MARINKO BOBAN I DELOŽACIJA BEZ  VLASNIČKOG LISTA

MARINKO BOBAN I DELOŽACIJA BEZ VLASNIČKOG LISTA

5. listopada, 2011.

22eecb38e7e67c064cfd39bebb8d1b77_mediumMarinko Boban kazneno je prijavljen zato što je godinama britansko-trgovačkom društvu Dawson-Drežnjak d.o.o. naplaćivao najam ugostiteljskog objekta koji nije u njegovom vlasništvu. Danas ugledni restoran Medvednica na uglu Bukovačke i Petrove ulice nekad je bio derutni montažni objekt koji je Marinko Boban kupio za 60 000 kuna, odnosno za 97% ispod stvarne cijene.

Lokal je prije deset godina od Marinka Bobana iznajmio Miljenko Drežnjak mnogo poznatiji kao Rođo i od barake je napravio ugledni restoran u kojem su redoviti gosti brojni uglednici. Rođo ima dokumentaciju da je u lokal uložio 830 000 kuna, ali Marinko Boban te troškove ne priznaje i podigao je Ovršni prijedlog kod Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Prvi Ovršni postupak zakazan je za 18. kolovoza  i nije uspio, a slijedeća deložacija najavljena je u  četvrtak  6.kolovoza.

Premda Marinko Boban po dokumentaciji koju smo dobili na uvid nema vlasnički list za montažni objekt, a terasa je u vlasništvu grada Zagreba, Sud je pogodavao ocu poznatog nogometaša. U obrazloženju spisa navodi se kako se ovršnim postupkom ne uzrokuje veća materijalna šteta, a Rođo potražuje više od 830 000 kuna, kao i teža povreda prava druge strane.

Desetak ljudi koji trenutno ostaju bez  posla i prihoda, ne računajući najmoprimatelja, za sutkinju  Goradnu Komorski, koja je donijela Prijedlog o ovrsi i iseljenju  i sudskog savjetnika Damjana Saradžića, koji to provodi  očito nisu teža povreda druge strane.

 

 

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code