LUKA RAJIĆ ŠVICARSKI DVORAC PLATIO 17,7 MILIJUNA CHF

LUKA RAJIĆ ŠVICARSKI DVORAC PLATIO 17,7 MILIJUNA CHF

10. srpnja, 2011.

Nekadašnje biskupsko sjedište i spomenik kulture u selu Satigny pokraj Ženeve Luka Rajić, bivši kralj hrvatske mliječne industrije, obnavlja u skladu s najstrožim konzervatorskim propisima. Platio ga je 17,7 miljuna švicarskih franaka, a za obnovu dvorca zaduženi su najprestižniji švicarski arhitektonski studiji, i to isključivo oni koji posjeduju certifikate nužne za obnovu spomeničke baštine.

Piše:Irena Divković Milanović iz knjige KONDO KONDO

Premda se nagađalo kako je rastavom od Luke Rajića, majka njegove trojice sinova Borna Rajić postala najbogatijom Hrvaticom, sudeći prema imovinskom statusu vlasnika PharmaSa Luke Rajića ipak se čini da to nije tako. Naime, nakon brakorazvodne parnice u Borninom je posjedu luksuzni stan u Parizu u ulici Marignan, te jedan u strogom središtu Zagreba u Bakačevoj ulici. Na istoj adresi stanove ima i njezin bivši suprug Luka. Budući je najavljeno kako će Luka uskoro renovirati i zagrebački dvorac Okrugljak, jasno je da je i ta impozantna nekretnina pripala njemu a ne bivšoj supruzi Borni. Što je još sve u imovinskom portfelju hrvatskog tajkuna sa švicarskom adresom te kad je i kako kupio vrijednu nekretninu u zemlji skupih satova i zlatnih poluga, možete saznati iz knjige KONDO KONDO.

Autorica Irena Divković Milanović opisuje živote, poslove i nekretnine hrvatske i ex-yu elite. Na 256 kolornih stranica, luksuznog izdanja knjige “KONDO KONDO” po prvi put ćete pročitati sve o tranzicijskoj i ostaloj eliti iz šire regije. Sve što su drugi mediji zatajali ili nisu znali, kolekcionirano je u jedinstvenom dokumentarnom dosjeu tajkunizma, politike, zvijezda estrade, sporta. Saznat ćete tko je sve i na kojim lokacijama, za koliko novaca u inozemstvu kupio nekretnine. I naravno vidjeti autentične fotografije bogatstva hrvatske i ostale tajkunske elite. Zato požurite na kioske jer se radi o limitarnom izdanju. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Dubrovkinja
  #1 Dubrovkinja 24 srpnja, 2011, 18:45

  Da li će ikad netko upitati ovog dječaka iz Konjica odakle mu novci i tko mu je to sve omogućio?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Pastir
  #2 Pastir 14 srpnja, 2011, 18:01

  Ovome ne bih ni ovce dao čuvati…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code