MAJKA NIKOLINE PIŠEK NA KVATRIĆU PRODAJE KINESKU ROBU

MAJKA NIKOLINE PIŠEK NA KVATRIĆU PRODAJE KINESKU ROBU

1. ožujka, 2014.

 

 

normal nikolina pisek 005

U srpskim medijima poznata voditeljica laže da joj je majka kostimograf u HNK

 

 

Napisao: Franjo Dobrović

Nikolina Pišek nedavno je za srpski časopis Puls izjavila da je njezina majka kostimografkinja u Hrvatskom narodnom kazalištu, a otac profesor strojarstva. Nikolinine laži pokazuju da se srami svoje skromne radničke obitelji. Njezini su roditelji nekvalificirani radnici koji su sve do početka Domovinskog rata u Hrvatskoj zarađivali za život u jednoj od zagrebačkih tvornica. Kad je Nikolina ostala trudna s Markom Cigojem, čiji su se roditelji žestoko protivili njihovoj vezi, baka Nada preuzela je brigu o unučici Hani koja svih 17 godina živi kod nje. Budući da je briga o maloj bebi iziskivala dodatne troškove, a Nikolini je bilo ispod časti raditi bilo što da prehrani sebe i svoje dijete, gospođa Nada Pišek, Nikolinina majka, počela je preprodavati kinesku robu koju i danas svakog tjedna (obično utorkom) kupuje u Trstu „Kod Mirele“, u poznatom dućanu kod tršćanskog autobusnog kolodvora koji je već više od 20 godina poznata meka svih švercerea izs prostora bivšnekadašnje Jugoslavije.

POLICAJAC DRAGAN

Budući da je standard posljednjih godina u Hrvatskoj sve niži, Nada Pišek okrenula se preprodaji turske robe – rublja, čarapa i majica – koju nabavlja u zagrebačkoj Dubravi, u Konjščinskoj ulici, kod tamošnjih Janjevaca. Tu robu svakodnevno, od jutra do mraka, preprodaje prodavačicama na placu: kumicama i cvjećaricama, ali i usputnim prolaznicima u pothodniku između starog Kvatrića i Name. Društvo joj pravi gospođa Ljubica, izbjeglica iz Bosne, najbolja Nadina prijateljica koja će vam, ako je pitate za Nadu, vrlo rado ispričati sve što vas zanima, posebice ako od nje kupite turske gačćice za samo 10 kuna.

Nada Pišek ima jednog ljutog neprijatelja na Kvatriću: policajca Dragana, također izbjeglicu iz Bosne, koji ju je već nekoliko puta zapisao jer ju je „uhvatio na djelu,“ to jest u zabranjenoj preprodaji robe. Otada Nada od Dragana bježi kao vrag od tamjana. Ili kao Nikolina od istine.

I Dragan će vam vrlo rado ispričati sve o tome, posebice ako mu platite kavu ili pokažete duboko poštovanje i divljenje prema njegovim „detektivskim sposobnostima“ uhođenja i progona švercera.

Gospođa Ljubica bit će sretna da vam ispriča sve o Nadinu teškom financijskom stanju i o tome da je „jadnica, unatoč bogatoj i poznatoj kćeri“, prisiljena svaki dan, od jutra do mraka, sa svojih 67 godina, hodati s dvije velike torbe pune turske i kineske robe (koju nerijetko podvaljuje pod „originalnu talijansku“ ako joj se posreći pa naleti na naivne kupce) po placu i stajati na propuhu u pothodniku ne bi li zaradila koju kunu. Ako gospođi Ljubici u čudu kažete „pa kako je to moguće, Nadina kći Nikolina je zvijezda i bogato se udala”, gospođa Ljubica samo će sjetno uzdahnuti i reći vam da je to „tako s nezahvalnom djecom i da Nikolina roditeljima ne da ni jednu jedinu kunu, iako zna da bez Nadina cjelodnevnog šverca ne bi preživjeli od prvog do prvog u mjesecu.“

SKUPI DAROVI ZA BOGATE

S druge strane, novopečena gospođa Ristović više je puta izjavila za medije da „obožava poklanjati prijateljima skupe darove,“ posebice kad je svojoj najboljoj prijateljici Snježani Mehun za rođendan poklonila skupi dar (torbicu s potpisom), a više je puta izjavila i da je „uzdržavala neke svoje bivše dečke,“ vjerojatno misleći na Kristijana Curavića.

O Nikolininoj sklonosti poklanjanju skupocjenih darova svojedobno je svjedočio i njezin bivši dečko Matijae Čorković, kojemu je za rođendan poklonila također neki vrlo skup dar za koji je on, iako imućan, rekao da „ga on sam sebi ne bi mogao priuštiti.“ Dakle, para ima za bacanje, ali ne i da udijeli vlastitim roditeljima za hranu i režije.

Zašto Nikolina, zvijezda s TV ekrana, uvijek odjevena u krpice s potpisom, budući da ima mogućnosti, financijski ne pomogne vlastitim roditeljima koji joj od rođenja do danas, svih dugih 17 godina, odgajaju kćer? Njezina majka Nada ima 67 godina, nije više u cvijetu mladosti, a posao kojim se bavi je težak: ide od klupe do klupe svih kumica na Kvatriću s teretom u rukama, zatim obilazi sve cvjećarnice na starom Kvatriću, a na kraju se uputi dolje u pothodnik na propuh, gdje je vlažno, vjetrovito i hladno (a ljeti prevruće), sa svojim torbama punim robe, gdje stoji cijeli dan strepeći da ju ponovno policajac Dragan i ostalo komunalno osoblje ne zapišu i, u najgoroj varijanti, oduzmu joj robu.

I ne samo to. Nikolina nije samo škrta prema vlastitim roditeljima, nego i prema nezaposlenom bratu Domagoju koji živi s roditeljima. O teškom životu Nikolinine majke Nade možete doznati na licu mjesta, na Kvaternikovu trgu. Dovoljno je pitati cvjećarice i kumice „gdje je gospođa Nada koja prodaje talijanske džempere“ i svi će vam priskočiti u pomoć, posebice ako natuknete da ste već nešto kupovali od nje pa morate zamijeniti kupljenu majicu za manji ili veći broj ili vam je „prijateljica rekla da je od nje kupila odličnu majicu pa biste i vi jednu takvu kupili ili naručili.“ T

 

 

13 komentara

Uskoči u raspravu
 1. mimi
  #1 mimi 7 prosinca, 2015, 00:04

  I treba da se zna! A ona narodu prodaje mooda za bubrege

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. žuti
  #2 žuti 15 ožujka, 2014, 05:37

  Jadno novinarstvo, jadan tekst, jadni protagonisti. Dno dna!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Дубаи
  #3 Дубаи 7 ožujka, 2014, 11:31

  Усамљеност слаби опште здравствено стање…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. baba s placa
  #4 baba s placa 7 ožujka, 2014, 10:59

  pa to sve kumice na placu i kontrolori s zagrebčakih tržnica znaju

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. đuro
  #5 đuro 5 ožujka, 2014, 12:10

  JESTE LI SADA JAKO SRETNI ŠTO STE TO OBJAVILI SVEKOLIKOM PUČANSTVU?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code