MIRJANA KASAPOVIĆ JE RASNA KOBILA

MIRJANA KASAPOVIĆ JE RASNA KOBILA

26. lipnja, 2013.

Miljak-DSC05312

Odgovor ptredsjednika HČSP-a poznatoj političkoj analitičarki

Napisao: Josip Miljak, predsjednik HČSP-a

Fotografija:www.dnevno.hr

Reagiranje na članak prof. dr. Mirjane Kasapović u Obzoru od 22. lipnja 2013, naslova „ Kako je propala Milanovićeva operacija Kajin“. Politička analitičarka u tomu članku Hrvatsku čistu stranku prava (HČSP) označava kao gnjavatoricu hrvatske javnosti, stvarateljicu suvišnog meteža na stranačkoj pozornici i poentira time da HČSP nije politički nego psihološki fenomen. Time je uvrijedila ne samo cjelokupno članstvo i glasače HČSP-a, nego ponajviše sve objektivne i misleće političke analitičare kojima je svetinja politički pluralizam, a ne osobna politička, isključivo lijeva percepcija.

MORALNA NULA KAJIN

Kako tjednik Obzor na svojoj naslovnici navodi da za njega pišu vrhunski kolumnisti i najbolji analitičari, ne vidimo puno smisla u tomu da za tako ugledan tjednik piše gđa. Kasapović. Ne vidimo ni jednoga retka u spomenutom članku koji bi odavao nešto vrhunsko, osim vrhunskoga nepoznavanja političke scene u Hrvatskoj. Što ima vrhunsko u analizi prepisanih izbornih rezultata iz kojih analitičarka izvlači svoje planetarno važne zaključke, što ima vrhunsko u zagovaranju ukidanja stranaka, koje se u neravnopravnoj borbi pokušavaju izboriti za pravu Hrvatsku, državu socijalne kohezije i pravde. Je li možda vrhunska ocjena Damira Kajina kao „rasnog konja“ u politici i hvalospjev njegovim rezultatima, a taj isti Kajin se pokazao kao moralna nula kada se umirovio na samo jedan dan, kako bi osigurao visoku mirovinu. Drži li gospođa imalo do morala u politici? Da ima išta vrhunskoga u tim analizama, gospođa bi našu političku scenu promatrala sasvim drugim, demokratskim i objektivnim, a ne voluntarističkim i lažno-slobodarskim očima. Da nije politički pristrana, analitičarka bi primijetila nakaradni izborni zakon i zakon o političkim strankama, primijetila bi koliko glasova „malih“ stranaka propadne i završi kao rezultat „velikih“.

IZBORNI PRAG OD 3%

Možda bi Hrvatsku usporedila s Njemačkom, gdje je izborni prag 3%, a sve stranke koje dobiju više od 0,5% glasova, dobivaju novčanu potporu od države da mogu nastaviti svoje političko djelovanje. Tamo takvim strankama, koje su ustavna kategorija, ne soli pamet neka njihova kasapovićka, nego se bori za njihova prava i ne vrijeđa ih. Dobar politički analitičar ne piše apologije stranačkim izbornim uspjesima koji se postižu u velikoj apstinenciji birača, ne mjeri uspjeh političkih stranaka manipulacijom osvojenih mandata, nego se uspjeh stranaka mjeri uspjehom i stanjem društva u cjelini. Po gđi. Kaspović, hrvatsko društvo je veoma uspješno, tu vlada blagostanje, i ne treba sada smetati strankama koje nas tako usrećiše. U tomu smislu valja odati priznanje gđi. Kaspović, koja je očito, naravno jako lijeva zagovornica svekolikih, bezgraničnih sloboda, emancipiranoga društva, potpune ravnopravnosti spolova, pa čak i toga da ta sloboda može ići i do same negacije spola, da se spol može birati. Po njoj sve možeš birati, osim političkoga uvjerenja koje se kosi s njezinim, demokratskim. Kada gđa. Kasapović Kajina proglašava „rasnim konjem“, dopustite i meni kao zagovorniku stvarnih a ne fiktivnih sloboda, ali samo i jedino u svrhu doprinosa tim bezgraničnim slobodama i apsolutnim spolno-rodnim jednakostima, gđu. Kasapović proglasiti u analitičkom smislu „rasnom kobilom“.

S poštovanjem !

U Zagrebu, 24. lipnja 2013  T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. miro
  #1 miro 26 lipnja, 2013, 22:41

  Ova gospođa Kasapović očito da nije bila u ljubavnom zanosu s pravim alfa mužjacima kada jednog jadnićka zaljubljenog u samog sebe proglašava “rasnim pastuhom”. Očito je i to da je demokracija daleko od nje barem dvije svjetlosne godine. Na sveopću žalost ni naši SDP-ovci nemaju nikakvih dodirnih točaka sa socijaldemokratima zapadnih zemalja. Naši SDP imaju samo socijaldemokratski naziv, a u stvari mozak im je u komunističkim sferama. Zapadni socijaldemokrati su naj veči pobornici demokracije i zaštite radničkih prava za razliku od našeg dijećijeg vrtića koji bavuljaju poput kauboja bez ikakva cilja pa gdje stignu pokušaju prodati svoje mantre. Ona bi ukinula sve manje stranke, a po mogućnosti ostavila bi samo SDP i njima bliske dijelove HDZ-a.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. miki veliki
  #2 miki veliki 26 lipnja, 2013, 10:57

  Žena je upravu, HČSP je zaista psihološki fenomen

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Ajduk
  #3 Ajduk 26 lipnja, 2013, 09:11

  Ona je, bolan, kobiletina na koju bi se teško koji konjina đilitno i junački surdukno!.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Demokrat
  #4 Demokrat 26 lipnja, 2013, 07:53

  Svi rasni su rasisti ili oni drugi isti, a da se ne rimuje i još gori.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code