MAJI RUNJE I KRUGU ZA TRG TREBA UPUTITI JAVNU ZAHVALU

MAJI RUNJE I KRUGU ZA TRG TREBA UPUTITI JAVNU ZAHVALU

27. lipnja, 2017.

 

Više od deset godina neumorno prosvjedovali na trgu jugoslavenskog zločinca, tražeći da se njegovo ime ukloni s najljepšeg trga u Zagrebu. Osobno u više navrata, pa i u vremenima najvećih obiteljskih tragedija bio nazočan na tim prosvjedima ne samo u Zagrebu, nego i tijekom dvadeset godina života u Australiji do 1990. godine

Napisao: Antun Babić

Prijedlog Milana Bandića da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske još jedna je podvala najvećeg političkog kameleona u povijesti nove hrvatske države. Naravno, treba proslaviti Bandićev poraz u njegovoj 25. godišnjoj obrani zlikovca, maršala Tita. No, istovremeno važno je držati na umu kako se radi o čovjeku čija riječ ništa ne vrijedi i koji je bio najuporniji čuvar imena maršala Tita, nego bilo koji hrvatski komunist ili član SDP-a. Da je ostao živ čak bi i Ivica Račan prije nego Bandić popustio pred pritiskom javnosti da se s javnih mjesta u Hrvatskoj promjene imena trgova, ulica i raznih drugih javnih mjesta koja su nosila i nose ime partizanskog koljača stotine tisuća Hrvata nakon Drugog svjetskog rata.

Solomonsko rješenje

Bandićeva opijenost s moći koju mu daje vlast u Zagrebu, ili pak strah od istinskog i nenamještenog suđenja za zlouporabu vlasti, o čemu i ptice na grani u Zagrebu pjevaju, toliko je nazočna u svim njegovim današnjim političkim, tj. oportunističkim potezima, da je on ovih dana spreman prodati sve i svakoga samo da spasi svoju debelu, ali i sve manje sigurnu kožu.

Pritisnut od Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, s jedne strane, i njegovih komunističkih istomišljenika, s druge strane, Bandić je došao sa solomonskim rješenjem da se ime Trg maršala Tita promijeni u ime Trg Republike Hrvatske. U normalnoj zemlji i normalnom društvu, meni bi takav prijedlog bio sasvim prihvatljiv. Ne i u Hrvatskoj, koja je pod čizmom maršala Tita nosila ime Socijalistička Republika Hrvatska, a sadašnji Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu zvao se Trg Republike (1947. do 1990.) 

Trg hrvatske države ili Trg dr. Franje Tuđmana

Moj prijedlog za ime koje bi trebalo dati sadašnjem Trgu Maršala Tita je – TRG HRVATSKE DRŽAVE. Hrvatski se narod više od 900 godina borio za svoju samostalnu državu i to ime odavalo bi priznanje svim generacijama Hrvatica i Hrvata koji su se borili i koji su dali svoje živote da bi mi danas imali, kakvu takvu, svoju hrvatsku državu. Kao drugu moguću opciju predložio bi ime – TRG DR. FRANJE TUĐMANA. Ipak, ma koliko ja osobno cijenio prvog hrvatskog predsjednika, HRVATSKA DRŽAVA MORA BITI VJEČNA I IZNAD SVAKOG POJEDINCA. S tim na umu pozivam sve vijećnike u Zagrebačkoj skupštini koji budu, ako Bandić ne promijeni svoje mišljenje, glasovali o promijeni imena Trga maršala Tita, da ne upadnu u zamku koju im namješta Titovac Bandić. Milanu Bandiću jako je važno da se u novom imenu vidi kontinuitet komunizma i Titove zločinačke Jugoslavije. To se mora spriječiti.

Na kraju, treba istaknuti kako su Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović mudro i odlučno iskoristili svoju novu političku moć da natjeraju Milana Bandića na ovaj do sada nezamisliv Bandićev ustupak, zbog kojeg sigurno noćas neće mirno spavati. Međutim, ovo je sada odlična prilika da se također uputi i javna zahvala gospođi Maji Runje i svim članovima Odbora Krug za Trg, koji su više od deset godina neumorno prosvjedovali na trgu jugoslavenskog zločinca, tražeći da se njegovo ime ukloni s najljepšeg trga u Zagrebu. Osobno u više navrata, pa i u vremenima najvećih obiteljskih tragedija bio nazočan na tim prosvjedima ne samo u Zagrebu, nego i tijekom dvadeset godina života u Australiji do 1990. godine.

U Zagrebu, 27. lipnja 2017. T

382 komentara

Uskoči u raspravu
 1. bodo
  #1 bodo 22 rujna, 2017, 11:23

  Želim zahvaliti Leroy Wolfu Green Well PLC-a za pomoć u kupnji kredita
    dobio sam svoj kredit bez stresa nakon
  suglasni s uvjetima i uvjetima otplate tvrtke.
    Ako vam je potrebna financijska pomoć, kontaktirajte ih putem e-pošte. [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. amerisave
  #2 amerisave 21 rujna, 2017, 23:06

  Wenn Sie dringenden Kredit za financiračicu, koji se nalazi u četvrtoj centru, a zauzima $ 3000 i $ 80.000.000. Maks, zuverlässig, effizient, schnell und dynamisch mit 100% garantira Darlehen. Im Falle von Zinsen, za Zinssatur für die Darlehen (5%), kontaktirajte putem e-pošte na ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. VICTORIA SALGADO
  #3 VICTORIA SALGADO 21 rujna, 2017, 14:52

  Pozdrav,
  Ovo je obavijestiti javnost da je gospođa Victoria Salgado, privatna zajmodavac, otvorila financijsku priliku svakome tko treba financijsku pomoć. Dajemo kredit po kamatnoj stopi od 2% za pojedince, tvrtke i tvrtke pod jasnim i razumljivim uvjetima i uvjetima. Kontaktirajte nas danas putem e-maila na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. VICTORIA SALGADO
  #4 VICTORIA SALGADO 21 rujna, 2017, 11:05

  Pozdrav,
  Trebate li zajam? Ili vam je potrebno hitno financiranje za svoj projekt ili druge svrhe? Jeste li u dugu i trebate zajam za konsolidaciju duga? Mi smo tu da vam pomognemo financijski jer nudimo brz i pouzdan zajam po kamatnoj stopi od 2% ljudima, tvrtkama i društvima diljem zemlje. Naši su uvjeti i uvjeti jasni i vrlo razumljivi. Naše trajanje traje do 50 godina ovisno o iznosu kredita koji vam je potreban i transakcija je 100% sigurna i sigurna za sve kupce. Za više informacija i provjeru ispunjavanja uvjeta kontaktirajte nas putem e-pošte na ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. IVAN ALEKSANDRA
  #5 IVAN ALEKSANDRA 21 rujna, 2017, 00:31

  Trebate li zajam? Ovo je obavijestiti javnost da je gospođa Ivan Aleksandra, privatni kreditni zajmodavac, otvoriti financijsku priliku svakome tko treba financijsku pomoć. Dajemo kredite po kamatnoj stopi od 2% za pojedince, tvrtke i tvrtke s jasnim i razumljivim uvjetima i uvjetima.
  kontaktirajte nas danas putem e-maila: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. sandra walker
  #6 sandra walker 20 rujna, 2017, 11:51

  Želite li proširiti proizvodnju, kupiti novu opremu, započeti posao, proširiti tržište ili pristupiti obrtnom kapitalu za poseban projekt? Kontaktirajte nas danas kako biste dobili zajam za financiranje vašeg projekta ili za isplatu dugova i drugih osobnih financijskih potreba. Njihove prijave za kredite obrađuju se u roku od dva radna dana. Vaše će financijske potrebe biti ispunjene po povoljnoj kamatnoj stopi od 2%.
  Sve se prijave moraju poslati na e-mail tvrtke: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. DIEGO
  #7 DIEGO 19 rujna, 2017, 21:18

  Pozdrav svima,
  Ja sam gospodin Diego privatni zajam zajmodavac koji daje život vrijeme priliku za sve vrste kredita. Trebate hitni zajam za otplatu dugova ili trebate kapitalni zajam kako biste poboljšali svoje poslovanje? Jesu li banke i druge financijske agencije odbili? Trebate li konsolidaciju ili hipotekarni zajam? Posudimo novac od ljudi koji trebaju financijsku pomoć, koji imaju loše kreditne ili koji trebaju novac da plati račune i ulažu u posao uz nisku kamatnu stopu od 2% na jasne i razumljive uvjete i odredbe. 100% zajamčeno.

  Pošaljite nam e-mail na: ([email protected]) za prijavu

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. sinisa
  #8 sinisa 19 rujna, 2017, 05:51

  Sve zahvaljujući gospodinu Johnu Williamsu zbog spasenja djetetovog života, on mi je dao svoju riječ i stajao pored njega, a danas sam bio u mogućnosti platiti za liječenje djeteta, on je bio moja posljednja nada i nije mi dopustio ni da netko kome treba zajam ga treba hitno kontaktirati ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. patricija bodnarova
  #9 patricija bodnarova 18 rujna, 2017, 14:40

  Želimo obavijestiti javnost da je PATRICIJA BODNAROVA LOAN COMPANY trenutno davanje zajma po pristupačnoj stopi od 2% godišnje. Dajemo minimalni iznos kredita od 10.000,00 EUR i maksimalni iznos od 100.000.000,00 EUR. Ako vam je potrebna financijska sredstva za širenje poslovanja, poljoprivrednu namjenu, otplatu duga, auto kredita i obrazovnog kredita onda vam možemo pružiti veliku pomoć i pomoć. Za više informacija o našem kreditnom programu preporučujemo da se obratite našoj službenoj e-pošti navedenoj u nastavku: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Supreme Lending
  #10 Supreme Lending 18 rujna, 2017, 14:11

  Supreme zajmovi su društvo s ograničenom odgovornošću s upisanim kapitalom. Nudimo zajmove i financijske usluge svih vrsta. Naš kredit varira od poslovnih do osobnih ili s dugim ili kratkoročnim uvjetima uz povoljan interes (2%). Naš kreditni proces je vrlo brz i pouzdan s jamstvom. Za više informacija o našim uslugama, javite nam iznos zajma koji želite. na adresu e-pošte možete poslati poruku.

  [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. leonardo dora
  #11 leonardo dora 18 rujna, 2017, 00:52

  LEONARDO DORA | Halo, Apakah Anda mencari Keuangan / Pemberi Pinjaman yang sah dan terpercaya? Apakah Anda memerlukan pinjaman? Apakah Anda memerlukan bantuan keuangan yang mendesak? Apakah Anda memerlukan pinjaman segera untuk melunasi hutang Anda atau apakah Anda memerlukan pinjaman modal untuk memperbaiki bisnis Anda? Kami menawarkan semua jenis pinjaman dengan tingkat bunga 2% kepada perorangan, perusahaan dan perusahaan dengan persyaratan dan ketentuan yang jelas dan dapat dimengerti. Kami memberikan pinjaman dari jumlah apapun ke tujuan manapun jadi hubungi kami hari ini untuk mendapatkan pinjaman instan hari ini. Kirimkan kami email ke: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. RICHARD GROOVE
  #12 RICHARD GROOVE 17 rujna, 2017, 09:18

  zajam! zajam!! zajam!!!
  Tražite uglednu i akreditiranu privatnu tvrtku koja nudi kredite za životnu priliku. Nudimo sve vrste kredita na vrlo brz i jednostavan način, osobni zajmovi, auto krediti, hipotekarni zajmovi, studentski krediti, poslovni krediti, investicijski zajmovi, konsolidacija duga i još mnogo toga. Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Trebate li kredit za konsolidaciju ili hipoteku? Nemojte više izgledati kao da smo ovdje da bismo sve vaše financijske probleme stvar prošlosti. Mi posuđujemo sredstva pojedincima i tvrtkama kojima je potrebna financijska pomoć po stopi od 2%. Nije potreban broj socijalnog osiguranja i nije potrebna provjera kredita, 100% zajamčeno. Želim koristiti ovaj medij kako bismo vas obavijestili da pružamo pouzdanu i pomoćnu pomoć i rado ćemo vam ponuditi zajam.
  Zatim pošaljite e-mail na: ([email protected]) da se prijave za zajam.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. RICHARD THOMPSON
  #13 RICHARD THOMPSON 17 rujna, 2017, 09:07

  zajam! zajam!! zajam!!!
  Tražite uglednu i akreditiranu privatnu tvrtku koja nudi kredite za životnu priliku. Nudimo sve vrste kredita na vrlo brz i jednostavan način, osobni zajmovi, auto krediti, hipotekarni zajmovi, studentski krediti, poslovni krediti, investicijski zajmovi, konsolidacija duga i još mnogo toga. Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Trebate li kredit za konsolidaciju ili hipoteku? Nemojte više izgledati kao da smo ovdje da bismo sve vaše financijske probleme stvar prošlosti. Mi posuđujemo sredstva pojedincima i tvrtkama kojima je potrebna financijska pomoć po stopi od 2%. Nije potreban broj socijalnog osiguranja i nije potrebna provjera kredita, 100% zajamčeno. Želim koristiti ovaj medij kako bismo vas obavijestili da pružamo pouzdanu i pomoćnu pomoć i rado ćemo vam ponuditi zajam.
  Zatim pošaljite e-mail na: ([email protected]) da se prijave za zajam.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. cindy moore
  #14 cindy moore 17 rujna, 2017, 08:55

  Tražite poslovni kredit, osobni zajam, kućni zajam, auto
  zajam, studentski kredit, zajam za konsolidaciju duga, neosigurani kreditni rizik
  kapital, itd .. Ili ste odbili zajam od banke ili bilo kakve financijske transakcije
  institucija za jednu ili više raisons.vous su na pravom mjestu
  Vaše kreditne rješenja! Ja sam privatni zajmodavac, dajem zajmove
  tvrtke i pojedince po niskoj i povoljnoj kamatnoj stopi
  2%. Interes. Kontaktirajte nas putem e-pošte ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. OLIVER LUCANS
  #15 OLIVER LUCANS 17 rujna, 2017, 04:59

  PRIMJENJUJU PONUDU URGENTA POTRAŽIVANJA. SADA

  Dragi kandidati za zajmove, Pozdrav iz LUCKY solidnog kredita.
  Mi smo certificirani zajmodavac koji nudi zajmove
  ljudi koji trebaju zajmove. mi dajemo kredite za
  projekte, posao, poreze, dug, račune i mnoge druge
  reason.we trčanje na 2% više rate.There primiti preko
  dobiti kredit za tvrtku, pa vam je potreban zajam?
  Jeste li u dugu? Želite li započeti posao i trebate kapital?
  Trebate li kredit ili financiranje iz bilo kojeg razloga? tvoja pomoc
  konačno ovdje, a mi dati sve kredit u iznosu od
  jeftin i pristupačan samo 2% godišnje, ako ste zainteresirani
  Molimo kontaktirajte nas danas
  ([email protected])
  i dobiti svoje zajmove danas. za više o našem
  molimo vas da ostavite
  znajući iznos kredita koji vam treba i trajanje zajma.
  koju želite poduzeti
  * Osobni zajmovi (osigurani i nezaštićeni)
  * Poslovni krediti (osigurani i nezaštićeni)
  * Zajam za konsolidaciju i još mnogo toga.
  Mi smo certifikat, pouzdan, pouzdan, učinkovit, brz i
  dinamičan. Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas
  nas na:
  [email protected]

  Sretno,
  Kupac.
  LUCKY ZNAČI KREDIT.

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. HENRIETTA FERNANDO
  #16 HENRIETTA FERNANDO 14 rujna, 2017, 23:09

  Pozdrav,
  Ja sam gospođa Henrietta Fernando privatna zajmodavca koja daje zajmove za životno razdoblje. Trebate hitni zajam za brisanje dugova ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje poslovanja? Jeste li odbijali banke i druge financijske agencije? Trebate konsolidaciju ili hipotekarni kredit? Ne tražite dalje, jer smo ovdje zbog svih vaših financijskih problema. Posuđujemo sredstva ljudima kojima je potrebna financijska pomoć, koja imaju loše kreditne ili potrebne novce za plaćanje računa, da ulažu u poslovanje po stopi od 2%. Želim koristiti ovaj medij kako bih obavijestio javnost da pružamo pouzdanu pomoć i korisnike te ćemo vam biti spremni ponuditi zajam.
  Pošaljite nam e-poštu na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. equity
  #17 equity 14 rujna, 2017, 12:58

  Zdravo,
  Ovo je obavijestiti javnost da gospodin Micheal thiago, privatni kreditni zajmodavac otvara financijsku priliku svima kojima je potrebna bilo kakva financijska pomoć. Dajemo zajam po kamatnoj stopi od 2% za pojedince, tvrtke i tvrtke pod jasnim i razumljivim uvjetima i odredbama. Obratite nam se danas e-poštom na: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. fedrick power
  #18 fedrick power 4 rujna, 2017, 21:20

  Zdravo,
  Trebate li zajam između pojedinaca kako biste se nosili s financijskim poteškoćama i konačno prekršili slijepu ulicu koju su prouzročili banke odbijanjem potražnje za kreditnim zapisima? Pružamo pravi kredit u rasponu od 1000 do 100 milijuna dolara, bez bankovne garancije i pristupačne kamatne stope od 2%. Mogu vam pomoći napraviti određeni zajam koji želite. Kontaktirajte me ako ste zainteresirani. EMAIL: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. COSMINA SIMONA
  #19 COSMINA SIMONA 3 rujna, 2017, 20:03

  zdravo prijatelji
  ja sam tako sretan i zahvalan Majci Deborah Avant Finance Limited. Upravo sam dobio moj kredit i bio je brz i siguran. ne zahtijevaju nikakve naknade od tvrtke i oni će otvoriti bankovni račun za vas da dobijete svoj kredit. možete dobiti svoj zajam previše. pošaljite e-poštu ako vam je potreban kredit bilo koje vrste putem: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. patricija bodnarova
  #20 patricija bodnarova 3 rujna, 2017, 08:45

  Želimo obavijestiti javnost da je gospođa PATRICIJA BODNAROVA LOAN COMPANY trenutno daju zajam po prihvatljivoj stopi od 2% godišnje. Dajemo minimalni iznos kredita od 10.000,00 EUR i maksimalni iznos od 100.000.000,00 EUR. Ako vam je potrebna financijska sredstva za širenje poslovanja, poljoprivrednu namjenu, otplatu duga, auto kredita i obrazovnog kredita onda vam možemo biti od velike pomoći i pomoći. Za više informacija o našem kreditnom programu preporučujemo da se obratite našoj službenoj e-pošti navedenoj u nastavku: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code