MINISTARSTVO BRANITELJA NAZVATI PO NEVENKI TOPLAUŠIĆ

MINISTARSTVO BRANITELJA NAZVATI PO NEVENKI TOPLAUŠIĆ

23. listopada, 2014.

nevenkatopalusic
U
druga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) predlaže Vladi RH, ali i svima drugima kojih se to tiče,  da Ministarstvo branitelja, čije se prostorije nalaze u Savskoj 66 u Zagrebu, ubuduće nosi naziv – Ministarstvo hrvatskih branitelja “Nevenka Topalušić”. Na taj način odala bi se i zahvalnost svim ženama i majkama koje su sudjelovale i stradale tijekom hrvatskog Domovinskoga rata, a koje su dosad bile marginalizirane, iako je njihov doprinos bio i jeste iznimno veliki.

Nevenka Topalušić je bila pripadnica slavnih “Gromova”, stopostotni je ratni invalid, majka četvero djece. Osim nje u ratu je sudjelovao i njezin suprug te sin, koji je također bio ranjen. Dakle, riječ je o ženi koja je sve dala za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, koja je na prvim crtama obrane provela čak 1658 dana,  a preminula je u društvu svojih suboraca, koji ispred ministarstva protestiraju protiv nepravdi koje se nanose ljudima koji su bili prvi kad je trebalo.

U svakom slučaju, riječ je o Junakinji hrvatskog Domovinskoga rata, pa bi bilo primjereno da i Ministarstvo branitelja nosi njezino ime – da se ne zaboravi.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. jelena
    #1 jelena 23 listopada, 2014, 17:54

    Bravo, bravo, bravo. Odlična ideja, slažem se. Pavkoviću, hvala vam, puno.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code