LEX PERKOVIĆ JE KAO PAVELIĆEV RASNI I TUĐMANOV PRETVORBENI ZAKON

LEX PERKOVIĆ JE KAO PAVELIĆEV RASNI I TUĐMANOV PRETVORBENI ZAKON

4. siječnja, 2014.

 

 

zm-v

Zoran Milanović je postao velikan nemorala i apsurda

 

Piše: Saša Radović

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda mr. sc. Oliver Mittermayer odredio je istražni zatvor Josipu Perkoviću do odluke o izručenju Njemačkoj. No, nakon žalbe na pritvor, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odredilo je puštanje na slobodu. Slijedi shema pravne procedure; rješenje Županijskog suda o izručenju, eventualna žalba (ako je naloženo izručenje) i zatim rješenje Vrhovnog suda! Dakle, nema problema – slijedi izručenje Josipa Perkovića kao i izručenje dvadesetak ubojica i kriminalaca pravosuđu Njemačke. U pravnoj državi o tome ne bi bilo nikakvih dilema.

Ali, nije gotovo!!! Saga o Titovim ubojicama događa se Hrvatskoj, ne u Americi, Africi ili u nekoj razvijenoj europskoj državi. Iako je svima sve jasno oko Perkovićevog izručenja bit će još mnogo laži, prevara i manipulacija – a najvjerojatnije je da izručenja neće ni biti! Tragediju, komediju ili farsu oko tog izručenja potpisuju respektabilni autori; odvjetnik Anto Nobilo, bivši državni tužitelj u doba komunizma i diplomirani pravnik Zoran Milanović, aktualni premijer RH. Oni će učiniti sve, baš sve, da svoga štićenika poštede neugodnih desetljeća njemačkog zatvora. Anto Nobilo djelovat će suptilno tražeći finese i rupe u pravnim aktima. Nasuprot tomu, premijer Milanović će kao i do sada nastupati robusno, ako treba i s kordonima policije ili specijalaca. Njemu eventualne sankcije Hrvatskoj mjerene milijunima eura ne znače ništa kao ni interes naroda. U pola svoga mandata uvjerili smo se da Milanović svojim ciljevima ide bez skretanja. Fanatičnom obranom udbaša Perkovića uvrstio se među velikane hrvatske povijesti. Njegov Lex Perković po svojoj apsurdnosti i nemoralu može se usporediti jedino s Pavelićevim  Zakonom o zaštiti arijevske krvi i časti hrvatskog naroda i s Tuđmanovim Zakonom o pretvorbi društvenih poduzeća (NN 019/1991).

 

PRAVDA I HRVATSKO PRAVO

Iako više nema zakonitog načina da se spriječi izručenje, tandem Milanović – Nobilo uzdaje se u činjenicu da članovi Vrhovnog suda također imaju udbaški background.  Njihov scenarij završava odbijanjem izručenja Njemačkoj po rješenju Vrhovnog suda i procesuiranje u Hrvatskoj. Nakon toga ne bi bilo problema. U toj hrvatskoj farsi važnu ulogu imala bi institucija zvana DORH poznata po prikrivanju najvećih zločina ratnog i pretvorbenog kriminala. Rad DORH-a i čelnika Bajića uvijek je diktiran s Markovog trga, moral i stručnost u drugom su planu. Za Perkovića i ostale ubojice ne bi bilo dokaza, optužnica, ni suđenja.

Pravda i hrvatsko pravo ne idu ruku pod ruku. U to hrvatsko pravo ne vjeruje ni naš svekoliki puk, a ni cijeli svijet. Da smo odavno izgubili svaku vjerodostojnost, kredibilitet i povjerenje, ukazuje poruka Europske komisije da će pomno pratiti provedbu hrvatskog zakona o primjeni europskog uhidbenog naloga. Slično se događa sa sumnjičavim roditeljima koji kontroliraju svoje dijete, ali ono ipak donosi slabe ocjene. U konkretnom slučaju postoji velika vjerojatnost da će Vrhovni sud Josipa Perkovića zadržati u Hrvatskoj, pa Europskoj komisiji (kao i spomenutim roditeljima) – neće koristiti monitoring hrvatskog pravosuđa. Doživjet ćemo sankcije, međunarodnu osudu i izolaciju.

 

SJEĆANJA PERKOVIĆA I MUSTAČA

Saga o Titovim ubojicama ili kraće, Lex Perković, najveća je sramota koju smo doživjeli na međunarodnom planu. 23 godine Hrvatska je uspješno pokrivala tajnu ubojstva emigranta Stjepana Đurekovića koje se dogodilo prije trideset godina u Muenchenu, ali i ostalih sedamdesetak ubojstava hrvatskih domoljuba u inozemstvu. Kad je sazrelo vrijeme istine dogodila se Milanovićeva pobuna protiv elementarnih ljudskih norma i religijskih zapovijedi: „NE UBIJ!“ Suprotno svakoj etičkoj konstanti Zoranovi poslušnici podigli su ruke u znak prihvaćanja onoga što ni jedan pošten čovjek ne bi prihvatio – nekažnjenog ubijanja! Vjerojatno su ti komunistički aparatćici pokušali umiriti svoju savjest izrekom Niccolóa Machiavellia – „cilj opravdava sredstvo“. A cilj je osujetiti objave sjećanja Josipa Perkovića o kriminalnom i krvavom stvaranju Hrvatske na njemačkom sudu. Tu su pokraj ubojstava i vremena komunizma – od 1990. godine pljačke svih vrsta, te hrvatski i međunarodni kriminal kakvog u Hrvatskoj nije bilo od VII. stoljeća, od dolaska Hrvata na ove prostore. U ovoj horror priči najgore od najgoreg je ratno profiterstvo dijela hrvatske vlasti koje je rezultiralo žrtvama branitelja. Isplivala bi imena zločinaca koji danas plivaju u bogatstvu stečenom na krvi svojih branitelja (šverc hrvatske nafte za srpske tenkove). Taj zločin o ubojstvima vlastitih branitelja o kojem relevantno mogu svjedočiti Perković i njegov šef Mustač – jedinstven je primjer zla u povijesti ratova. Tu je i bezobrazno bogaćenje tajkuna u švercu oružja, droga…

 

SKRIVANJE DOKAZA

Za neupućene treba navesti da su DORH-u podaci o zločinima ratnog i pretvorbenog profiterstva odavno dostavljeni – i da je njihovo evidentno skrivanje također zločin. Zbog toga je vrlo važno izručenje Perkovića – jer bi se nakon javnih objava u njemačkom  sudskom procesu crne tajne morale izvući iz Bajićevih ormara. Procesuiranjem zločinaca krvavog ratnog profiterstva, te pretvorbenih kriminalaca, tajkuna s kojima naša vlast prijateljuje i „kolo vodi“ – domino sistemom urušio bi se kompletan sustav na kojem počiva država Hrvatska. Slijedila bi lustracija 700 do 800 opskurnih likova koji se dvadeset godina rotiraju u vlasti i oporbi na rukovodećim položajima.

2014. možda je prijelomna godina u smislu uređenja države Hrvatske, jer je krajnje vrijeme da se zaustavi eskalacija rasapa na prebogate i presiromašne. Vlast mora, umjesto novih i novih harača – uvesti pojam empatije, sposobnosti razumijevanja emocija svoga naroda. Dosta je otvaranja novih ureda i agencija u koje zapošljavaju političke podobnike. Hedonizam elite, ludovanje dužnosnika s kupovinama preskupih limuzina, milijunskim banketima i tajkunskim partyjima – mora prestati.

     

NEBO NAD DUBAIEM

Na TV gledam najspektakularniji i najveći vatromet koji je šest minuta obasjavao nebo nad Dubaiom i označio ulazak u 2014. godinu. Pita me punica Foška:

–          Je li i ove godine naš Linić dočekao Novu godinu u Dubaiu sa svojim prijateljima, naftaškim tajkunima?

–          Ne znam – odgovaram i nastavljam. – Čuo sam da je naš premijer najprije molio Linića da otputuje u Dubai, a zatim vikao i jedva ga natjerao da ode. A, za ministra Jakovinu premijer kaže da ga je tek „veslom“ prisilio da ode na Bali. Za dobrobit Hrvatske!

Ove turbulentne 2014. godine s neizvjesnom perspektivom, dobro dođe na kraju članka malo tužnog, ali istinitog humora. 

Anno Domini MMXIV.T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Rade Končar
  #1 Rade Končar 14 siječnja, 2014, 16:27

  Usporediti neminovnu domicilnu pravnu proceduru provođenja zakona, na zahtjev za izrućenje, zemlje koja ne izručuje ni svoje vremešne SS-ovce trima drugim EU-zemljama, – sa “Rasnim zakonima”, ravno je totalnoj pravnoj nepismenosti i bezočnom bezobrazluku.
  Tim više, jer je upravo nacistička Njemačka bila nekada tvorac tih rasnih zakona.
  Sramite se !!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Barbun
  #2 Barbun 9 siječnja, 2014, 17:16

  Biloje to burno i vrlo napeto stanje u zadnjih dvadesetpet godina u Hrvatskoj. No, usporedi li se ono vrijeme kad je esic bio Titov nasjednik koji je stajao iza JNA koja je rusila Hrvarsku, a da nije potpisao ni jednu zapovijed da prestanu s rusenjem samoodredjene i priznate drzave, pa do dolaska Mesica na Tudjmanovu stolicu u Zagrebu kad je, bez oklijevanja, smijenio i ponizio hrvatske generale, branitelje Vukovara, ulovio Korade-a i izrucio Gotovinu – i ‘bojisnice duge tisucu kilometara. No, DANAS, kad stup tog sustava Perkovic odlazi u mini-Nurnberg, situacija je bitnoi drugacija: sad udbasi drscu cekajuci pozive da idu pred pravedne suce, a njihove zrtve proizvode sve brojnija svjedocanstva koja pravosudju i u Hrvatskoj daje siroka i snazna krila: ima da ih na slobodi nema!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code