MINISTAR TURIZMA POSJETIO ZRAČNU LUKU OSIJEK

MINISTAR TURIZMA POSJETIO ZRAČNU LUKU OSIJEK

13. svibnja, 2014.

lorencin-2 Custom

U namjeri da istakne značaj kvalitetnog rada Zračne luke Osijek za razvoj kontinentalnog turizma, a napose nedavno uspostavljenje redovite linije između Osijeka i Londona, ministar turizma, Darko Lorencin, u ponedjeljak je posjetio ovaj, uz zagrebački, jedini hrvatski kontinentalni međunarodni aerodrom.

– Dokaz da je ova linija itekako pun pogodak, pored činjenice da je u nešto više od mjesec dana između Osijeka i Londona letjelo oko 3.300 putnika, je suradnja koju je Zračna luka uspostavila s više lokalnih prijevozničkih tvrtki, kao i proizvođača autohtonih slavonsko-baranjskih proizvoda koji se sada nalaze u redovitoj ponudi naše Zračne luke. Bez letova i putnika, toga ne bi bilo. U planu je angažiranje dodatnih poduzetničkih potencijala, a sve u funkciji jačanja turističkih potencijala ove regije, većoj zaposlenosti i bržem ukupnom razvoju. Zračna luka Osijek u tom je lancu izuzetno važna karika i stoga je turistički segment ono u što i ubuduće želimo ulagati – istaknuo je Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.

Kao predstavnici suvlasnika Zračne luke Osijek, Željko Kraljičak, zamjenik župana Osječko-baranjskog, te Denis Ambruš, zamjenik i Ivica Vrkić, gradonačelnik Osijeka, istaknuli su značaj suradnje lokalne vlasti i središnje državne vlasti u promoviranju Osijeka i istočne Slavonije kao kvalitetne turističke destinacije koja može ponuditi kvalitetne sadržaje i time stvoriti turistički proizvod zanimljiv hrvatskim građanima, a osobito stranim turistima.

– Ministarstvo turizma je odlučilo izravno i snažno poduprijeti razvoj turizma u istočnoj Slavoniji i Podunavlju. Pri tome je povezanost jedan od ključnih predivjeta da bi se turizam uopće dogodio. Sada je na redu rad na terenu i stvaranje turističkih proizvoda, odnosno palete proizvoda zanimljivih turistima. Od Kopačkog rita, čitave Baranje, grada Osijeka, Vukovara i Vučedola, preko Iloka, Vinkovaca i Đakova. To će biti područje rada gdje ćemo ubuduće intenzivno raditi. Jasno je da turizam u ovom području nije tako jednostavno uspostaviti, ali istočna Slavonija definitivno ima veliki potencijal, a ovo je prvi korak ka tom cilju – naglasio je Darko Lorencin, ministar turizma.

O tome koliki značaj Ministarstvo turizma posvećuje ovom dijelu Hrvatske i njegovoj prometnoj povezanosti s ostatkom Hrvatske i Europe, pored uloženih 1,5 milijuna kuna, svjedoči i činjenica da je to prvi hrvatski ministar turizma koji je uopće posjetio Zračnu luku Osijek.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code