MLADOG JASTREBA ŽELE SMJESTITI U LUDNICU

MLADOG JASTREBA ŽELE SMJESTITI U LUDNICU

28. prosinca, 2013.

 

 

Facebook neredi 29

Sud utvrdio da Branko Borković nije izgladnjivao svoje konje i pse

 

 

Napisao: Damir Kramarić

Branko Borković-Mladi Jastreb na Općinskom je sudu u Ivanić Gradu nedavno dokazao (doduše nepravomoćno) da nije izgladnjivao i zlostavljao životinje na svom ranču, kako su ga mnogi mediji prije pola godine optuživali.

Portal Tjedno dobio je, naime, na uvid dijelove presude koja (nepravomoćno) rehabilitira posljednjeg zapovjednik obrane Vukovara, odnosno oslobađa ga optužbe da je zlostavljao svoje konje i pse, nakon čega je jasno da se radilo o pokušaju diskreditacije čovjeka koji godinama otvoreno oputužuje hrvatske institucije i političare za pljačku i veleizdaju.

Najpoznatiji hrvatski mediji su, da podsjetimo, krajem svibnja i početkom lipnja pisali ‘o stravičnom otkriću na Borkovićevoj farmi kod Ivanić Grada’, ‘o izgladnjelim životinjama u vlasništvu Branka Borkovića’, o ‘gladnim i zapuštenim Borkovićevim psima koji su htjeli pojesti onemoćalu kobilu’…

 Jutarnji list  je 28. svibnja objavio tekst čiji je nadnaslov bio ‘Horor kod Ivanić Grada’, dok je naslov velikim slovima čitatelje upozoravao na: ‘FARMU UŽASA MLADOG JASTREBA’, na kojoj su ‘Od gladi poludjeli psi na smrt izgrizli kobilu’.

Urednici Jutarnjeg u podnaslovu istog teksta naveli su da imaju snimku na kojoj ‘su dva psa sluđena od gladi razdirali i jeli utrobu i vrat jednog od konja na imanju Branka Borkovića Mladog Jastreba’ ….

 

PODMETANJE SLUŽBI

Na sudu u Ivanić Gradu kasnije je utvrđeno da niti su psi bili gladni, niti su jeli utrobu i vrat konja, niti su nasmrt izgrizli kobilu, niti je kobila bila neishranjena… I premda je danas očito da sve što su pisali nije istina, niti jedan medij koji je danima ‘pio krv’ Borkoviću, do danas nije objavio istinu niti mu se ispričao!

-Radi se o još jednom pokušaju diskreditacije, na što sam već pomalo navikao. Sud je utvrdio da je sve bilo inscenirano i da su svjedoci koji su me optuživali bili izmanipulirani. Trgovalo se isječcima snimke, koje su mediji kasnije orkestrirano objavili. Ovlaštena sudska vještakinja s Veterinarskog fakulteta utvrdila je, međutim, da psi nisu grizli kobilu, već su joj htjeli pomoći da ustane. Ogrebotina na kobilinoj nozi nije bila od ugriza pasa, kako su mediji pisali, već od nekog predmeta. Utvrđeno je također da je netko otvorio ogradu i pustio pse. Očito je također da je netko kobilu srušio sa pripravka za bolesne konje, što ukazuje na činjenicu da je cijeli slučaj namješten. Moje konje i pse snimali su ljudi koji su suđeni za različita kaznena djela. Kasnije su snimak od 19. do 27, svibnja nudili medijima, da bi 28. svinja gotovo svi mediji sinhronizirano objavili snimak i priču o mom navodnom zlostavljanju životinja. I tada sam govorio, a i danas tvrdim, da iza svega stoji političko podzemlje povezano s kriminalnim miljeom. Te strukture već dugo me pokušavaju diskreditirati ili prestrašiti. Doživio sam nekoliko čudnovatih prepada pripadnika MUP-a, pedesetak neutemeljenih prekršajnih prijava, mnogo pokušaja diskreditacije. Sve to se intenziviralo nakon zbivanja oko uhićenja i zadržavanja Purde u Srbiji i mojih javnih istupa oko tog slučaja – ističe za Tjedno.hr Branko Borković, a presuda Općinskog suda u Ivanić Gradu potvrđuje njegove riječi.

-Svi ti napadi dolaze iz miljea UDBE, jer hrvatskom političkom te gospodarskom scenom i danas vladaju sinovi i unuci nekadašnjih udbaša. Kako drugačije objasniti činjenicu da dosad za masovne zločine na Ovčari nije pokrenuta istraga, niti je podignuta ijedna optužnica, da ni za ratni zločin pljačke u privatizaciji nisu podignuli ni jednu optužnicu, ali su u slučaju navodnog zlostavljanja konja tako ekspresno reagirali? Zbog bolesne kobile progonili su me kao da sam pobio Srebrenicu! I kada je sud presudio da nisam kriv, nitko to nije objavio ni demantirao prijašnje optužbe na moj račun – podvlači Mladi Jastreb koji je, da podsjetimo, nakon uhićenja i zatvaranja Purde u BiH pa u Srbiji doista žestoko u više navrata prozivao hrvatsku vlast zbog veleizdaje i pljačke, te naglašavao da hrvatske institucije u stvari rade za Srbiju, a protiv interesa Hrvatske i hrvatskog naroda.

-Dok smo mi ratovali i krvarili oni su smišljali sotonske zakone kako da se pokrade Hrvatska. Od Hrvatske su stvorili veliki shopping centar gdje se sve prodaje za po jednu kunu, rekao je Borković prije gotovo tri godine u Vukovaru poručujući da je izdajica svatko tko ne poštuje Ustav i zakone RH, te je naglasio da traži odgovornost svih onih koji su se u proteklih 20 godina o Hrvatsku i hrvatski narod ogriješili.

-Ne odustajemo od prosvjeda dok se ne raščisti situacija sa Srbijom. Slučaj Purda pokazao je da je točno ono što godinama govorimo, a što se počelo događati 18. studenoga 1991. kad je formirana takozvana Manolićeva komisija koja nas je proganjala u Hrvatskoj. S druge strane, sve one koji su zarobljeni u obrani Vukovara sada optužuju na ovaj sraman način. Ovo je samo jedan u nizu cirkusa kojeg provode sljednici Miloševićevog nacističkog režima. Zamislite kako se može osjećati čovjek koji je proživio tri mjeseca opsade Vukovara, pa mučenja u srbijanskom logoru, a kojega danas saslušavaju predstavnici agresora, protiv kojih se je borio. Odobrivši Srbiji da to čini, DORH se stavio na stranu agresora, odnosno ušao je u sferu zločina prema vlastitom narodu – napomenuo je kasnije Borković nagovijestivši ono o čemu se tek danas malo otvorenije govori: da tajna služba države protiv koje je Hrvatska ratovala i danas vlada Hrvatskom, odnosno da i danas ima svoje ljude visoko pozicionirane u svim institucijama hrvatske države.

 

VUKOVARSKI ZAPOVJEDNICI

Borković, da podsjetimo, godinama tvrdi da su njega i ostale vukovarske branitelje vojni policajci Mate Laušića zatvorili u kotlovnicu na Lašćini ne zbog toga što su, tobože, htjeli rušiti ustavni poredak, već zato što su tražili da se utvrdi gdje je nestalo oružje za Vukovar i kamo je otišao novac namijenjen obrani grada heroja..

-Uostalom, iz mnogih navoda otvorenog pisma kojega su prije par mjeseci supotpisali zapovjednici obrane Vukovara: Dedaković, Borković, Merčep i Vidić-Bili, jasno je zbog čega istupi vukovarskih branitelje toliko smetaju strukturama koje su i danas na vlasti ili pri vlasti. Ovdje ćemo citirati dijelove tog pisma:

‘Obrana Vukovara bila je samostalno organizirana, bez naputka iz Zagreba. Tada je u insititucijama RH donosen niz u svakom pogledu pogrešnih političkih i vojnih odluka o Vukovaru te u cijeloj istočnoj Slavoniji i zapadnom Srijemu što je pridonijelo guranju toga područja u pakao rata. Te pogrešne odluke donesene su zahvaljujući dobro organiziranoj skupini osoba koje su bile protuhrvatski nastrojene, ali i veoma utjecajne u hrvatskim državnim institucijama. One su, podupirući ratne profitere i švercere – već u ranom razdoblju bitno utjecale na tragičan slijed događanja, uključujući i upućivanje hrvatskih policajaca u tragediju u Borovu Selu, 2. svibnja 1991. godine.
Pod njihovim bitnim utjecajem, u državnom vrhu proizvoljno su prikazivana i tumačena sva događanja na vukovarskom području, a napose obrana Vukovara. Organizacije pokušaja proboja prema Vukovaru su rađene na način da proboji ne uspiju. Od tada do danas onemogućavaju zapovjednicima obrane i vukovarskim braniteljima da o obrani Vukovara podnose službena izvješća vojnim političkim institucijama RH. Nevjerojatno je, ali istinito da do sada nijedna hrvatska državna institucija nije zatražila da im zapovjednici obrane Vukovara podnesu izvješća. Kako bi se zameo trag svim naznačenim protuhrvatskim djelovanjima, preko dvadeset godina, neutemeljeno napadaju i osuđuju zapovjednike obrane Vukovara, a operacija Vukovar i vukovarski branitelji izloženi su marginalizaciji, krivotvorenju i progonima.

U toj apsurdnosti, najapsurdnije je što i sada – kao jedina državna istina o obrani Vukovara – ostaje sramotno izvješće koje je u prosincu 1991. godine sastavila Državna komisija u sastavu Josip Manolić (predsjednik komisije), predstojnik Ureda za zaštitu ustanog poretka Republike Hrvatske, dr. Milan Ramljak, predsjednik Vlade, Gojko Šušak, ministar obrane, Ivan Vekić, ministar unutarnjih poslova, Zdravko Mustač, zamjenik Stjepan Herceg, savjetnik u Uredu Predsjednika Republike Hrvatske.

Do sada nijedno državno povjerenstvo nije istažilo primjerice:
– nestanak (pljačku) golemih količina novca iz institucija u Vukovaru 1991. godine,
– zagonetne smrti osoba koje su bile povezane s financijskim institucijama u Vukovaru,
– kriminal u nabavkama oružja za potreba obrane Vukovara,
– zagonetne smrti pojedinaca koje bi mogli svjedočiti o organiziranim zločinima i kriminalu  umreženih političkih struktura od Vukovara do Zagreba.
Ali je stoga Državno povjerenstvo lažno obradilo okupaciju Vukovara i za to lažno optužilo sve zapovjednike i Povjerenika te branitelje Vukovara, stoji, između ostalog, u pismu četvorice zapovjednika obrane Vukovara, poslanom hrvatskim medijima u studenom 2013. godine.
I kada se sve gore navedene činjenice poslože i analiziraju, postaje jasnije zbog čega Branka Borkovića žele pod svaku cijenu diskreditirati i izluditi.

 – Svi mi najviše se pribojavamo onoga što se dogodilo Marku Franciškoviću: da nas ne proglase ludima i zatvore na psihijatriju. Obaviješten sam da me se u zadnje vrijeme trpa u skupinu koja je radila za tajne službe bivše države, očito po modelu nabacivanja blatom, nakon čega smo, kao, svi jednako krivi. Pokušavali su već proglasiti me i psihički bolesnim. Pitam se što je slijedeće – zaključuje Branko Borković – Mladi Jastreb. T

 

15 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Guest
  #1 Guest 6 siječnja, 2014, 16:12

  Cijelom ovom ovdje – imbecilnom parapolitičkom freak-showu, očajnički treba Žrtva. Sve drugo imaju, imaju cijelu žrtvoslovnu mitologiju, Domovinu u rukama srbokomunističko bande, proganjane domoljube i branitelje, petu kolonu, domaće izdajnike, abolirane četnike i udbaške spavače što slobodno vršljaju po Raspetoj Hrvatskoj, i jedino što im nedostaje jest – Žrtva.

  Brzo će petnaest godina da je otišao Ćaća Nacije i da je Vječna Hrvatska dopala šaka jugoslavenskim smušenjacima, smutljivcima, mutikašima i bezglavnicima, a sve otada još nitko od njihove zločinačke ruke nije čestito najebao, upisao se u Mučenike i dao nekog smisla romantičnoj domoljubnoj paranoji.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. borna
  #2 borna 5 siječnja, 2014, 18:15

  mala zemlja za veliki kupleraj,

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. gustirna
  #3 gustirna 1 siječnja, 2014, 20:30

  vidi vidi, udbasi su mu to namjestili.moguce da su mu udbasi namjestili i da u vukovaru bude u udbaskoj koloni sjecanja.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. prcko
  #4 prcko 1 siječnja, 2014, 07:47

  ej daj vi priupitajte te jugoudbokomunjare kao sto je zasluzni drug koji se pere u VL kad su bili tako veliki i pozrtvovni domoljubi zasto su se dali poslije’ 95. upregnuti u kola ponistenja nase visestoljetne borbe za slobodu i neovisnost i ponistenja nase slobode i drzave i sustavno unistavanje naseg naroda. Za povracat je koliko muske a i zenske gamadi u Hrvatskoj je upregnuto u ta djavolova paklena kola!!!! To se vidi po komentarima

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Hazel
  #5 Hazel 31 prosinca, 2013, 14:14

  Dobro si ime izabrao za sebe.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. MM
  #6 MM 30 prosinca, 2013, 21:59

  jako tužno da se ovako manipolira s branitelimao tome vjerojatno pišu oni koji nisu bili ni blizu bojišnica,,,,,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. okidač
  #7 okidač 30 prosinca, 2013, 18:52

  za dom , prodane duše mogu samo danam puše.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Katica
  #8 Katica 30 prosinca, 2013, 17:12

  Gospodin Borković je većini nomenklature trn u oku iz razloga što je borac, intelektualac, gospodarstvenik i pravi Hrvat.
  Sve su to atributi koji u našoj vrhovnoj sferi graniče sa grijehom.
  Iako imaju potporu kvazi medija i blate ovog domoljuba kad god im se ukaže prilika, to im neće proći.
  Većina hrvatskog naroda nije slijepa kod očiju i zna tko je Mladi Jastreb.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Direktor
  #9 Direktor 30 prosinca, 2013, 07:23

  U svijesti budale sav svijet se sastoji od budala od kojih on sam daje primjer kakav covjek ne treba biti. Govoriti tako o svom narodu ukazuje da imamo posla s udbaskim agentom provokatorom, kakav je Vuk Radic, politicki prosjak i smrdljiva stjenica, koji zivi od udbaskih otpadaka. On se je u svojim novinama usudio poniziti hrvatski narod, Domovinski rat u pokusaju difamacije i diskreditiranja vukovarskog heroja Branka Borkovica, Mladog Jastreba. Snagom volje onoga tko je pedeset godina vodio i predvodio obnovu hrvatske drzavne nezavisnosti, odluceno je da se difamator Mladog Jastreba priveze na stup srama i da posluzi za primjer svih politickih sova, sismisa i lesinara gavranova. Casna rijec!

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. grga
  #10 grga 29 prosinca, 2013, 23:58

  ma moram priznati da je moj hrvatski narod jako kojemu i ja pripadan dobrano glup gazili nas do 91 godine gazili od 91 do sada a mi i dalje šutimo i jedemo g….a.To stvarno da čovjek nepovjeruje zar smo toliko usrani i naivni glupi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. grga
  #11 grga 29 prosinca, 2013, 23:52

  Sonja Kurvaška treba je poslati u 91 godinu u vukovar kod braće srba pa da je pitamo dali je ili nije.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Ruza jeletic Grgic
  #12 Ruza jeletic Grgic 29 prosinca, 2013, 21:07

  Hoce ako sutite treba tu bagru rastjerati sto prije

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Udbaški Idiot
  #13 Udbaški Idiot 29 prosinca, 2013, 20:43

  Tko može zaustaviti te Udbašine? Možda oni sami, ali sumnjam da imaju toliko malo ljudskosti u sebi da bi to mogli napraviti. Srame ih se konji, srame ih se kobile, a posebice psi. A i ja ih se stidim i prezirem. FUJ (Fašističko Udbaška Jugoslavija)

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. fakti
  #14 fakti 28 prosinca, 2013, 19:58

  to je tak kad imamo ninoslava pavica, potrcka iz ck skh za vlasnika epehazije. pod ninekom cak i jadne kobile stradaju..

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code