MERLINKINA ULICA U BEOGRADU

MERLINKINA ULICA U BEOGRADU

25. srpnja, 2013.

Merlinkina ulica u Bg foto

Na desetogodišnjicu ubistva Vjerana Miladinovića Merlinke, prvog poznatog beogradskog transvestita, na uglu ulica Gavrila Principa i Zagrebačke postavljena je ploča sa nazivom “Ulica Merlinkina”

Vjeran Miladinović Merlinka ubijena je 22. marta 2003. godine u Beogradu, a ubica do danas nije pronađen i kažnjen.

Zastrašujuće brutalno ubistvo zidarskim čekićem desilo se u noći između 22. i 23. marta pre 10 godina, nedaleko od Osnovne škole “Zaga Malivuk” u beogradskom naselju Krnjača, a prema navodima optužnice osumnjičeni je bio Faik Ramadani, ali je sudsko veće donelo oslobađajuću presudu.  Zamenik tužioca najavio je žalbu na tu odluku, ali nakon toga nijedna informacija o ovom slučaju nije dospela u javnost.

Vjeran Miladinović Merlinka bila je gradska legenda i zvezda brojnih televizijskih i radio emisija, a najpozantija je po ulozi u ostvarenju Želimira Žilnika “Marble Ass”. Internacionalni festival queer filma koji se održava u Beogradu je u znak sećanja na Vjerana Miladinovića uzeo ime “Merlinka”.

Prvi put festival “Merlinka” je organizovan u decembru 2009. godine u Domu omladine sa idejom da promoviše filmske naslove koji se bave gej, lezbejskom i transseksualnom tematikom, a koji retko kad dođu do domaće filmske publike.

Izvor: http://www.b92.net/ T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code