MATKOVIĆ PORUČUJE SRBU DA PRESTANE S IGROKAZIMA

MATKOVIĆ PORUČUJE SRBU DA PRESTANE S IGROKAZIMA

21. siječnja, 2014.

matkovic-josip 

Nakon što je Ministarstvo uprave svojim riješenjem poništilo oba Sabora HSP- a, i onaj Daniela Srba sazvan u Sisku,i Josipa Matkovića sazvanog u Osijeku, većina članova Predsjedništva HSP-a sazvala je izvanredni sabor stranke, te je 18. siječnja ove godine u Zagrebu za novog predsjednika izabran Josip Matković, dugogodišnji član te stranke, te donedavni predsjednik Županijske organizacije splitsko- dalmatinske županije.

Na ovaj potez većina članova predsjedništva odlučila se nakon što su pravni stručnjaci proanalizirali rješenje o poništenju izvanrednog sabora u Osijeku, u kojem smo upozoreni na sitne tehničke nedostatke koji su održanim saborom u Zagrebu 18.siječnja u cijelosti ispravljeni. Također ističemo, da smo bivšem predsjedniku Danielu Srbu ponudili kompromis, da usprkos činjenici što nema većinu u nijednom stranačkom tijelu sazove sjednicu predsjedništva HSP-a. Na tu sjednicu bi došla većina članova predsjedništva koja podržava Matkovića i bila spremna odustati od već ranije zakazanog sabora HSP-a te bi prihvatiti datum sabora kojeg je sada već bivši predsjednik odredio za 1. veljače 2014., pod uvjetom da se svim članovima HSP a koji to žele omogući dolazak na sabor, i izbor novog vodstva po modelu “jedan član jedan glas”, kao i uvjet da se kako gosp. Srb, tako i Matković povuku iz kandidature za čelnog čovjeka HSP-a, čime bi se izabrao netko drugi tko bi na izvjestan način izmirio “zaraćene strane”, te sa novim vodstvom krenuo u obnovu Hrvatske stranke prava.

Nakon što je gospodin  Srb odbio takav prijedlog očito grčevito braneći svoju poziciju sa koje je HSP sveo na najniže moguće grane od obnove HSP- a, praktički do ruba neprepoznatljivosti, izjavljujući da nitko tko je nazočio saboru u Osijeku nema što više tražiti u HSP- u, bili smo prisiljeni na ovakav potez, kako bismo vratili HSP na ono mjesto na političkoj sceni Hrvatske koje joj objektivno pripada.

Na kraju je Matković istaknuo da od bivšeg predsjednika  Srba očekuje da prizna novoizabrano vodstvo, te da prestane sa igrokazima u kojem već punih godinu dana igra ulogu “glavnog klauna” uz obmanjivanje članstva navodnim isključenjima i prijetnjama istima.

U Zagrebu, 20. siječnja 2014., u potpisu ovog priopćenju iz HSP-a je Josip Matković  T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code