McCain: Plan povlačenja iz Afganistana

McCain: Plan povlačenja iz Afganistana

5. srpnja, 2011.


Trojica američkih senatora u posjetu Afganistanu izrazili su zabrinutost da bi planirano povlačenje 33 tisuća američkih vojnika moglo omesti napore da se poraze talibani

Trojica američkih senatora u posjetu Afganistanu  izrazili su zabrinutost da bi planirano povlačenje 33 tisuća američkih vojnika – koje je najavio predsjednik Obama do rujna 2012. – moglo omesti napore da se poraze talibani. Republikanski senatori John McCain i Lindsay Graham, te neovisni senator Joe Lieberman, održali su tiskovnu konferenciju u Kabulu na kojoj je McCain nazvao plan povlačenja ‘nepotrebnim rizikom’ koji ne podržavaju američki vojni zapovjednici.

Britanski listovi pišu da će premijer David Cameron u dolazećem tjednu objaviti povlačenje najmanje 500 vojnika iz Afganistana do kraja 2012. Britanija ima u Afganistanu drugi po brojnosti kontingent – oko 9500 vojnika. Glavnina ih je razmještena u južnoj pokrajini Helmand, jednom od najnasilnijih dijelova zemlje. Također jučer, i iz zapovjedništva njemačkih oružanih snaga u Afganistanu objavljeno je da će oko 500 vojnika te zemlje biti povučeno do kraja ove godine. Njemačka ima u sjevernom Afganistanu oko 5 tisuća vojnika.

Izvor:www.voanews.com

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code