOLU-u INA je bila na rubu bankrota. Po ovakvoj logici stvari, mogla bi se sutra kriminalizirati svaka odluka Jadranke Kosor. Tu  su pobrkani politika i zakon. Ako je jedna odluka donijeta kolektivno, prošavši sve predviđene i propisane razine odlučivanja, bez prisile, na osnovu kvalitetnih informacija, čak ako se u budućnosti pokaže kao štetna, meni se čini da to ne može biti kazneno djelo, nego loša politička odluka. Takvih loših političkih odluka ima bezbroj. Usto, ne može se kriminalizirati jednoga čovjeka ako je kolektiv koji se zove Vlada i predsjedništvo HDZ-a donijelo tu odluku. U suprotnom, DORH postaje supervizor odluka vlade, Bajić u hijerarhijskoj ljestvici – iznad vlade Hrvatske.

DORH VLADA VLADOM

Pa, u ovom trenutku na neki način i jest.

-Da, istina, sve češće sadašnja Vlada traži od DORH-a mišljenje o svojim odlukama.

Dajte primjer.

– Evo vam tipičnoga apsurda: moj klijent Polančec predmet je kaznenoga progona jer je HEO prodavao jeftinu struju za Aluminijki kombinat Mostar. Kada je Polačec došao u pritvor, ta jeftina struja nadalje je išla u Mostar po inerciji, pa je odlučeno da će se naknadno obaviti obračun. No, Popijač je odbijao potpisati potpuno istu odluku. Rekao je: Moj prethodnik je zbog takve odluke završio u zatvoru, ja neću. I kako su to riješili? Tako da su u Saboru donijeli posebni zakon o kojemu se regulira izvoz jeftine HEP-ove struje za mostarski Aluminij. Koja je razlika? Nikakva, provodi se odluka koju je Polačec potpisao, pa završio u zatvoru. U Hrvatskoj ne znamo više što je što. Na jednoj strani većinskom voljom zločin možeš pokriti zakonom, na drugoj strani poslovnu odluku možeš kriminalizirati.

Uzgred, što je ono Kosor osobno potpisala oko plinskoga biznisa u INI?

-Potpisala je nalog Polačecu da potpiše te ugovore… I svi ostali tvrde da je Polančec njih obmanuo objašnjavajući prednosti i mane toga ugovora.

Onda je Kosor upala u vlastitu zamku. Ispada da je glupa. Kako može  nadalje vladati ovom zemljom ako je nju tako lako obmanuti…

– Čak nije bitno tko je potpisao, nego da je na javnoj sjednici cijela Vlada  glasala i donijela tu odluku. Ali je na kraju samo Polačec odgovoran za odluku.  Na stranu što je ugovor s MOL-om pozitivan ako se gledaju ekonomski i financijski efekti. Ponavljam. 2008. godine INA je bila pred bankrotom, kada je politička garnitura hrvatske države njome upravljala. Od kada MOL upravlja INOM, dijeli se dividenda. Pri tome je zaboravljen Zakon o trgovačkim društvima, gdje izrijekom piše: Uvijek se mora upravljati u korist tvrtke.

Da, meni se također čini da okršaj s MOL-om nije zbog slabe profitabilnosti, nego da je to klasična hrvatska ambicija: tko će imati vlast u INA-i.

– Da, jer Vlada ne misli o koristi tvrtke, nego kako INA-u podrediti kupnji socijalnoga mira: niske cijene benzina da se narod ne bi bunio protiv Vlade… A to je suprotno Zakonu o trgovačkim društvima koji kaže: Tvrtka mora misliti na vlastito napredovanje. Vrijednost hrvatskoga udjela u INA-i danas je višestruko veća nego onda kada je hrvatska politika imala stopostotnu kontrolu.

Pa eto, opet se kandidirajte za ministra pravosuđa. Možda možete barem donekle ispraviti tu nakaradnu situaciju.

– A, ne! Ja volim ovu svoju poziciju u slobodnoj profesiji. Čim si političar moraš djelovati unutar sustava. I onda više nisi slobodan. Intelektualna autonomija i ekonomska neovisnost za koju sam se uspio izboriti –  meni je to najvažnije. Upravo sam sada najzadovoljniji. Kada sam bio mlađi, mogao sam se upustiti u politički eksperiment, ali sada više ne.

Ako se bude tražilo da odvjetnici cinkare vlastite klijente, nećete biti slobodni, postat ćete dio sustava?

– Mislim da se to neće dogoditi. To jednostavno ne dolazi u obzir. Rad u korist klijenta je temeljna odvjetnička zadaća. Mi ne možemo biti lojalni državi i pojedincu. Mi pojedinca branimo, jer je ugrožen od države. Još u „slučaju Blaškić“, ako se sjećate, kada je Hrvatska bila zahvaćena „državotvornim“ nacionalizmom, ja sam se izjasnio da sam pod svaku cijenu na Blaškićevoj  strani. Kada država na nekoga nasrne, taj je unaprijed slabiji. A na Blaškića su, podsjećam, htjeli navaliti sve ratne zločine u srednjoj Bosni, kao što danas na Polančeca pokušavaju navaliti cijelu HDZ-ovu korupciju i pljačku. T

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Poskok
  #1 Poskok 9 kolovoza, 2011, 14:23

  Opet da se javim…….Gospodine Merlin, moj veliki savjet Vam je, da ugasite televiziju, i da počnete razmišljat svojom glavom, ako uopće imate svoju glavu na ramenima, jer u današnje vrijeme mnogi imaju tuđe glave ili ih uopće nemaju (jer su im glave u pijesku)…..
  Sa štovanjem

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Poskok
  #2 Poskok 9 kolovoza, 2011, 14:20

  Merlin, vidim mnogo si pametan (ili pametna, jer možda si i žensko), šta ti nisi preispitao cijelu situaciju, pa dao neki suvisli komentar ili još bolje sjeo pored g. Nobila i postavljao pitanja, jer vidim puno ti je draža kućna fotelja i TV (a nisi čuo da od televizije ljudi upijaju samo unaprijed izrežirane informacije), pa zato ti i dalje samo sjedi i seri u tu svoju fotelju, dok se drugi bore, i žele, da nam svima bude bolje u našoj nam državi, koja je iskreno mnogo propatila upravo zbog ovakvih kao što si ti, PAMETNJAKOVIĆA ali bez mozga!!!
  Sa štovanjem

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Jovica
  #3 Jovica 19 srpnja, 2011, 14:10

  Izgleda da ulazimo u finale lige prvaka…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Merlin
  #4 Merlin 17 srpnja, 2011, 16:56

  A simpatičnom Nobilu samo jedno pitanje: a koje ono A materijalne dokaze, dragi Nobilo, imate za dijeljenje BH? Ne mislite valjda na Paddyevu salvetu ili, božemesačuvaj, Mesićevo iskazivanje u Hagu, koje se svelo na “mislim da je tako rekao”, “Franjo je bio ozaren kad se vratio iz Karađorđeva, pa sam zaključio..blabla”.
  A zbog čega ste na kraju ipak dobili case Blaškić? Nije li ono bila neka igra oko kopije zapislnika, pa se tu još zalomila izlazna strategija haškog suda, pa je bio, jelte, cajtnot…dakle, pitanje je kako bi stvar završila da nije toga bilo. Nu, Carla del Ponte nešto o tome piše u svojoj knjizi, vi ćete bolje znati..

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Merlin
  #5 Merlin 17 srpnja, 2011, 16:52

  Ovaj šarmantni Herr Nobilo je inteligentan čovjek, tu nema dvojbe. I kad je i provokativan, i kad napada, drži nivo. Šteta što i novinarka Babić nije zadržala taj neki nivo pa ide s totalno bezveznim i zapraff prostačkim komentarom (referiram na ono: onda je Kosor glupa, itd. A ono pomalo smijenšno podilaženje Nobilu (.referiram na ono njeno: pa, kandidirajte se za ministra, možda možete sredit ovu situaciju).isto joj nije trebalo. Babićka, nekad dobra novinarka, s godinama je sve lošija (ne znam jel problem piće ili ju naprosto godine gaze..).

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. dodgjeka
  #6 dodgjeka 17 srpnja, 2011, 10:21

  Ja se bjim da je to prekasno,jer čim je Barišić uhapšen počelo je filtriranje.Tako isto sa ovom Gospođom,dvije godine su prošle i nevjerujem uspjeh DORH.a a policije pogotovu jer Karamarko već ima HDZ-ovu knjižicu

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. pašk kačinari
  #7 pašk kačinari 17 srpnja, 2011, 03:17

  Odlićan intervju , treba nastiaviti sa istim temama.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Herek
  #8 Herek 16 srpnja, 2011, 18:56

  Plemenity će učiniti da zaista zavolim Jadranku Kosor i biram za nju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Nevzet
  #9 Nevzet 16 srpnja, 2011, 08:18

  Jako dobar intervju.Za vjerovati je da ce ga procitati mnogi koji bi trebali.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code