LOPOVSKI GONG POKAZUJE PRAVO LICE

LOPOVSKI GONG POKAZUJE PRAVO LICE

21. rujna, 2014.

 

1 182016

Rade za interesnu zajednicu HDZSDP

Napisao: Saša Radović

JNA je napala Banske dvore 7. listopada 1991. nešto poslije 15 sati. Jedna bomba Mk-82 pogodila je prostoriju u kojoj su nekoliko minuta ranije sjedili i jeli Tuđman, Mesić i Marković, a druga je pala u dvorište Banskih dvora. Osam raketa Munja pogodile su druge dijelove zgrade i vanjski zid prema Tuškancu. Povijesna zgrada na zapadnoj strani Trga sv. Marka u Zagrebu teško je oštećena. Dio Gornjeg grada dobro se stresao, golubovi su prhnuli s krovova. No, to je sve „luk i voda“ kako kaže puk, prema potresu na Gornjem gradu ovih dana. Drma se moćna glava hobotnice koja je u dva i pol desetljeća proždrla Hrvatsku. Ljigavim krakovima isisano je sve što se isisati da – a sada se i glava i krakovi tresu zbog jednog običnog referenduma. Bez razloga!

Hobotnici, kako puk naziva interesnu zajednicu HDZSDP, ne mogu nauditi ustavne promjene referendumom; s preferencijalnim glasovanjem, spuštenim izbornim pragom i zabranom predizbornog koaliranja. Zbog nakaradne izborne procedure i biračkih spiskova koji zadrže stotine tisuća glasova mrtvih i lažnih glasača i nakon spomenute, eventualne ustavne promjene – lopovi će nastaviti s uspješnim izbornim manipulacijama. Vlast, slast i bogatstvo vladajuće elite teško da je moguće okrznuti demokratskim putem.

Pa ipak, vlada RH, Hrvatski sabor i bezbrojni suradnici – politički paraziti, noćima ne spavaju mirno. Put u pakao počinje prvim korakom, a referendum o promjeni izbornog zakona ustavnim promjenama mogao bi biti baš taj prvi korak. Napoleon Bonaparte rekao je da samo strah i interes pokreću ljude. U konkretnom slučaju jedini strah elite je konfiskacija njihove nezakonito stečene imovine u slučaju gubitka vlasti. A, jedini interes je zaštita te iste, opljačkane imovine. Tijekom desetljeća članovi hobotnice HDZSDP stvorili su izuzetno moćne mehanizme zaštite, ali svaka, pa i najmanja mogućnost gubitka vlasti – rezultira razornom panikom.

Dvije vodeće „nazovi stranke“ HDZ i SDP, obje iznikle na nasadima Oktobarske revolucije, prvi puta u javnosti pojavljuju se kao kompaktna interesna zajednica. Bivši udbaši i njihovi nasljednici usuglašeni, s poslušnim medijima i podrepnim GONG-om obećavaju promjenu izbornog zakona – ali bez ustavnih promjena. Podlom prodajom „šarene laže“ da će nešto mijenjati obećavaju ono što ni u kojem slučaju neće provesti. To potvrđuje činjenica da se prije svakih izbora događaju obećanja o izmjenama izbornog zakona – ali to se odmah iza izbora zaboravi! Rotacija HDZ – SDP se nastavlja. Sva ta jalova obećanja imaju jedini cilj; izbjeći ili onemogućiti bilo kakve promjene, a posebice referendum.

Na komičnoj hrvatskoj pozornici odvijao se uvijek isti scenarij tragičnog izbornog igrokaza: po završenim izborima državni kontrolori i dobro plaćeni GONG podnesu izvješća – da je sve u redu! Tužbe zbog mnoštva nepravilnosti DIP (Državno izborno povjerenstvo) odbija i demokracija teče dalje!

ZLA UDRUGA I LOPOVSKI GONG

Za uzdrmani mir bahate i prebogate elite ovog kišnog ljeta pobrinula se „zla“ udruga U ime obitelji i Željka Markić. Razložnim prijedlozima za poboljšanje karikature od izbornog zakona nanijela je težak udarac hrvatskom političkom šljamu. Poznavajući dugogodišnju nemoralnu izbornu shemu – i uvijek istu laž da će Hrvatski sabor promijeniti izborni zakon – udruga je povukla dobar potez tražeći referendumom promjenu ustava. Jedino tako moguće je natjerati namjerno inertni Sabor da nešto učini. Otpor bešćutne i nemoralne elite protiv narodnog izjašnjavanja iznenađujući je aktivan.

Prošle godine vlada i Sabor trajno su nas osramotili Lex Perkovićem, a ove godine su nas u svoju nemoralnu kaljužu gurnuli s Lex Merzel. Marinino primanje u najviše tijelo Republike Hrvatske nije samo nemoralno djelo, nego je cijelom razvijenom svijetu ukaz da je Hrvatska izgubila civilizacijske norme i svaku ljudskost. Opskurni likovi koji na TV iznose idiotizam „kako je to po zakonu“ sramotni su izdanci homo sapiensa bez trunke savjesti. Glupava isprika „da je to po zakonu“ može se ispraviti dok trepneš – no oni kažu da o tome treba razmišljati. Valjda do 2050. godine! Sabor u izmjenu zakona o carskim i kraljevskim privilegijama zastupnika treba samo dodati jedan članak – apage ladro (zabrana lopovima!). Stupanje Marine u sabornicu normalna je i zakonita za kriminalce, ali je najveća sramota za svakog poštenog hrvatskog građana.

Bez referenduma bi ti opskurni likovi i o izmjeni izbornog zakona razmišljali do 2050.! Obećanja osoba bez morala – uvijek su samo obećanja. Takvim obećanjima bez pokrića, ljigava hobotnica pokušava prevariti svekoliki puk. Žalosno je da respektabilnu četu; vladu RH, Sabor i mnoštvo političkih parazita predvodi podrepna udruga GONG. Njezin „izvršni direktor“ Dragan Zelić se uplašio da bi se „mogla nakaradno promijeniti naša izborna pravila“. Zelić, po nalogu svojih financijera, dijeli listiće s naputkom da ne treba referendum, pa će Hrvatski sabor bez ustavne promjene – izmijeniti izborni zakon. Do 2050! Javio se i veliki teoretičar, predsjednik saborskog Odbora za Ustav Peđa Grbin: „Prijedlog GONG-a najsuvisliji je od svih dosadašnjih prijedloga, o njemu treba raspravljati i vidjeti je li to nešto na čemu će se moći graditi izmjene izbornog zakonodavstva“. I Peđa misli da treba „raspravljati i vidjeti“ pa onda graditi – do 2050.!

Osim spomenutih listića protiv referenduma GONG je uputio i prijedlog izmjena izbornog zakonodavstva. Prijedloge su uputili u saborsku proceduru i nezavisni zastupnici Jadranka Kosor i Josip Kregar, te SDP-ov zastupnik Gvozden Flego. Javnost nije upoznata s tim prijedlozima, ali uz njihovu poznatu usuglašenost s vladajućim strukturama – može se pretpostaviti da predlažu i izmjene parametara za referendume. Vjerojatno je to skupljanje potpisa na jednom mjestu u svakoj županiji, tri dana od 22 do 23 sata. Treba skupiti barem 3 milijuna potpisa.

OPĆI BUNT PROTIV VLASTI

Marketing vladajućih pomno prati komentare puka u medijima koji jasno izražavaju opći bunt protiv vlasti. Zbog toga se u igrokaz protiv referenduma uvode stalno novi opskurni glumci. Pojavio se i ustavnopravni stručnjak i vanjski član saborskog Odbora za Ustav, Branko Smerdel. Predložio je da se posebnim ustavnim zakonom uvede moratorij na održavanje referenduma dok se ne donese novi Zakon o referendumu. Dakle, opet je u pitanju 2050. godina, jer se do tada, sasvim sigurno ne bi donio novi Zakon o referendumu. Veleuvaženi gospodin je dodao da:“… sada iskorištavaju narodne inicijative koje služe podrivanju demokratskog poretka…“. Podržao ga je, zamislite, tko? – stara „oktobarska struktura“, drug Šeks! Treba upitati tu dvojicu podobnika, tko to podriva demokratski poredak i kakav je to demokratski poredak?

Genijalno! Moratorij referenduma do 2050., ili možda zauvijek! Zašto zamarati puk nekakvim nepotrebnim izjašnjavanjima!

Na kraju ove kratke elaboracije treba još jednom naglasiti da je, osim realizacije referendumskog prijedloga udruge U ime obitelji – izuzetno važno riješiti biračke spiskove. Ako sahranimo stotine tisuća mrtvih glasova i one faktično nepostojeće, te ako proceduru učinimo poštenom – izbori mogu postati demokratski.

Josif Visarionović Staljin rekao je: „Čovjek je kao vijak, što ga bolje stisneš, bolje drži“. No, profanirani i slobodno možemo reći – omraženi – hrvatski vlastodršci svojim stiskanjem puka mogu pretjerati. Ako se vijak previše stisne – može i puknuti!

Anno Domini MMIV./ LXIX.T

14 komentara

Uskoči u raspravu
 1. bili
  #1 bili 24 rujna, 2014, 15:17

  crnite stetniiiiiiiiiiiiii paraziiiiiiiiittttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii koji narodu nemilosrdno sisete zivotne sokove. Djavo vas sve sa sobom odnija

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Metod
  #2 Metod 22 rujna, 2014, 15:20

  Država je naš domet i podloga mirnog sna. Zaboravljamo da se u našem organizmu nalazi na milijarede bakterija koje vrve u svim organima za probavu i – sve odu s probavljenim hranište u crbnu jamu. A ‘krčag ide na bunar dok se ne razbije’. Ne mogu oni reći da nisu slobodni, ali odlično znadu da ta sloboda njih oslobadja trošeći njihov jal i čangrizavost utaman. Ne zaboravi da mržnja izjeda svoj organizam brže od hrđe na udici.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. auuuuu
  #3 auuuuu 22 rujna, 2014, 15:15

  e dragi moji veci je stah tih instaliranih lopovski elita od gazda ako ne uspiju narod prevesti zedna preko vode, nego od naroda. Gazde su jako opake i nemilosrdne i njih se ne da muljat kao naivni narod, a i gazda od gazda je vrlo nemilosrdan ako se zadace ne izvrsavaju kako treba.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. trk
  #4 trk 22 rujna, 2014, 15:07

  Interesantno je da sve protuhrvatske organizacije i pojedinci u republici Hrvatskoj su tudjini. tj. nehrvati, a Hrvati kao vecinski narod ko tupa stoka sve te gadosti sutke podnosi! Gdje je ta silna hrvatska ratnicka hrabrost? Umrla 1995? Ili Hrvati nisu za sve sto se s njima i oko njih dogadja zainteresirani. Ta gamad narodu i njegovoj djeci sustavno unistava i sadasnjost i buducnost, a narod blene ko tele u sarena vrata!!!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. itarbus
  #5 itarbus 22 rujna, 2014, 15:01

  ime tog QNGO-a (da kvazi nevladina udruga) ispravno glasi Govno Od Nekih Gradjana

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code