MILIJUN I POL KUNA ZA URED BEUXELLESU

MILIJUN I POL KUNA ZA URED BEUXELLESU

11. listopada, 2012.

presicazg

Povodom otvaranja Predstavničkog ureda Grada Zagreba u Bruxellesu, gradonačelnik Milan Bandić te pročelnik Miro Laco otkrili su zadaće i ciljeve ureda te najavili buduće projekte u sklopu suradnje sa institucija Europske Unije.

„Ovaj administrativni ured je mali iskorak za grad Zagreb, no veliki za Hrvatsku“- rekao je Bandić u pozdravnom govoru te istaknuo kako je svaka veća metropola u Europi ima već svoje urede u Bruxellesu gdje svojim predstavništvom nastoje utjecati na donošenje odluka unutar europskih institucija i maksimalno iskoristiti europske  fondove.

Bandić  je ustvrdio  kako je, suradnjom sa  najvećom regijom u  Francuskoj Ile de France, otvoren taj ured u samom središtu Bruxellesa. Osim većem pridonošenju procesu integracije Grada Zagreba, ciljevi ureda se sastoje u razvijanju partnerstva pri institucijama Europske Unije te razvijanje projekata iz područja kapitalnih, prometnih, urbanističkih i ekoloških resora.

Pročelnik Laco objavio je troškove ureda za koji će se godišnje iz gradskog  proračuna izdvajati oko 1,5 milijuna kuna za niz aktivnosti ureda. Mjesečni najam iznosi 1200 eura koji se zbraja sa režijama koje iznose oko 1500 eura.

Za poslove oko uspostave i otvaranje ureda angažirana je Ines Sabolić. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code