MEĐUNARODNI SIMPOZIJ O GOSPODARENJU OTPADOM

MEĐUNARODNI SIMPOZIJ O GOSPODARENJU OTPADOM

20. studenoga, 2014.

y376079340155938

Gospodarenje otpadom bilo je središnja tema znanstveno-stručnog skupa XIII. međunarodni simpozij gospodarenje otpadom Zagreb 2014. kojeg su organizirali Grad Zagreb, Zagrebački centar za gospodarenje otpadom, Hrvatska udruga za gospodarenje otpadom (HUGO), Međunarodna  organizacija za kruti otpad (ISWA, Geotehnički fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti – Razred za prirodne znanosti. Simpozij je održan  i  6. i 7. studenoga 2014. u prostorima Gradske skupštine Grada Zagreba.

Ciljevi Simpozija bili su definirati što kvalitetniju podlogu za donošenje odluka u pojedinim segmentima gospodarenja otpadom, na razini države, regionalne i lokalne samouprave i gospodarskih subjekata, razmotriti mogućnosti za materijalnu i energetsku oporabu otpada, sagledati gospodarsku dimenziju gospodarenja otpadom i potaknuti bolju suradnju znanosti i gospodarstva te ukazati na važnost komunikacije (edukacije, informiranja i dijaloga) u cjelovitom sustavu gospodarenju otpadom .

Tijekom trajanja Simpozija svoja znanja i iskustva razmijenilo je više od 60 domaćih i stranih stručnjaka i znanstvenika u području gospodarenja otpadom, a u obliku plenarnih predavanja i prezentacija predstavljeno je skoro 70 znanstvenih i stručnih radova. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code