MODNI MAČAK PODRŽAO SVJETSKU IZLOŽBU MAČAKA

MODNI MAČAK PODRŽAO SVJETSKU IZLOŽBU MAČAKA

22. listopada, 2012.

Leopoldovic Grubnic Riznar

Tjedan uoči World Cat Showa Zagreb 2012., organizator izložbe Savez felinoloških društava Hrvatske i njen visoki pokrovitelj gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pozvali su građane da u što većem broju posjete Svjetsku izložbu mačaka. Najvažniji događaj mačjega svijeta održat će se u Areni Zagreb u subotu i nedjelju 27. i 28. listopada, a na Revijalnoj izložbi mačaka u Arena centru u subotu 20. lipnja je održana je najavna konferencija za novinare.

Voditeljica Svjetske izložbe i predsjednica Saveza felinoloških društava Hrvatske Vesna Rižnar Rešetić istaknula je kako je World Cat Show najveća izložba mačaka u svijetu pod pokroviteljstvom FIFe (Federation Internationale Feline) koja broji 44 zemlje članice. Podsjetila je kako su pravila izložbe vrlo striktna i sve mačke moraju proći propisanu kvalifikaciju, odnosno moraju biti šampioni ili imati nominaciju za šampiona. Suci stižu iz čitave Europe, iz Švicarske, Italije, Francuske, Luksemburga, Finske, Austrije, Češke, Danske, Njemačke, Poljske, Nizozemske, Slovenije i Švedske.

Gradonačelnik Bandić zahvalio se organizatorima na višegodišnjem trudu u dobivanju domaćinstva World Cat Showa, istaknuvši kako izložba ima izuzetan turistički značaj u promociji Zagreba i Hrvatske jer će tisuće ljubitelja mačaka iz okolnih zemalja idući vikend posjetiti Zagreb. „Grad Zagreb treba biti ponosan što se jedna ovako važna manifestacija održava ovdje jer radi se o smotri najljepših mačaka na svijetu“, naglasio je Bandić.  

Svjetska izložba će za posjetitelje oba dana biti otvorena od 10 do 18 sati, a dnevne ulaznice po cijeni 30 kuna za odrasle i 15 kuna za djecu prodavat će se oba dana trajanja izložbe na ulazu u Arenu Zagreb. Djeca do 7 godina starosti imaju besplatan ulaz.

Svjetsku izložbu podržao i Modni Mačak, Marko Grubnić, koji je i sam poželio primjerak Britanske kratkodlake mačke. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code