MILAN BANDIĆ O PISANJU JUTARNJEG LISTA

MILAN BANDIĆ O PISANJU JUTARNJEG LISTA

9. svibnja, 2013.

Bandić Dverce

Zbog upita medija, a u interesu javnosti i istinitog informiranja želim kao gradonačelnik i prvi čovjek Gradske uprave reći sljedeće:

  1. Moj politički imperativ, kao i imperativ Gradske uprave u zadnjih trinaest godina, uvijek je bila nulta stopa tolerancije prema svakoj eventualnoj nepodopštini, propustu ili možebitnoj nezakonitoj radnji bilo koga – od čistačice do samog gradonačelnika. Taj sam stav ne samo čvrsto zastupao tijekom svih ovih godina, nego ga i višestruko javno iznosio, pa ga sada, u ovoj prigodi, opetujem kao dugogodišnji politički moto i moj osobni stav.

  1. Ako je netko iz bilo kojih razloga ili nakana u posljednjih 13 godina počinio bilo kakvo nečasno ili kažnjivo djelo, ako za to postoji sumnja ili svjedoci, čvrsto podržavam nadležne državne institucije u njihovu naporu da takve eventualne slučajeve istraže i razriješe na zakonit način. To također vrijedi za svakog člana Gradske uprave – od onog s najnižim stupnjem odgovornosti do samog gradonačelnika.

  1. I u ovom konkretnom slučaju koji je „razotkrio“ „Jutarnji list“, Gradska uprava sa mnom na čelu zastupa ista načela i podupire nadležne institucije da do kraja i bez ostatka raščiste eventualne dvojbe i moguće propuste pa i možebitne nezakonite radnje ukoliko ih je bilo. Premda je, naravno, uvijek vrijeme za provođenje istraga i borbu protiv korupcije, svejedno se ne mogu oteti dojmu da je plasiranje takvih bombastičnih članaka samo desetak dana prije izbora u Zagrebu, usmjereno prema nekim drugim ciljevima koji s nultom stopom tolerancije prema korupciji i kriminalu nemaju mnogo veze. Ali zato, kako se čini, imaju veze s predizbornim sklonostima i interesima.

Vjerujem da će Zagrepčanke i Zagrepčani i to prepoznati.

 

 

U Zagrebu, 9. svibnja 2013.

Milan Bandić T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code